• Company

VanMoof onthult nieuwe e-bike speciaal ontworpen voor Tokyo

De lancering van de Electrified X markeert VanMoof's debuut in Japan.

248344 vanmoof%20electrified%20x%20passing%20by ad0687 large 1495555156

Tokyo, 24 mei 2017 - VanMoof introduceert met de Electrified X de perfecte e-bike voor de metropool. De Nederlandse fietsenproducent wil hiermee bewijzen dat de fiets wereldwijd hét ultieme stads vervoermiddel is.

Compact ontwerp

Vorig jaar veroverde VanMoof de wereld met de succesvolle introductie van de Electrified S. De Electrified X is compacter dan de S, met kleinere wielen en een geheel nieuw design. Terwijl het alle slimme eigenschappen behoudt die we van VanMoof gewend zijn, zoals de volledig geïntegreerde batterij en motor en de anti-diefstal tracking. Deze e-bike gaat 36km/u (maar is in Japan gelimiteerd tot 24km/u) en heeft een actieradius van 120 kilometer. Het ingebouwde e-slot maakt fietssleutels overbodig. Je haalt de smartphone-connected Electrified X van het slot via een simpele aanraking. Het compacte design maakt de fiets niet alleen behendig op drukke straten en smalle stoepen, de fiets kan gemakkelijk over de schouder geslingerd worden om bijvoorbeeld via een trapportaal omhoog te tillen.

"Ons doel met de VanMoof Electrified X was eenvoudig. We wilden een fiets maken die alle hindernissen van de Mega Cities van de wereld moeiteloos aankan: van lange afstanden, tot krappe appartementen" 

Ties Carlier, mede-oprichter VanMoof

Diefstal bestendig

Niet als de VanMoof SmartBike en Electrified S, is ook de Electrified X voorzien van anti-diefstal tracking. Een gestolen Electrified X kan worden opgespoord via 3G. De bijgeleverde Peace-Of-Mind garandeert zelfs dat VanMoof's eigen Bike Hunters binnen twee weken een gestolen Electrified X hebben teruggebracht bij de rechtmatige eigenaar.

Tokyo als lakmoesproef

De Electrified X is ontworpen om alle barrières weg te nemen die iemand kan tegenhouden op de fiets te stappen. De fiets zal zich daarom eerst bewijzen op de straten van Tokyo, de grootste stad ter wereld. Met 1.3 miljoen inwoners, strekt Tokyo zich uit over maar liefst 90 kilometer. Om toch verplaatsing binnen deze gigantische stad mogelijk te maken, wordt de fiets een steeds populairder vervoermiddel. Daar ligt voor VanMoof juist een kans. De Electrified X is perfect voor de lange afstanden en vele heuvels van Tokyo.

De Electrified X maakt het mogelijk overal zo veel te fietsen als in Amsterdam.

Ties Carlier, mede-oprichter VanMoof

Pre-order groot succes

De online pre-order voor de Electrified X opende op 23 maart exclusief voor Japan. Als de fiets een succes blijkt, overweegt VanMoof de Electrified X volgend jaar in meerdere landen op de markt te brengen. In de eerste 24 uur na de opening van de pre-order, zag VanMoof drie keer meer omzet dan tijdens de lancering van de SmartBike vorig jaar. Sinds de introductie van de Electrified S in Mei 2016, geeft VanMoof liefhebbers de kans om tijdens pre-order campagnes te profiteren van een early bird korting.

De Electrified X is exclusief in Japan te koop via vanmoof.jp voor 370,000 Yen (ongeveer €3000).