VanMoof bouwt nieuw service- en verkoop netwerk: inmiddels 50 locaties in 7 landen

Amsterdam, 13 maart 2024 - VanMoof, het Nederlandse e-bike merk dat in 2023 werd overgenomen door McLaren Applied, bouwt aan een nieuw reparatie- en onderhouds-netwerk dat inmiddels al uit 50 locaties verspreid over 7 landen bestaat. Het netwerk omvat service- en retail partners door Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk - aangevuld met losse locaties in steden als Kopenhagen, Wenen en Dublin. 


Onder de nieuwe leiding is VanMoof niet alleen bezig om haar fietsen te herzien - ook de retail- en servicestrategie ging volledig op de schop. Waar VanMoof vroeger zelf alle service- en reparatiewerkzaamheden voor haar rekening nam, wordt dit nu uitbesteed aan derde partijen. In dit model worden fietsenmakers voorzien van de kennis, technologie en onderdelen om fietsen te onderhouden en te verkopen. VanMoof produceert en levert inmiddels volop onderdelen aan partners in het snelgroeiende netwerk. “Vijf maanden geleden zijn we met zijn allen aan het werk gegaan met een simpele en heldere missie: keep riders on the road”, aldus VanMoof Co-CEO Eliott Wertheimer. “Ik ben trots op wat we in deze korte tijd bereikt hebben. Van het veiligstellen van de technologische infrastructuur en het opnieuw opstarten van de supply chain tot het opbouwen van een nieuw partnernetwerk: het zijn belangrijke eerste stappen van een proces dat uiteindelijk tot nieuw succes moet leiden. Het feit dat de beste onafhankelijke fietsenmakers graag met ons willen werken, zegt me dat we op de goede weg zijn.”


VanMoof - dat verwacht zeer binnenkort nieuws te kunnen brengen over de start van de verkoop van nieuwe fietsen - focust zich in eerste instantie op het bouwen van een netwerk in haar belangrijkste markten: Nederland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. Later dit jaar gaat de blik op steden in andere continenten, waaronder Noord-Amerika. 


Riders kunnen reparatie- en onderhoudsafspraken direct boeken met een VanMoof partner in de buurt. Op de website van VanMoof staat een partner locator die continu wordt bijgewerkt waarmee riders de dichtstbijzijnde winkel - waarvan de meeste nu actief zijn, en sommige binnen enkele weken - kunnen vinden. De meeste partners zullen zowel fietsen verkopen als repareren. Een select aantal partners zal alleen reparaties en onderhoud aanbieden. Alle partners krijgen uitgebreide trainingen en worden voorzien van de technologie en de originele onderdelen die hen in staat stelt om VanMoof fietsen zo goed mogelijk te servicen.