• Company

VanMoof kondigt wereldwijde service-uitbreiding aan in 50 steden 

Het Nederlandse e-bike merk zet een nieuwe industriestandaard voor klantenservice en versterkt zijn positie als marktleider. 

Amsterdam, 17 maart, 2021 - Gisteravond kondigde VanMoof-oprichter en CEO, Taco Carlier, de uitbreiding van servicelocaties van het merk aan tijdens SXSW 2021. VanMoof deelde haar plannen om haar fysieke aanwezigheid uit te breiden van 8 naar 50 steden – als onderdeel van haar wereldwijde strategie om haar positie als e-bike-marktleider te blijven versterken. VanMoof staat erom bekend om nieuwe precedenten te scheppen in de sector en wil nu de klantenservice en de klantervaring aanpakken. Na de recente hypergroei als gevolg van de wereldwijde e-bikeboom, is eersteklas service de volgende stap in VanMoofs missie om de next billion on bikes te krijgen en ons stedelijk vervoer te herdefiniëren.

Service opnieuw uitgevonden

De komende zes maanden zal VanMoof wereldwijd een netwerk van ultramoderne Service Hubs en Certified Workshops uitrollen. Dit netwerk, gecombineerd met intuïtieve app-ondersteuning en diagnostische oplossingen op afstand, is VanMoofs antwoord op de verwachtingen en behoeftes van haar community. Met een vernieuwd ecosysteem dat volledig rond haar riders is opgebouwd, maakt VanMoof van service haar nummer één prioriteit.

Dit ecosysteem komt op een cruciaal moment voor VanMoof, aangezien de verkoop van e-bikes in de afgelopen 12 maanden meer dan verdrievoudigd is. Inmiddels telt VanMoof meer dan 150.000 riders wereldwijd. Sinds 2019 is het aantal riders zelfs vervijfvoudigd, een groei die slimmere keuzes vereist - zowel online als offline - om tot een dienstverlening van topniveau te komen. Het doel van VanMoof is om wereldwijd overal on-demand en on-site service te bieden, waar de gebruiker zich ook bevindt.

"We hebben de tweede helft van 2020 besteed aan het luisteren naar onze riders en het opnieuw vormgeven van ons dienstenaanbod op onze digitale kanalen. Nu zijn we klaar om de ervaring van onze fysieke dienst over de hele wereld uit te rollen.”   

Taco Carlier, mede-oprichter van VanMoof

Sinds de lancering van VanMoofs nieuwe S3 & X3-modellen in april 2020, heeft het merk de feedback van riders nauwkeurig gemonitord om verbeterpunten te identificeren. Een verbeterde fysieke aanwezigheid en naadloze integratie van diensten stonden het hoogst op de wensenlijst van de community.

"Om onze afhankelijkheid van auto's te verminderen en het vertrouwen te wekken dat je je vervoergewoonten kunt veranderen, moet zo’n nieuw vervoersmiddel gepaard gaan met een robuuste dienstverlening. Alleen dan kunnen we een keerpunt bereiken, waarmee we steden op een duurzame manier kunnen transformeren."  

Ties Carlier, mede-oprichter van VanMoof 

Van 8 naar 50 steden

In de komende zes maanden zal VanMoof haar fysieke aanwezigheid van 8 naar 50 steden uitbreiden. Om ook buiten de Brand Store-steden topservice te kunnen bieden, worden in het kader van de wereldwijde service-uitbreiding 14 ultramoderne Service Hubs geopend in Europa, de VS en Japan. In elk van deze hubs kun je terecht voor testritten, check-ups en reparaties. 

Daarnaast gaat VanMoof samenwerken met meer dan 60 gecertificeerde partnerwinkels en fietsenmakers, die stuk voor stuk zorgvuldig zijn geselecteerd en opgeleid om de best mogelijke service  te kunnen bieden voor S3- en X3-fietsen. ‘We willen de best mogelijke ervaring bieden aan onze riders, ongeacht hun locatie", legt mede-oprichter Taco Carlier uit. 

Ride the future together 

Met een vernieuwde motor, automatisch elektrisch schakelen en geïntegreerde anti-diefstaltechnologie zijn de VanMoof S3 & X3 perfect uitgerust voor de ultieme rijervaring. Deze nieuwe reeks e-bikes is niet alleen de meest innovatieve en krachtige die VanMoof ooit heeft gemaakt, maar brengt ook een revolutie teweeg in de manier waarop we ons in de stad verplaatsen. De krachtige elektrische S3 & X3 van VanMoof zijn uitgerust met de nieuwste fietstechnologie en met €1998 toegankelijker dan ooit. Wereldwijd verkrijgbaar in de Brand Stores van VanMoof en op vanmoof.com

_________________

Over VanMoof

VanMoof is in 2009 opgericht door Taco en Ties Carlier, twee Nederlandse broers met een visie voor de perfecte stadsfiets. Nu veranderen hun fietsen steden en ze de drijvende kracht achter de huidige golf mensen die kiezen voor e-bikes. De elegante, meermaals bekroonde fietsen van VanMoof bieden een high-tech ervaring voor een groeiende wereldwijde community van 150.000 gepassioneerde fietsers. De iconische geïntegreerde frames weerspiegelen een volledig geïntegreerd end-to-end bedrijf dat de fietsindustrie heeft ontwricht door de hele operatie in eigen hand te nemen, van ontwerp tot productie, van verkoop tot service. Als een van Europa's snelst groeiende bedrijven is VanMoof hard op weg om de toekomst van stedelijke mobiliteit opnieuw te definiëren en de volgende miljard mensen op de fiets te krijgen. VanMoof brandstores zijn te vinden in Amsterdam, Berlijn, Londen, New York, Parijs, San Francisco, Seattle, en Tokio. Tegen het einde van 2021 zal het merk naar verwachting uitbreiden naar 50 steden wereldwijd met speciale Service Hubs. Verkrijgbaar bij vanmoof.com.