De VanMoof V bereikt 10.000 reserveringen

Drie maanden na aankondiging bereikt VanMoofs allereerste hyperbike een enorme mijlpaal en bewijst daarmee een grote vraag in een eerder onaangeboorde mobiliteitscategorie

Amsterdam, 20 januari 2022 – VanMoof betreedt met de VanMoof V de high-speed e-bike categorie en zag al meer dan 10.000 reserveringen voor deze e-bike sinds de aankondiging op 12 oktober. Deze stijging van de vraag vertegenwoordigt meer dan de helft van het totale aantal high-speed e-bikes op de weg in Nederland en meer dan 20% van het totale aantal bekende speed bikes die in Europa rondrijden en is een ongelooflijke indicatie van de publieke belangstelling voor de nog niet uitgebrachte fiets.

Alleen op uitnodiging

De VanMoof V laat zien hoe enthousiast het publiek is voor snellere en toegankelijkere manieren om zich door de stad te verplaatsen. Deze mijlpaal van reserveringen is bereikt door een exclusieve rider-first aanpak te hanteren. Het bedrijf gaf haar eigen rider-community de kans om de VanMoof V als allereerste te reserveren. Duitsland is met ruim een derde van het totale aantal reserveringen de leidende markt, gevolgd door de VS en Nederland.

“Dit grote aantal reserveringen in zo’n korte tijd laat zien dat er ongelooflijk veel belangstelling is voor een echt alternatief voor de auto in onze steden. Nu het weer drukker wordt in het verkeer zoals voor de pandemie kan dit grote keerpunt niet snel genoeg komen. We zijn zo enthousiast over de nieuwe potentie die deze fiets vertegenwoordigt. De V zal de hiërarchie van onze wegen op zijn kop zetten.”  

Ties Carlier, medeoprichter van VanMoof

Nieuwe VanMoof V productontwikkelingen 

Hqdefault

Vandaag lanceert VanMoof ook een interessante nieuwe feature van de VanMoof V - een geïntegreerde stuurtelefoonhouder. Hierdoor kunnen riders hun telefoon als scherm en dashboard gebruiken, waarop updates van de geïntegreerde boordcomputer van de VanMoof V worden getoond. Dit jaar zullen er nieuwe productspecificaties bekend worden gemaakt (enkele van de nieuwste technische ontwikkelingen worden besproken in VanMoofs laatste blog).

“Onze levens, steden en vervoerskeuzes veranderen snel in een tijd waar we voor klimaatuitdagingen staan. Wij geloven dat het uitdagen van de auto-orthodoxie in onze steden absoluut noodzakelijk is voor een betere toekomst. Het wordt tijd dat steden hun beleid moderniseren en onze straten openstellen voor een duurzamere toekomst.”

Taco Carlier, medeoprichter van VanMoof

Reserveer de VanMoof V vanaf 8 februari

Na een invite only start zijn de reserveringen vanaf 8 februari voor iedereen toegankelijk (in geselecteerde markten). Momenteel is de VanMoof V in ontwikkeling, maar het is wel al mogelijk om een reservering te maken via vanmoof.com. De levering start naar verwachting eind 2022. Het reserveren van de VanMoof V voor €20 betekent dat je een van de eerste bent die erop kan rijden, zodra deze e-bike op de markt komt. De VanMoof V is een nieuwe toevoeging aan VanMoofs e-bike line-up en zal naast de populaire S3 & X3 verkrijgbaar zijn. Voor meer informatie over de VanMoof V, bezoek vanmoof.com/vanmoof-v.