• Product

Pigalle onthult op VanMoof geïnspireerde 'Freedom Fields'-collectie tijdens Paris Fashion Week 2021

De nieuwe collectie van Parijse ontwerper Stéphane Ashpool brengt een ode aan de fiets met reeks custom VanMoof e-bikes

Amsterdam, 8 juli, 2021 - Ter gelegenheid van Paris Fashion Week 2021, bundelden VanMoof en Pigalle hun krachten om een unieke eenmalige collectie van iconische, custom edities te creëren, genaamd ‘Freedom Fields’.  Het project van het Parijse modelabel en de Nederlandse e-bikepionier wordt omschreven als een ‘creatieve samenkomst van twee werelden en twee culturen’, en viert het plezier van fietsen en opnieuw samen kunnen zijn. Deze iconische samenwerking combineert de visie van Stéphane Ashpool met het unieke design van de fietsen van VanMoof.

1184019469 1280

Fietsen in stijl

Het project wil de perceptie van e-bikes veranderen en een nieuwe creatieve flair geven aan wat veel mensen normaal gesproken als een praktisch vervoermiddel beschouwen. De originele artistieke installatie zet de toch al herkenbare fietsen van het Nederlandse merk in een nieuw daglicht en helpt het publiek het bekende door een andere lens te bekijken. De stilistische designkameleon Stéphane Ashpool heeft al meerdere opvallende samenwerkingen op zijn naam staan en dit project, dat in nauwe samenwerking met VanMoof is ontwikkeld, is de nieuwste in de iconische reeks. 

‘VanMoof is een merk dat erin slaagt een sterke designexpertise te combineren met een uitzonderlijke technologische prestatie.’

Stéphane Ashpool, ontwerper en oprichter van Pigalle

De creatieve samenwerking resulteerde in kleurrijke examplaren van de beroemde VanMoof X3, waarbij het minimalistische design en de verfijnde details van de fiets door Ashpool helemaal opnieuw zijn vormgegeven. Het opvallende X-vormige frame van de fiets is bedrukt met het Pigalle DNA, waarbij mode, muziek, kleur en een sterke gemeenschapszin samenkomen.

‘Freedom Fields’: een ode aan de fiets

Voor Stéphane Ashpool maakt fietsen een belangrijk deel uit van zijn dagelijks leven. Al meer dan 10 jaar is hij overtuigd van de kracht van de fiets, en rijdt de Parijse designer door de straten van de Franse hoofdstad. Voor hem staat de fiets gelijk aan vrijheid, en is het de beste manier om je door steden over de hele wereld te verplaatsen. Met zijn Freedom Fields-collectie, wil de oprichter van Pigalle de bevrijdende kracht van fietsen breder uitdragen. 

‘De fiets heeft een verenigende kracht. Mensen kunnen zich er vrij door bewegen: wanneer en waarheen ze maar willen. Dat past al helemaal goed bij Parijs – omdat alles met elkaar verbonden is.’ 

Stéphane Ashpool, ontwerper en oprichter van Pigalle

Terwijl de pandemie ervoor heeft gezorgd dat stedelingen opnieuw zijn gaan nadenken over de manier waarop ze zich verplaatsen en de toekomst van onze steden, positioneert Stéphane Ashpool zichzelf als ambassadeur voor de transitie naar groenere, verbonden, en leefbare steden, waarbij de sterke gemeenschapszin wordt behouden. Het project gaat verder dan de bewerking van de VanMoof S3 & X3: Freedom Fields is een oproep aan stedelingen om zich los te breken van de gangbare mobiliteitsnormen in grote steden en de voordelen van de fiets in te zien.

Grensverleggend

Het doel is om de grenzen van beide creatieve velden te verleggen en de e-bike-industrie te herdefiniëren. Deze samenwerking viert de samenkomst van drie parallelle maar verbonden werelden: mode, kunst en fietsen. Het project bevindt zich op het snijvlak van de disciplines waarin Stéphane Ashpool de afgelopen jaren een expert is geworden, zoals blijkt uit zijn samenwerkingen met Nike, Converse, Jordan, en Missoni. 

‘Met deze samenwerking zetten we e-bikes in een nieuw licht. Vaak worden ze alleen als puur technische hulpmiddelen beschouwd, maar Stéphane Ashpool tilt het iconische VanMoof design naar een geheel nieuw niveau.’ 

Pascal Duval, creative director bij VanMoof

De acht fietsen zullen door Pigalle worden gecureerd en zullen door de straten van Parijs trekken om de unieke samenwerking tussen Pigalle, het prominente streetwearmerk, en VanMoof, de pionier op het gebied van e-bikes, onder de aandacht te brengen.

--------------------------------------

Over VanMoof

VanMoof is in 2009 opgericht door Taco en Ties Carlier, twee Nederlandse broers met een visie voor de perfecte stadsfiets. Nu veranderen hun fietsen steden en ze de drijvende kracht achter de huidige golf mensen die kiezen voor e-bikes. De elegante, meermaals bekroonde fietsen van VanMoof bieden een high-tech ervaring voor een groeiende wereldwijde community van 150.000 gepassioneerde fietsers. De iconische geïntegreerde frames weerspiegelen een volledig geïntegreerd end-to-end bedrijf dat de fietsindustrie heeft ontwricht door de hele operatie in eigen hand te nemen, van ontwerp tot productie, van verkoop tot service. Als een van Europa's snelst groeiende bedrijven is VanMoof hard op weg om de toekomst van stedelijke mobiliteit opnieuw te definiëren en de volgende miljard mensen op de fiets te krijgen. VanMoof Brandstores zijn te vinden in Amsterdam, Berlijn, Londen, New York, Parijs, San Francisco, Seattle en Tokio. Tegen het einde van 2021 zal het merk naar verwachting uitbreiden naar 50 steden wereldwijd met speciale Service Hubs. Verkrijgbaar bij vanmoof.com.

Over Pigalle

Pigalle werd in 2008 opgericht door Stephane Ashpool en verkoopt een zorgvuldig samengestelde selectie sneakers, streetwear en schaarse Japanse merken. Pigalle als merk straalt een ‘Parisian cool’-ethos uit en is vernoemd naar een voormalig red-lightdistrict in Parijs. Eerder breidde Pigalle haar lijn uit door samen te werken met Nike voor een op basketbal geïnspireerde sportkledinglijn, waarbij ze ook dual-branded Air Force 1 en Air Raid Silhouettes uitbrachten.