VanMoof opent de archieven: handleidingen, technische tekeningen en documentatie over reparaties van oudere fietsen nu openbaar

Amsterdam, 27 februari - VanMoof, de Nederlandse e-bike-fabrikant die eind vorig jaar werd overgenomen door McLaren Applied, opent haar archieven. De ‘VanMoof Archives’ zijn een plek waar handleidingen, technische tekeningen en documentatie over reparaties van oudere fietsen worden gepubliceerd. Dit geeft riders de mogelijkheid om hun fietsen te analyseren en oplossingen te vinden voor problemen. De archieven bevatten documentatie voor de Electrified VanMoof S2 & X2, die in 2018 op de markt kwamen, en oudere modellen. In de loop der tijd zullen materialen van nieuwere series worden toegevoegd. 


“Toen we VanMoof overnamen hebben we twee beloften gedaan: we zullen transparanter zijn en er alles aan doen om riders op de weg te houden. Met de VanMoof Archives maken we wederom een stapje om deze belofte in te lossen,” stelt Eliott Wertheimer, VanMoof’s co-CEO.


Wertheimer vervolgt: “Het overgrote deel van de VanMoof fietsen die nu rondrijden zijn S3 en X3’s. Daar hebben we ons dan ook eerst op gefocust door de productie van reserveonderdelen weer op te starten en deze met een minimale marge aan te bieden aan onze nieuwe partners. Tegelijkertijd zijn we blijven nadenken over wat we kunnen doen voor de eigenaren van oudere modellen. Door deze materialen te publiceren, hopen we dat ook zij langer van hun fiets kunnen genieten.”De documenten die vanaf vandaag worden gepubliceerd waren tot voor kort strikt geheim en alleen toegankelijk voor Certified Workshops en getrainde Bike Doctors. Een gedeelte van de archieven waren alleen beschikbaar in Mandarijn en zijn nu voor het eerst vertaald. Het gehele archief dat voortdurend zal worden uitgebreid, is hier in te zien. 


Intussen wordt VanMoof’s partnernetwerk van reparatie- en verkooplocaties steeds verder uitgebreid en worden partners voorzien van de systemen, technische kennis en onderdelen waarmee ze reparaties kunnen uitvoeren. De constant geüpdatete lijst van partners is hier te bekijken. VanMoof verwacht zeer binnenkort meer nieuws te kunnen brengen over dit netwerk en de verkoop van nieuwe producten. 


- einde -