VanMoof onthult haar allereerste hyperbike

De VanMoof V zal de high-speed bike categorie doorbreken met een e-bike die je sneller naar je bestemming brengt dan je ooit voor mogelijk had gehouden. De levering start naar verwachting eind 2022.

Amsterdam, 12 oktober 2021 - Het Nederlandse e-bike merk VanMoof heeft vandaag een nieuwe, snellere e-bike aangekondigd die stedelijke mobiliteit voorgoed zal veranderen. De VanMoof V is de eerste high-speed e-bike van het toonaangevende merk die een werkelijke vervanging voor de auto biedt. Met veel nieuwe features en een geïntegreerde snelheidsinstelling die is afgestemd op de regelgeving per land, kun je met de VanMoof V snelheden tot wel 50 km/u bereiken. Hiermee leg je met gemak langere afstanden af, waardoor zelfs de grootste steden kleiner aanvoelen.

De nieuwe standaard in stadsverkeer

De VanMoof V is ontworpen om het plezier en de eenvoud van fietsen te behouden, met de voordelen van meer kracht en snelheid daaraan toegevoegd. Met tweewielaandrijving, voor- en achtervering, dikkere banden en een nieuw iconisch frame maakt de VanMoof V het mogelijk om sneller lange afstanden af te leggen. De dubbele motor van de e-bike zorgt voor een krachtige acceleratie en de intelligente motorregeling verbetert de elektrische aandrijving, wat de veiligheid en prestatie op zijn beurt weer versterkt. De VanMoof V zit vol met de nieuwste kenmerkende VanMoof-technologie, waaronder de zeer gewaardeerde Turbo Boost, Kick Lock voor sleutelloos vergrendelen, automatisch schakelen en Theft Defense. Met een verwachte prijs van €3498 maakt de VanMoof V het toegankelijker dan ooit om je op een high-speed e-bike door steden te verplaatsen.

De VanMoof V is onze allereerste high-speed e-bike, een e-bike die het mogelijk maakt om op een snelle manier langere afstanden af te leggen. Ik voorspel dat dit type e-bike tegen 2025 scooters en auto's in de stad volledig kan vervangen.

Ties Carlier, medeoprichter van VanMoof

Het terugdraaien van de car-first mentaliteit 

Ontworpen voor een toekomst waarin de fiets de boventoon voert, dragen de snelheid, toegankelijkheid en het gemak van de VanMoof V eraan bij om een verschuiving in hiërarchie op wegen te veroorzaken. Met meer fietsers op de weg dan ooit tevoren, staat de VanMoof V op het keerpunt in de geschiedenis van onze steden. Nadat de pandemie tot een explosieve groei van het aantal fietsen in Europa en de USA heeft geleid, zijn er al miljarden geïnvesteerd in fietsinfrastructuur. Maar om officieel een omslag in de car-first mentaliteit teweeg te brengen, moet het beleid in steden gemoderniseerd worden. Alleen zo kunnen onze steden een duurzamere toekomst tegemoet gaan.

We roepen op tot een beleid dat zich op mensen in plaats van op auto’s richt. Het openstellen van onze wegen voor een duurzamere manier van vervoer hangt meer af van de mentaliteit van beleidsmakers dan van geld.

Ties Carlier, medeoprichter van VanMoof

VanMoof-oprichters Ties en Taco Carlier roepen wetgevers en stadsbestuurders op om de regelgeving voor e-bikes dringend aan te passen om de verdere groei hiervan te bevorderen. Tijdens de ontwikkeling van de VanMoof V is VanMoof van plan om samen met stadsbesturen diverse oplossingen te vinden: van geofencing tot herziene snelheidsregels.

Zo reserveer je de VanMoof V

Momenteel is het alleen op uitnodiging mogelijk om een reservering te maken voor de VanMoof V, waarvan de levering naar verwachting eind 2022 start. VanMoof zet hierbij zijn rider-first aanpak op de voorgrond, zodat haar eigen community als eerste de kans krijgt om een VanMoof V te reserveren. Reserveringscodes voor een breder publiek zullen van tijd tot tijd bekend gemaakt worden. Om hiervoor in aanmerking te komen, kun je je aanmelden voor de wachtlijst op vanmoof.com. De VanMoof V is te reserveren voor €20, wat betekent dat jij als een van de eersten op deze e-bike kunt rijden zodra hij klaar is. De VanMoof V is een nieuwe toevoeging aan VanMoofs bestaande e-bikes en zal naast de huidige S3 & X3-serie verkrijgbaar zijn. 

Ga voor meer informatie over de VanMoof V naar vanmoof.com.

---------------------------

Over VanMoof

VanMoof is in 2009 opgericht door Taco en Ties Carlier, twee Nederlandse broers met een visie voor de perfecte stadsfiets. Vandaag de dag veranderen hun fietsen onze steden. De stijlvolle, award-winning fietsen van VanMoof bieden een hightech en feature-rijke ervaring voor een groeiende wereldwijde community van bijna 200.000 riders. De iconische geïntegreerde frames weerspiegelen een volledig geïntegreerd end-to-end bedrijf dat de fietsindustrie heeft ontwricht door het hele proces in eigen hand te nemen, van ontwerp tot productie, van verkoop tot service. Als een van Europa's snelst groeiende bedrijven is VanMoof hard op weg om de toekomst van stedelijke mobiliteit opnieuw te definiëren en de volgende miljard mensen op de fiets te krijgen. VanMoof Brand Stores zijn te vinden in Amsterdam, Berlijn, Londen, New York, Parijs, San Francisco, Seattle en Tokio. Tegen het einde van 2021 zal het merk naar verwachting uitbreiden naar 50 steden wereldwijd met speciale Service Hubs.