arrow-large arrow-slider arrow-small arrow basket-next basket check close electrified facebook info vanmoof_instagram_stylized_icon_03 instagram lock pinterest smartphone usp-obsession usp-price usp-ready usp-return usp-shipping usp-sizing usp-support usp-warranty warning
trashbin edit

VanMoof onthult nieuwe e-bike speciaal ontworpen voor de straten van Tokyo


VanMoof onthult nieuwe e-bike speciaal ontworpen voor Tokyo

De lancering van de Electrified X markeert VanMoof's debuut in Japan.

248344 vanmoof%20electrified%20x%20passing%20by ad0687 large 1495555156

Tokyo, 24 mei 2017 - VanMoof introduceert met de Electrified X de perfecte e-bike voor de metropool. De Nederlandse fietsenproducent wil hiermee bewijzen dat de fiets wereldwijd hét ultieme stads vervoermiddel is.

Compact ontwerp

Vorig jaar veroverde VanMoof de wereld met de succesvolle introductie van de Electrified S. De Electrified X is compacter dan de S, met kleinere wielen en een geheel nieuw design. Terwijl het alle slimme eigenschappen behoudt die we van VanMoof gewend zijn, zoals de volledig geïntegreerde batterij en motor en de anti-diefstal tracking. Deze e-bike gaat 36km/u (maar is in Japan gelimiteerd tot 24km/u) en heeft een actieradius van 120 kilometer. Het ingebouwde e-slot maakt fietssleutels overbodig. Je haalt de smartphone-connected Electrified X van het slot via een simpele aanraking. Het compacte design maakt de fiets niet alleen behendig op drukke straten en smalle stoepen, de fiets kan gemakkelijk over de schouder geslingerd worden om bijvoorbeeld via een trapportaal omhoog te tillen.

"Ons doel met de VanMoof Electrified X was eenvoudig. We wilden een fiets maken die alle hindernissen van de Mega Cities van de wereld moeiteloos aankan: van lange afstanden, tot krappe appartementen" 

Ties Carlier, mede-oprichter VanMoof

Diefstal bestendig

Niet als de VanMoof SmartBike en Electrified S, is ook de Electrified X voorzien van anti-diefstal tracking. Een gestolen Electrified X kan worden opgespoord via 3G. De bijgeleverde Peace-Of-Mind garandeert zelfs dat VanMoof's eigen Bike Hunters binnen twee weken een gestolen Electrified X hebben teruggebracht bij de rechtmatige eigenaar.

Tokyo als lakmoesproef

De Electrified X is ontworpen om alle barrières weg te nemen die iemand kan tegenhouden op de fiets te stappen. De fiets zal zich daarom eerst bewijzen op de straten van Tokyo, de grootste stad ter wereld. Met 1.3 miljoen inwoners, strekt Tokyo zich uit over maar liefst 90 kilometer. Om toch verplaatsing binnen deze gigantische stad mogelijk te maken, wordt de fiets een steeds populairder vervoermiddel. Daar ligt voor VanMoof juist een kans. De Electrified X is perfect voor de lange afstanden en vele heuvels van Tokyo.

De Electrified X maakt het mogelijk overal zo veel te fietsen als in Amsterdam.

Ties Carlier, mede-oprichter VanMoof

Pre-order groot succes

De online pre-order voor de Electrified X opende op 23 maart exclusief voor Japan. Als de fiets een succes blijkt, overweegt VanMoof de Electrified X volgend jaar in meerdere landen op de markt te brengen. In de eerste 24 uur na de opening van de pre-order, zag VanMoof drie keer meer omzet dan tijdens de lancering van de SmartBike vorig jaar. Sinds de introductie van de Electrified S in Mei 2016, geeft VanMoof liefhebbers de kans om tijdens pre-order campagnes te profiteren van een early bird korting.

De Electrified X is exclusief in Japan te koop via vanmoof.jp voor 370,000 Yen (ongeveer €3000).

Download PDF

Over VanMoof

VanMoof is in 2009 opgericht door de Nederlandse broers Ties en Taco Carlier en is sindsdien uitgegroeid tot een succesvol internationaal fietsenproducent. De broers Carlier startten VanMoof met het doel de perfecte stadsfiets te creëren. Dit zagen zij als de eerste stap om de Hollandse fietscultuur wereldwijd te laten doorbreken. Omdat zij geloven dat de fiets het ideale, meest duurzame vervoersmiddel is in de moderne stad. Waar ook ter wereld. Acht jaar later bestaat het VanMoof team uit ruim 70 personen, verspreid over drie continenten en staat het merk bekend om haar design, focus op functionaliteit en de innovaties die ze introduceerde om de fiets rijklaar te maken voor de 21ste eeuw. Inmiddels is de VanMoof fiets bekroond met diverse internationale prijzen, waaronder EUROBIKE award, Fast Company Innovation By Design Award, de Nederlandse Dutch Design Award en de prestigieuze RED DOT design award. Voor het laatste nieuws, volg ons via Facebook, Instagram en Twitter.

Press contact

Contactpersoon
Contactinformatie

VanMoof HQ Amsterdam
Mauritskade 55
1092 AD Amsterdam
The Netherlands
+31 (0)20 33 07 401
[email protected]