VanMoof en GANNI werken samen aan eerste Amsterdam City Guide

Het Nederlandse e-bike merk VanMoof werkt samen met het Deense modemerk GANNI aan een Amsterdam City Guide, samengesteld door de ambassadeurs van beide merken, ter gelegenheid van de nieuwe flagship store van GANNI.

Amsterdam, 3 november 2021 - Vandaag lanceren VanMoof en GANNI hun allereerste co-created City Guide met vier van hun lokale, creatieve talenten. Styliste Nicole Huisman, Model & Online Creative Teesh Rosa, Coach & Personal trainer Coco Sabajo, en Muzikant Pepijn Lanen hebben de verborgen juweeltjes van Amsterdam geselecteerd.

Van top tot teen gekleed in statement GANNI-kleding op hun VanMoof S3's en X3's, zien de ambassadeurs Nicole, Teesh, Coco en Pepijn er piekfijn uit. Ze vertrekken vanuit de VanMoof Brand Store in Oost en zetten koers naar de frisse GANNI-winkel in het hart van de Negen Straatjes in Amsterdam. De koppels rijden door de stad en laten je hun favoriete plekjes zien, for your eyes only.

Hqdefault

Het iconische Deense merk GANNI is altijd meer geweest dan alleen een kledingmerk. GANNI heeft een missie om hun gemeenschap te versterken, en is toegewijd aan het minimaliseren van hun sociale en milieu-impact. GANNI is een levensstijl, net als VanMoof. En toen hun gloednieuwe winkel in Amsterdam landde, wilde VanMoof hen op de beste manier welkom heten: het was tijd om te rijden.

"Ik raak altijd zo geïnspireerd als ik op de fiets door Kopenhagen rijd, door de mensen die ik op straat zie en de plekken die ik tegenkom. Een stad op de fiets ervaren is de enige manier om het te doen. De samenwerking met VanMoof voor een Amsterdam Guide is zo leuk geweest, het ontdekken van nieuwe plekken en het vinden van nieuwe vrienden onderweg." 

Ditte Reffstrup, Creative Director GANNI

Fietsvriendelijk

We leven in een tijd na lockdowns, waarin steden langzaam hun oude gewoonten weer oppakken. Auto's verschijnen weer in het straatbeeld, en mensen keren geleidelijk terug naar hun oude gewoontes. Het voelt als het juiste moment voor VanMoof om samen te werken met een merk dat afkomstig is uit de meest fietsvriendelijke stad ter wereld, Kopenhagen (maak je geen zorgen, Amsterdam heeft een mooie nummer twee positie).

"In onze missie om de volgende miljard mensen op de fiets te krijgen, moeten we soms buiten de gebaande paden denken en nieuwe routes testen. Veel steden zijn het afgelopen jaar erg veranderd, dus met deze samenwerking hopen we mensen op de fiets te krijgen, hun buurt te verkennen en te genieten van de stad voor alles wat het te bieden heeft, zowel oud als nieuw."

Colin Cornwell, Creative Director VanMoof

VanMoof weet dat fietsen in de herfst een uitdaging kan zijn - vooral in de meestal niet-zo-zonnige delen van Europa. Maar regen hoeft de pret niet altijd te bederven. Deze maand draait het allemaal om eropuit trekken in Amsterdam en de herfst met een knal te verwelkomen. Samen met de twee koppels hebben we een mix van verschillende en inspirerende plekken in Amsterdam bezocht. Van CHUN (bubble tea shop) tot het nemen van een korte pont die eindigt bij FC Hyena (film theater) tot Amsterdams favoriete bloemenwinkel verstopt in de Pijp.

Wil je meer weten over alle locaties die we hebben bezocht, lees het allemaal hier in onze nieuwste blog. Inclusief tips van het VanMoof team, die natuurlijk hun favoriete fietsplekken erin hebben gezet!

Fotografie door Ruby Cruden

Make up door Shannon Herdman

------------------------------- 

Over VanMoof

VanMoof is in 2009 opgericht door Taco en Ties Carlier, twee Nederlandse broers met een visie voor de perfecte stadsfiets. Ze zijn de drijvende kracht achter de huidige golf mensen die kiezen voor e-bikes en daarmee veranderen hun fietsen steden. De elegante, meermaals bekroonde fietsen van VanMoof bieden een high-tech ervaring voor een groeiende wereldwijde community van bijna 200.000 gepassioneerde riders. De iconische geïntegreerde frames weerspiegelen een volledig geïntegreerd end-to-end bedrijf dat de fietsindustrie heeft ontwricht door het hele proces in eigen hand te nemen, van ontwerp tot productie, van verkoop tot service. Als een van Europa's snelst groeiende bedrijven is VanMoof hard op weg om de toekomst van stedelijke mobiliteit opnieuw te definiëren en de volgende miljard mensen op de fiets te krijgen. VanMoof Brand Stores zijn te vinden in Amsterdam, Berlijn, Londen, New York, Parijs, San Francisco, Seattle en Tokio. Tegen het einde van 2021 zal het merk naar verwachting uitbreiden naar 50 steden wereldwijd met speciale Service Hubs. Verkrijgbaar bij vanmoof.com.

Over GANNI

GANNI, gevestigd in Kopenhagen en eigendom van het echtpaar Ditte Reffstrup (Creative Director) en Nicolaj Reffstrup (Founder), heeft zich de afgelopen jaren exponentieel ontwikkeld met een Scandi 2.0 stijl vol persoonlijkheid en contrasten. Bij GANNI gaat het erom dat de mensen die de kleding dragen zich nog zelfverzekerder voelen en tot alles in staat zijn. Verantwoordelijk handelen is voor GANNI een morele verplichting. Ze zijn op een reis om hun sociale en ecologische impact te minimaliseren en streven ernaar om elke dag een meer verantwoordelijke versie van zichzelf te zijn. In 2020 lanceerden ze hun GANNI Gameplan, waarin ze zichzelf 44 tastbare doelen stelden die tegen 2023 bereikt moeten zijn, verdeeld over vier hoofdpijlers: People, Planet, Product en Prosperity.

GANNI heeft kantoren in Kopenhagen, Stockholm, Londen en New York en is vertegenwoordigd in meer dan 600 van 's werelds meest vooraanstaande retailers, evenals 28 GANNI concept stores in de Verenigde Staten en Europa, waaronder de onlangs geopende GANNI winkel op Runstraat 17, Amsterdam, Nederland. GANNI.com levert internationaal in 33 landen, waaronder Australië, Canada en Zuid-Korea.