• Company

VanMoof viert haar vrouwelijke riders in aller eerste community event

14 september, Amsterdam 2021 - VanMoof organiseerde vorige week maandagmiddag haar allereerste Ambassador Community evenement in Amsterdam. VanMoof trapte haar eerste evenement af in de stijl van een "Family Lunch", met de vrouw in het middelpunt. De hele dag stond in het teken van female owned businesses, een female owned magazine en onze female riders. Te gast waren onder andere Linda Tol, Stephanie Broek, Coco Sabajo, Iman Whitfield, Marjan Jonkman en Cathelijne Blok.

De middag begon in hun Brand Store in Oost, aan het begin van de laatste mooie week van de zomer. De ambassadeurs verlieten de Brand Store op VanMoof X3 en S3 e-bikes voor een korte fietstocht door de stad, gecureerd door The TittyMag, een intersectioneel feministisch kunstcollectief.

Een VanMoof staat voor mij voor vrijheid, empowerment, onafhankelijkheid en kunnen gaan en staan waar je zelf wilt. Dit gevoel krijg ik als ik de wereld voorbij zie gaan tijdens het fietsen, als ik door de stad glij naar dat gene waar ik op weg naar ben.

Cathelijne Blok, the TittyMag

Met een groep van 10 vrouwen bezocht VanMoof en haar gasten de voorbereidingen voor de nieuwste expositie in de Melkweg, "HYBRIDS: Forging New Realities as Counter-Narrative", georganiseerd door Futures en Melkweg Expo. Dit bezoek werd afgesloten met een spoken word van Shari Klein.

Via een route door het Vondelpark vonden zij hun weg naar Hama Gallery, een ruimte waar kunst en mensen elkaar grenzeloos ontmoeten. Onder leiding van Nina Hama, galeriehoudster, bekeken zij de expositie "Not an Assignment: Serana Angelista, Ziarah Janssen en Kenneth Aidoo".

De laatste stop was bij de Pijp's high-end dames store Moise, een winkel vol met zorgvuldig geselecteerde designer kleding. Hier werd een lunch geserveerd, verzorgd door Oficina, een canteen en atelier: zij richten zich op een mix van eten, cultuur en design. Op het menu stond een mix van biologische wijnen en lokaal ingekocht en bereid eten. De intieme lunch bij Moise werd gecompleteerd door een middag met muziek, shoppen en nail art.

Met dank aan: The TittyMag, Moise, Oficina, Studio3000, Catya Nails, Chrizzels Nails, Melkweg Expo, Hama Gallery

Foto's door: Fleur Bult

------------------------------- 

Over VanMoof

VanMoof is in 2009 opgericht door Taco en Ties Carlier, twee Nederlandse broers met een visie voor de perfecte stadsfiets. Ze zijn de drijvende kracht achter de huidige golf mensen die kiezen voor e-bikes en daarmee veranderen hun fietsen steden. De elegante, meermaals bekroonde fietsen van VanMoof bieden een high-tech ervaring voor een groeiende wereldwijde community van bijna 200.000 gepassioneerde riders. De iconische geïntegreerde frames weerspiegelen een volledig geïntegreerd end-to-end bedrijf dat de fietsindustrie heeft ontwricht door het hele proces in eigen hand te nemen, van ontwerp tot productie, van verkoop tot service. Als een van Europa's snelst groeiende bedrijven is VanMoof hard op weg om de toekomst van stedelijke mobiliteit opnieuw te definiëren en de volgende miljard mensen op de fiets te krijgen. VanMoof Brand Stores zijn te vinden in Amsterdam, Berlijn, Londen, New York, Parijs, San Francisco, Seattle en Tokio. Tegen het einde van 2021 zal het merk naar verwachting uitbreiden naar 50 steden wereldwijd met speciale Service Hubs. Verkrijgbaar bij vanmoof.com.