VanMoof onthult haar next generation e-bikes met het langverwachte instapframe

Een gloednieuw lage-instapframe is VanMoofs toegankelijkste e-bike om te rijden en biedt meerdere opties voor bagage. 

Amsterdam, 5 april 2022 – Vandaag maakte VanMoof haar nieuwste e-bikes bekend, de VanMoof S5 & A5. Een ultrastille motor, lange-afstandsaccu, krachtige boost en de laatste VanMoof-antidiefstaltechnologie behoren tot de volledig vernieuwde features. De nieuwe Halo Ring Interface in het stuur, gemaakt van LED-lichtringen, geeft real-time informatie over snelheid, accuniveau, ontgrendelen en meer. Het langverwachte lage-instapframe van de A5 opent een nieuwe kans om meer riders wereldwijd hun eerste e-bike ervaring te bezorgen. 

Hqdefault

Nieuw instapframe

Beide nieuwe 5-Series frames bieden riders de meest gebruiksvriendelijke en toegankelijke VanMoof e-bikes tot nu toe. De S5 is een vernieuwde versie van het onmiskenbare rechte VanMoof-frame met iets kleinere wielen. Door de hoge rijpositie blijft dit de beste keuze voor lang en relaxed rijden. Het gloednieuwe schuine A5-frame is ontworpen voor een bredere toegankelijkheid en houdt riders dicht bij de weg. De lagere instap maakt het makkelijker om op en af te springen en verhoogt het comfort en vertrouwen voor mensen die voor het eerst op een e-bike stappen. Bovendien is de A5 voorzien van meerdere opties om bagage mee te nemen, waardoor hij perfect is voor in de stad. Hij is ontworpen om bijna net zo veel te vervoeren als een kleine stadsauto. 

“De A5 is ons eerste one-frame-fits-all, waarmee we e-bikes voor een breder publiek toegankelijk maken.” 

Ties Carlier, medeoprichter VanMoof 

Makkelijk en intuïtief gebruik

Gebruiksvriendelijkheid stond voorop in het ontwerpproces met als vereiste dat zelfs beginnende e-bikeriders zich zeker genoeg voelen om de fiets te gebruiken. De eerste Halo Ring Interface, die in het stuur van de e-bikes geïntegreerd zit, is een nieuwe kenmerkende feature die riders directe en intuïtieve informatie geeft. Het toont de snelheid, het accuniveau en de connectiviteit. 

Op een e-bike rijden zou supermakkelijk moeten zijn. Dankzij de Halo Ring Interface is onze Gen 5 een e-bike waar zelfs nieuwkomers van zullen genieten, zonder ooit de handleiding erbij te hoeven pakken.”  

Job Stehmann, VanMoof Head of Product Design

De befaamde VanMoof-antidiefstaltechnologie is verbeterd met een vernieuwde in-wheel Kick Lock, grotere pin en nieuwe automatische terugtrekfunctie. De fiets beveiligt zichzelf met een tik en ontgrendelt automatisch als de rider weer in de buurt komt. Een nieuwe optionele telefoonhouder en USB-C-oplaadpoort transformeren de telefoon van elke rider in een dashboard. Dit maakt navigeren en onderweg opladen eenvoudig en dankzij de geüpdatete VanMoof-app biedt het ook nog eens een datarijke rit.

“Slechts een handvol onderdelen is overgebleven van onze vorige modellen, de S3 en X3. Elk detail, van het frame tot de chipsets en sensoren, is ontworpen voor de soepelste en krachtigste rit ooit.” 

Ties Carlier, medeoprichter VanMoof

Supersoepele rijervaring

Een reeks gedetailleerde verbeteringen verhoogt de stabiliteit, bruikbaarheid en algehele rijervaring van de fiets, waardoor het de soepelste ooit is. De ultrastille Gen 5 Motor, de lange-afstandsaccu en de krachtige boost vormen samen het 'power system' in het hart van de fiets. Dit complexe netwerk van intelligente sensoren en snel reagerende onderdelen werkt samen om riders een supersoepele, ongeëvenaarde rijervaring te bieden. De VanMoof S5 en A5 reageren op de eigen bewegingen van de rider dankzij de verbeterde elektronica, de vernieuwde torque sensor en de Gen 5 E-shifter. Het stijlvolle design en de geïntegreerde technologie zorgen voor een revolutionaire sprong vooruit en zijn bekroond met de prestigieuze Red Dot 'Best of the Best' design award. 

In de verkoop 

De VanMoof S5 & A5 zijn beschikbaar in Gray en zijn vanaf 5 april wereldwijd te koop voor € 2.998. De levering start vanaf juli. Accessoires, waaronder een optionele Click-On Batterij, zijn begin zomer 2022 beschikbaar. Om de vraag en de levertijden te reguleren, kunnen riders toegang tot aankoop via de wachtlijst krijgen. Meld je aan voor de wachtlijst op vanmoof.com

________________________________

Over VanMoof

VanMoof werd in 2009 opgericht door Taco en Ties Carlier, twee Nederlandse broers die droomden van de perfecte stadsfiets. Vandaag bieden de slanke, meermaals bekroonde e-bikes een hoogtechnologische en functierijke ervaring voor een wereldwijde gemeenschap van bijna 200.000 fietsers. En de e-bike pioniers zijn nog maar net begonnen. Als 's werelds snelst groeiende en meest gefinancierde e-bike merk, is VanMoof op weg om de toekomst van stedelijke mobiliteit te herdefiniëren en de next billion on bikes te krijgen. VanMoof verkoopt haar e-bikes direct online aan riders, met Brand Stores in meer dan 20 steden wereldwijd, van Parijs en New York, tot San Francisco en Tokio. Het steeds groeiende servicenetwerk van Service Hubs en gecertificeerde werkplaatsen strekt zich uit over 50 steden.