• Company

VanMoof opent haar eerste Service Hub in Rotterdam, waar de lokale fietscommunity in rap tempo groeit

Nederlands e-bikemerk zet nieuwe industriestandaard voor klantenservice en versterkt haar positie als marktleider 

Amsterdam, 18 juni  - Vorige maand opende het baanbrekende e-bikemerk VanMoof haar eerste Service Hub in Rotterdam, op Mariniersweg 68. Het bedrijf staat erom bekend om nieuwe precedenten te scheppen in haar sector en wil nu de klantenservice en de klantervaring aanpakken in Rotterdam, met on-demand service en testritten om de snelgroeiende fietscommunity tegemoet te komen. Het maakt allemaal deel uit van de wereldwijde uitbreidingsstrategie van VanMoof, waarbij het aantal servicepunten van het merk wordt uitgebreid van 8 naar 50 steden en ze haar positie als marktleider verstevigt. VanMoof is enorm gegroeid door de wereldwijde e-bike boom, en slimme, lokale services zijn de volgende stap van het merk op haar missie om de volgende miljard mensen aan het fietsen te krijgen. 

De toekomst van fietsservice in Rotterdam 

In 2020 zag VanMoof haar fietscommunity in Nederland met 121% groeien, terwijl de community in Rotterdam met ruim 46% toenam – een groei die Rotterdam positioneert als één van de belangrijkste steden voor VanMoof. Als reactie op de e-bike boom, die wereldwijd een revolutie in stedelijke mobiliteit teweegbrengt, maakt VanMoof haar diensten toekomstbestendig. Snellere en makkelijkere toegang tot service, daar draait het om bij VanMoof. De nieuwe ultramoderne Service Hub van Rotterdam biedt daarom alles wat een VanMoof-rider nodig zou kunnen hebben - van testritten met de S3 en X3, tot het oplossen van problemen, supersnelle reparaties, en allerlei andere diensten. En riders hoeven hun stalen ros niet lang te missen - fietsen zijn gemiddeld binnen 48 uur gerepareerd.

De Service Hubs van VanMoof hebben niets weg van de gemiddelde fietsenmaker. De ruimtes zijn flexibel en voorzien van fantastisch design, waarmee de vernieuwende identiteit van het merk opnieuw wordt bevestigd en VanMoof de status quo van de fietsindustrie uitdaagt. 

Deze nieuwe pagina in VanMoofs verhaal is een echo van de e-bike boom. Om écht een alternatief te kunnen bieden voor de auto, willen we fietsservice voor stedelingen net zo makkelijk maken als het bestellen van je favoriete pizza.

Taco Carlier, mede-oprichter van VanMoof

Alles-in-één service

De opening van de Service Hub in Rotterdam is onderdeel van VanMoofs uitbreidingsplannen voor 2021, en daarna. Naast de 14 Service Hubs die in Europa, de Verenigde Staten en Japan worden geopend, lanceert VanMoof in de zomer een netwerk van meer dan 60 Certified Workshops, gecertificeerde fietsenmakers. In 2020 koos een ongekend aantal stedelingen voor de e-bike. Dit had voornamelijk positieve effecten, maar de productietekorten en lange wachttijden legden de knelpunten van de sector bloot. Dankzij het in de sector unieke bedrijfsmodel, waarbij alles in eigen beheer wordt gedaan, kan VanMoof nu een wereldwijd servicenetwerk met on-demand service lanceren, waarmee meer riders dan ooit kunnen worden bereikt. 

___________________________

Over VanMoof

VanMoof is in 2009 opgericht door Taco en Ties Carlier, twee Nederlandse broers met een visie voor de perfecte stadsfiets. Nu veranderen hun fietsen steden en ze de drijvende kracht achter de huidige golf mensen die kiezen voor e-bikes. De elegante, meermaals bekroonde fietsen van VanMoof bieden een high-tech ervaring voor een groeiende wereldwijde community van 150.000 gepassioneerde fietsers. De iconische geïntegreerde frames weerspiegelen een volledig geïntegreerd end-to-end bedrijf dat de fietsindustrie heeft ontwricht door de hele operatie in eigen hand te nemen, van ontwerp tot productie, van verkoop tot service. Als een van Europa's snelst groeiende bedrijven is VanMoof hard op weg om de toekomst van stedelijke mobiliteit opnieuw te definiëren en de volgende miljard mensen op de fiets te krijgen. VanMoof brandstores zijn te vinden in Amsterdam, Berlijn, Londen, New York, Parijs, San Francisco, Seattle en Tokio. Tegen het einde van 2021 zal het merk naar verwachting uitbreiden naar 50 steden wereldwijd met speciale Service Hubs. Verkrijgbaar bij vanmoof.com.