• Product

VanMoof S3 en X3 werken nu met Apple’s Find My-app

VanMoof introduceert e-bikes met Find My-technologie en luidt het fietsen van de toekomst in

Amsterdam, 7 april, 2021 - VanMoof maakt bekend dat S3 en X3 e-bikes die vanaf vandaag worden besteld zullen werken met Apple’s Find My-app. VanMoof is een van de eerste e-mobility merken die zich bij Apple’s Find My-netwerk aansluiten. Riders kunnen hun nieuwe VanMoof-fietsen aan het objecten-menu toevoegen in de Find My-app, waarmee ze hun fiets op een veilige en beveiligde manier kunnen lokaliseren. Ze kunnen hun fiets vervolgens volgen via het uitgebreide en wereldwijde Find My-netwerk, dat bestaat uit honderden miljoenen Apple-apparaten.

Het fietsen van de toekomst

Deze integratie met de Apple Find My-app past naadloos in de toekomstvisie van VanMoof - een toekomst met veel meer fietsen. ‘We brengen de toekomst van de fiets naar het nu’, vertelt Ties Carlier, medeoprichter van VanMoof. ‘De fiets zal binnenkort het belangrijkste vervoermiddel zijn in onze steden. Deze integratie komt dan goed van pas, want het geeft fietsers over de hele wereld de rust dat ze hun fiets snel terug kunnen vinden.’ Met het nieuwe objecten-tabblad in de Find My-app kun je nu je fiets op een kaart lokaliseren vanaf je iPhone, iPad of Mac.

Innovatieve e-bikes sluiten zich aan bij Apple’s Find My-netwerk

VanMoof is een van de eerste merken die deze mogelijkheid heeft geïmplementeerd, mede mogelijk gemaakt door haar in-house productfilosofie en de geavanceerde technologie van haar fietsen. Met het nieuwe Find My-accessoireprogramma kunnen externe bedrijven zoekfuncties in hun producten inbouwen, zodat je je belangrijke producten, zoals je VanMoof, met de Find My-app van Apple kunt terugvinden en volgen, zelfs als ze zich niet in de buurt bevinden. 

‘We doen er alles aan om onze riders de allerbeste end-to-end ervaring te bieden en we zijn erg trots dat we onze Find My-enabled fietsen nu kunnen presenteren. We zijn een van de eerste merken die deelnemen aan het Find My-netwerk accessoireprogramma, een mooie prestatie die mogelijk is gemaakt door onze getalenteerde in-house ontwikkelaars. Het was een spannende kans die nieuwe mogelijkheden en gebruiksgemak oplevert voor onze riders over de hele wereld’

Job Stehmann, Chief Product Design & Technology Officer bij VanMoof

Het Find My-netwerk, een netwerk van honderden miljoenen Apple-apparaten, lokaliseert je e-bike en maakt daarbij gebruik van alle ingebouwde privacy- en beschermingsmaatregelen van het netwerk.

VanMoof is altijd actief op zoek geweest naar het beste tech-aanbod op de fietsmarkt. Met deze nieuwe mogelijkheid luidt VanMoof de toekomst van het fietsen in. Het aantal e-bikes wereldwijd is de laatste tijd drastisch toegenomen; de wereldwijde e-bike markt zal naar verwachting $46B+ bedragen in 2026. De wereldwijde e-bike boom heeft ertoe geleid dat steden over de hele wereld hard op zoek zijn naar ruimtelijke oplossingen om parkeerplaatsen, fietsenrekken en de nodige infrastructuur voor fietsers te creëren.

Nu nog preciezer tracken

In een paar eenvoudige stappen kun je je VanMoof S3 of X3 verbinden met de Find My-app op je Apple-apparaten. Na de koppeling kun je je VanMoof S3 en X3 bekijken en lokaliseren in het nieuwe ‘objecten’-tabblad, naast je andere spullen. Als je VanMoof-fiets ooit vermist raakt, heb je naast de toonaangevende beveiligingsmaatregelen van VanMoof, nu ook de optie om de Find My-app te gebruiken om je fiets weer terug te vinden. Als je fiets in de buurt is, kun je deze een geluid laten afspelen om hem makkelijker te kunnen vinden. Als je fiets verder weg is, zet je je fiets gewoon in de Verloren-modus en kun je de hulp inroepen van het Find My-netwerk om hem terug te vinden.

Als een verloren VanMoof S3 of X3 is gelokaliseerd, kan iemand met een iPhone op je fiets tikken in de app. Vervolgens krijgt diegene een bericht en de contactgegevens van de eigenaar te zien. Als je 'Meld wanneer gevonden' inschakelt, krijg je een melding wanneer het Find My-netwerk je VanMoof heeft teruggevonden en wordt de locatie op een kaart weergegeven in de Find My-app.

1101490471 1280

Het Apple Find My-netwerk is anoniem en maakt gebruik van geavanceerde encryptie. Dit betekent dat niemand anders - zelfs Apple of VanMoof niet - de locatie van je fiets kan zien. Om de Find My-app te gebruiken om je e-bike te lokaliseren heb je de nieuwste VanMoof S3 of X3, een iPhone met iOS 14.3 of hoger, iPad met iPadOS 14.3 of hoger, of een Mac met Big Sur macOS 11.1 of hoger nodig.

Ride the future together

Alle nieuwe VanMoof S3 & X3 modellen die vanaf vandaag gekocht worden, zijn geschikt voor het Apple Find My netwerk. Met een krachtige motor en automatisch elektronisch schakelen zijn de nieuwste VanMoof S3 & X3 op maat gemaakt voor de ultieme rijervaring. De reeks e-bikes is niet alleen de meest innovatieve en krachtige die VanMoof ooit heeft gemaakt, maar zal ook voor altijd een revolutie teweegbrengen in de manier waarop mensen zich door steden verplaatsen. De high-performance VanMoof S3 & X3 openen de weg naar de nieuwste rideable tech voor €1,998. Wereldwijd verkrijgbaar in de VanMoof Brand Stores en op vanmoof.com.

------------------------------

Over VanMoof 

VanMoof is in 2009 opgericht door Taco en Ties Carlier, twee Nederlandse broers met een visie voor de perfecte stadsfiets. Nu veranderen hun fietsen steden en zijn ze de drijvende kracht achter de huidige golf mensen die kiezen voor e-bikes. De elegante, meermaals bekroonde fietsen van VanMoof bieden een high-tech ervaring voor een groeiende wereldwijde community van 150.000 gepassioneerde fietsers. De iconische geïntegreerde frames weerspiegelen een volledig geïntegreerd end-to-end bedrijf dat de fietsindustrie heeft ontwricht door de hele operatie in eigen hand te nemen, van ontwerp tot productie, van verkoop tot service. Als een van Europa's snelst groeiende bedrijven is VanMoof hard op weg om de toekomst van stedelijke mobiliteit opnieuw te definiëren en de 'next billion on bikes' te krijgen. VanMoof Brand Stores zijn te vinden in Amsterdam, Berlijn, Londen, New York, Parijs, San Francisco, Seattle, en Tokio. Tegen het einde van 2021 zal het merk naar verwachting uitbreiden naar 50 steden wereldwijd met speciale Service Hubs. Verkrijgbaar bij vanmoof.com.