• Company

VanMoof geeft fans unieke kans om te investeren in het bedrijf

VanMoof kiest crowdfunding campagne zodat haar rijders kunnen meeprofiteren van internationale groei. Door voorrang te verlenen aan fans, staat de teller al op €400.000,-.

246377 ties%20and%20taco%20carlier%20medium%20in%20front%20of%20warehouse 9fe20d large 1493993904

AMSTERDAM, dinsdag 10 oktober 2017 - Vandaag start VanMoof een grote crowdfundingcampagne om enthousiaste fans de kans te geven onderdeel te worden van de internationale groei van het bedrijf. De campagne volgt kort nadat Slingshot vorige maand € 4 miljoen in het bedrijf heeft geïnvesteerd.

Vierhonderdduizend euro

De afgelopen week hebben duizenden VanMoof-rijders de exclusieve mogelijkheid gekregen om als eerste te investeren in het bedrijf. Dit kon al vanaf 250 euro. Inmiddels is er via deze weg al € 400.000 opgehaald. Nu is de campagne opengesteld voor iedereen. Het doel is om zo minimaal 1 miljoen euro op te halen.

VanMoof's succes is te danken aan onze trouwe, fanatieke berijders. Daarom willen we deze groep als eerste de kans geven om aandeelhouder te worden.

VanMoof medeoprichter en CEO Taco Carlier.

Cruciaal moment

De financiering komt op een cruciaal moment voor de groei van VanMoof. Het Amsterdamse fiets-slash-tech bedrijf ziet haar omzet met het jaar verdubbelen. Om te kunnen blijven antwoorden aan de groeiende vraag, moet VanMoof snel haar productie kunnen opschalen. Daar is kapitaal voor nodig. De € 5 miljoen financiering is nodig om met name haar technologische voorsprong te behouden, en zo haar wereldwijde groeiambities te verwezenlijken.

Wij zijn ervan overtuigd dat VanMoof een cruciale rol kan spelen bij het versnellen van de verschuiving van vier naar twee wielen, waardoor steden prettigere plaatsen worden om te leven.” 

Oneplanetcrowd medeoprichter Maarten de Jong. 

Internationale groei

Vorig jaar brak VanMoof internationaal door met de introductie van de Electrified S, de eerste connected city e-bike op de markt. VanMoof zet haar internationale uitbreiding voort door binnenkort nieuwe flagship stores te openen in populaire fiets-steden zoals Parijs, Londen, Kopenhagen en San Francisco.

Elke grote wereldstad investeert momenteel in fietsinfrastructuur. De fietsen van Taco en Ties hebben een enorm wereldwijd potentieel doordat ze barstensvol innovatieve techniek zitten die mijlenver voorloopt op de markt.

Slingshot medeoprichter Tom Kist.

Timing

VanMoof heeft de planning van de crowdfunding zo gekozen dat het kort volgt op de investering van Slingshot. Zo kan de crowd profiteren van het grondige boekenonderzoek dat door deze partij is uitgevoerd. Dat maakt deze campagne een unieke kans.

De crowdfundingcampagne, die door Oneplanetcrowd wordt uitgevoerd, blijft tot 13 november, met een limiet van € 2,5 miljoen. Het Nederlandse crowdfunding record ligt op €2 miljoen. De campagne is te vinden via www.oneplanetcrowd.com/nl/project/199750

264247 vanmoof smart berlin lifestyle 02 314ed0 large 1510756772

Voor het interviewaanvragen kunt u contact opnemen met:

Karlijn Marchildon

VanMoof, Head of Communications

+31628147891

karlijn@vanmoof.com