• Company

Verrassende commercial laat opbloeiende steden zien in wereldwijde fietsrevolutie

Het Nederlandse e-bike merk VanMoof slaat de handen ineen met illustrator Jim Stoten om de positieve impact van de ‘next billion on bikes’ te vieren 

Amsterdam - 1 maart 2021. Vandaag lanceert VanMoof een nieuwe verrassende campagne, die de kracht van fietsen laat zien. Nadat een eerdere controversiële tv-spot in Frankrijk werd verboden, neemt de Britse illustrator Jim Stoten de kijker mee op een psychedelische droomtocht. De spot volgt een kikker, die onderweg de sombere stad om hem heen ziet veranderen – files barsten uit in bloemen, en geïsoleerde automobilisten komen samen in een vrolijke fiets-community. 

Hqdefault

De kracht van de fiets

De nieuwe campagne van VanMoof richt zich op de positieve veranderingen die de next billion on bikes teweeg zal brengen in steden wereldwijd. ‘In plaats van te focussen op de negatieve effecten van auto's en files, benadrukken we juist de positieve voordelen van fietsen’, zegt creative director Pascal Duval. In de één minuut durende animatie worden kijkers meegenomen op een surrealistische trip. De hoofdpersoon? Een kikker die op een VanMoof S3 door een overvolle stad rijdt. 

‘Ik vind het heel interessant als iets opvalt en niets lijkt te betekenen. Dan kun je niet anders dan er betekenis aan gaan geven.’ legt illustrator Jim Stoten uit, die bekend staat om zijn doldwaze visuele stijl. In zijn dromerige visioen fietst een nieuwsgierige kikker over drukke, met smog gehulde wegen, die aan menig spits in een wereldstad doen denken. Terwijl de kikker langs files en toeterende chauffeurs raast, begint de wereld om hem heen plotseling te veranderen. Met elke trap veranderen auto's in bloeiende planten en verschijnen er nieuwe fietspaden. De rit inspireert tot een golf van broodnodige verandering - want hoe meer mensen op de fiets springen, hoe groener onze steden worden. Tegen het einde van de film rijdt de kikker door een schone, bloeiende stad, bijgestaan door een groeiende fiets-community.

Om echt een verschil te maken, moeten we de voordelen van fietsen vieren. Fietsen doet goed én geeft je een goed gevoel. Die energie wilde ik in deze film voelbaar maken.

Pascal Duval, Creative Director bij VanMoof

Versnellen van de e-bike boom

De geanimeerde droomwereld van VanMoof bouwt voort op de wereldwijd massale overstap naar de e-bike. Binnen een paar weken na de eerste lockdowns waren er al tekenen te zien dat het milieu zich herstelde. ‘Vorig jaar zou de eerste grote stap kunnen zijn van een fietsrevolutie. Onze planeet snakt ernaar.’ voegt Ties Carlier, CEO en medeoprichter van VanMoof toe. De speelse nieuwe visie van VanMoof laat zien dat het leefklimaat van een stad niet alleen in de handen ligt van beleidsmakers, maar in die van iedereen, door dagelijks bewuste beslissingen te nemen.

Eerste VanMoof-campagne van 2021

De film maakt deel uit van de eerste VanMoof-campagne van 2021, die tot eind maart wereldwijd te zien is op YouTube, Facebook en Instagram. In 2020 is de verkoop van e-bikes bij VanMoof meer dan verdrievoudigd. Het baanbrekende prijsmodel en de in-house productie zorgen ervoor dat VanMoof aan de stijgende vraag kan blijven voldoen, waar andere fietsenwinkels met productie tekorten kampen. De VanMoof S3 & X3 zijn wereldwijd verkrijgbaar op vanmoof.com.

_________________________________

Over VanMoof

VanMoof is in 2009 opgericht door Taco en Ties Carlier, twee Nederlandse broers met de visie om de manieren hoe we van A naar B bewegen in steden beter, schoner en makkelijker te maken. Inmiddels is VanMoof het snelst groeiende e-bike merk, met een verdrievoudiging in groei in 2020 en meer dan 150.000 rijders wereldwijd. De herkenbare high-tech VanMoof e-bikes worden verkocht via vanmoof.com en in VanMoof Brand Stores in Amsterdam, Berlijn, Londen, New York, Parijs, San Francisco, Seattle, Taipei en Tokio.

Over Jim Stoten

Jim Stoten (@jimtheillustrator) is illustrator en beeldmaker en woont en werkt in Hastings, VK. Jim verdeelt zijn tijd tussen werk in opdracht en persoonlijke projecten. Tijdens zijn 20-jarige carrière heeft hij met tal van klanten gewerkt en zijn werk wereldwijd geëxposeerd. Jim is ook muzikant. Zijn eerste officiële album, Lights, verscheen eind 2020 op vinyl. Zijn uitgebreide oeuvre van zelf opgenomen albums is te vinden op bandcamp.