• Product

Berlijnse kunstenaar Eike König geeft VanMoof e-bikes een nieuwe look

Afgelopen weekend tijdens de 'Pitstop: Pleasure' pop-up op The Ground Festival in Berlijn, beschilderde grafisch ontwerper Eike König met de hand limited edition e-bikes die de charmes van Berlijn oproepen.

Berlijn, 12 juli 2022 - VanMoof onthulde afgelopen weekend een serie customised e-bikes, ontworpen door de bekende Berlijnse kunstenaar Eike König. König beschilderde de VanMoof e-bikes live op The Ground Festival, dat 7 juli van start ging in de Messe Berlin. De fietsen zijn voorzien van zijn herkenbare gedurfde graphics, terwijl de kunst het pure plezier onderzoekt dat je ervaart als je door de stad rijdt op een VanMoof.

Pitstop: Pleasure 

Berlijn staat bekend als de hedonistische hoofdstad van Europa. Het is dan ook geen wonder dat de stad Berlijn en de e-bikes van VanMoof een perfecte match zijn. König's creatieve werk in samenwerking met VanMoof legt de nadruk op deze connectie, door de fiets voor te stellen als het gereedschap om de echte plezieren van de stad te ontdekken. Zijn ontwerpen brengen tot leven wat het betekent om één te zijn met de stad, op een manier die alleen kan worden ervaren tijdens het fietsen. 

Eike König

Eike König is een wereldberoemde grafisch ontwerper, oprichter en creatief directeur van het Berlijnse creatieve collectief HORT. In zijn werk verkent hij complexe thema's als gentrificatie, globalisering en consumptie door ze te reduceren tot modewoorden die voor interpretatie vatbaar zijn en uitnodigen tot discussie. 

Maar hoe voelt Eike zich als hij aan het fietsen is?

"Als ik op mijn VanMoof rijd, voel ik me op een unieke manier verbonden met mijn stad. Het zijn de geuren, de geluiden, de mensen die Berlijn maken en het karakter geven. Alleen als je rijdt, krijg je dat echt mee. Ik ben blij dat steeds meer Berlijners hun vier wielen inruilen voor twee." 

Eike König

Customised e-bikes verkrijgbaar via raffle

De handgemaakte e-bikes en kleding waren in beperkte oplage verkrijgbaar tijdens The Ground Festival. Eike König was ter plaatse tijdens het driedaagse festival, dat van 7 tot 9 juli plaatsvond in de Berlin Messe, waar hij te zien was terwijl hij met de hand een beperkte reeks VanMoof e-bikes beschilderde. De fietsen worden tot 16 juli verloot onder fans, zowel tijdens het evenement als via Eike König en de social media van het merk.

____________________________

Over Eike König

Eike König is geboren en getogen in West-Duitsland in de jaren 1970. Sinds XXX is hij woonachtig in Berlijn. Hij groeide op in een politiek actief gezin, wat hem ertoe aanzette om grafische vormgeving te volgen aan de Darmstadt University of Applied Sciences, alvorens bij Logic Records in Frankfurt aan de slag te gaan, waar hij enkele jaren als art director werkte. Zijn onafhankelijke studio Hort ontstond in 1994 uit dezelfde techno scene die hij tijdens zijn periode bij Logic Records had verkend. König staat bekend om zijn gewaagde prints, politiek geladen boodschappen die eerder een discussie oproepen dan antwoorden geven. De studio is in de jaren daarna exponentieel gegroeid en werkte met klanten als Nike, MoMA en Bauhaus Dessau.

Over VanMoof

VanMoof is in 2009 opgericht door Taco en Ties Carlier, twee Nederlandse broers die droomden van de perfecte stadsfiets. De stijlvolle, meermaals bekroonde e-bikes bieden een hightech ervaring voor een groeiende wereldwijde community van bijna 200.000 gepassioneerde riders. En de e-bikepioniers zijn nog maar net begonnen. Als 's werelds snelst groeiende en meest gefinancierde e-bikemerk is VanMoof op weg om de toekomst van stedelijke mobiliteit opnieuw te definiëren en de next billion on bikes te krijgen. VanMoof verkoopt haar e-bikes direct online aan riders, met Brand Stores in meer dan 20 steden wereldwijd, van Parijs en New York, tot San Francisco en Tokio. Het steeds groeiende servicenetwerk van Service Hubs en certified workshops strekt zich inmiddels uit over meer dan 50 steden.

Over The Ground 

The Ground is een volledig nieuw festival format waar het beste van mode, lifestyle, cultuur en diverse perspectieven samenkomen. The Ground is opgericht om merken en consumenten samen te brengen om een betere toekomst op te bouwen door middel van festiviteiten en collectieve acties. Gedurende drie dagen in juli ontmoeten gasten uit heel Duitsland en daarbuiten elkaar om innovatieve merk PopUps, panelgesprekken, live muziek, fysieke en mentale gezondheidsactiviteiten te ervaren en zelfs binnen te stappen in de Metaverse. The Ground vindt gelijktijdig plaats met de beurzen en conferenties Seek, Premium en FashionTech - die meer dan 20.000 inkopers, retailers, merken, professionals, influencers en media naar Berlijn zullen trekken - en brengt de fashion buzz terug naar de hoofdstad.