Geanimeerde stop-motion fietscampagne benadrukt unieke diefstalbeveiliging

Nederlands e-bikemerk VanMoof werkt samen met de oscar genomineerde Isle of Dogs & Corpse Bride animator Tobias Fouracre om haar diefstalbeveiligde e-bikes onder de aandacht te brengen.

Amsterdam, 26 januari 2022 - Vandaag lanceerde VanMoof een speelse nieuwe campagne die de kracht van haar antidiefstaltechnologie en Peace Of Mind-dekking onder de aandacht brengen. "Hard Times For Super Thieves" portretteert een reeks interviews in mockumentary-stijl met een aantal zeer bekwame fietsendieven die openhartig vertellen over hun strijd om een VanMoof te stelen.

Hqdefault

VanMoofs unieke diefstalbeveiliging… in poppenvorm

Na de spraakmakende tv-commercial van het merk in de zomer, stapt de toonaangevende Britse animator Tobias Fouracre op het toneel om de fantasierijke aanpak van VanMoofs merkpositionering op een even kunstzinnige manier te benaderen. Hij maakt in de film gebruik van een 15 cm grote, 3D-geprinte VanMoof die tot in detail overeenkomt met het origineel. De kijkers maken op een ludieke, ironische manier kennis met de beveiligingsfuncties van VanMoof.

De personages zijn onder andere een Master Lockpicker die herhaaldelijk in de war raakt door het handige sleutelloze sluitsysteem van de fiets, een Internationale Kunstdief die niet te slim af is met het anti-diefstal systeem van de fiets en een Cyber Security "Specialist" die moeite heeft om de slotcode te kraken. Maar ondanks hun criminele neigingen, zijn de "Super Thieves" een zeer sympathieke bende.

"Om je VanMoof ultraveilig te houden, hebben we bepaalde manieren bedacht om fietsendieven af te schrikken. Het doel van deze film was om die kenmerken op een speelse manier tot leven te laten komen. We zijn enorm blij met het eindresultaat. We vinden de personages te gek en de stop-motion aanpak werkt goed. Het is echt een unieke en vermakelijke manier om over een lastig onderwerp te praten."

Colin Cornwell, Creatief Directeur, VanMoof. 

Eén jaar gratis Peace of Mind-dekking

De lancering van de film valt samen met VanMoofs aanbieding voor een heel jaar gratis Peace of Mind Diefstal- en/of Onderhoudsdekking. Deze actie is wereldwijd beschikbaar voor iedereen die een VanMoof koopt tussen 26 januari en 31 maart 2022.

Credits

Production Company: Rowdy

Director: Tobias Fouracre

Producer: Daisy Garside

CMO: Andrew Smith (VanMoof)

Creative Director: Colin Cornwell (VanMoof)

Producer: Kim Buttery (VanMoof)

------------------------------- 

Over VanMoof

VanMoof is in 2009 opgericht door Taco en Ties Carlier, twee Nederlandse broers met een visie voor de perfecte stadsfiets. Vandaag de dag veranderen hun fietsen onze steden. De stijlvolle, award-winning fietsen van VanMoof bieden een hightech en feature-rijke ervaring voor een groeiende wereldwijde community van bijna 200.000 riders. De iconische geïntegreerde frames weerspiegelen een volledig geïntegreerd end-to-end bedrijf dat de fietsindustrie heeft ontwricht door het hele proces in eigen hand te nemen, van ontwerp tot productie, van verkoop tot service. Als een van Europa's snelst groeiende bedrijven is VanMoof hard op weg om de toekomst van stedelijke mobiliteit opnieuw te definiëren en de volgende miljard mensen op de fiets te krijgen. VanMoof Brand Stores zijn te vinden in Amsterdam, Berlijn, Londen, New York, Parijs, San Francisco, Seattle en Tokio. Tegen het einde van 2021 zal het merk naar verwachting uitbreiden naar 50 steden wereldwijd met speciale Service Hubs. Ride the Future op vanmoof.com.

Over Tobias Fouracre

Tobias is een veteraan in de animatie-industrie met oog voor detail. Als hoofd karakteranimator heeft hij meegewerkt aan Corpse Bride, Fantastic Mr Fox, Frankenweenie en was hij animatie supervisor bij Isle of Dogs. Alle vier de films hebben een Oscarnominatie gekregen voor de best geanimeerde film. Verder regisseert hij kinderseries waaronder Club Penguin voor Disney en Koala Brothers voor BBC. Tevens is Tobias betrokken bij het maken van diverse reclames, uiteenlopend van Specsavers tot Marmite. Dit doet hij in samenwerking met een team.