• Company

VanMoof introduceert ‘customer first’ bedrijfsstrategie

Verkoop verloopt uitsluitend online en via eigen flagshipstores

31 MAART 2015, AMSTERDAM

De internationaal bekende stadsfietsenproducent VANMOOF maakt vandaag haar nieuwe ‘customer first’ strategie bekend. Binnen de nieuwe strategie elimineert VANMOOF de tussenhandel en verkoopt zij haar fietsen enkel online en vanuit eigen flagshipstores. Nu er geen sprake meer is van een tussenpartij, kan de fietsenproducent naar eigen zeggen beter en sneller inspelen op de behoeften van haar klant. VANMOOF liefhebbers schakelen nu direct met de VANMOOF experts. De iconische stadsfietsen zijn verkrijgbaar via www.vanmoof.com en in flagshipstores die zijn gevestigd in Osaka, Taipei en Singapore. Op 30 april opent VANMOOF ook in Nederland aan de Mauritskade in Amsterdam een eigen flagshipstore. De stadsfietsen worden daar in een ruimtelijke omgeving op een moderne manier aan het publiek gepresenteerd.

Sinds de oprichting in 2009 ontwikkelt en produceert VANMOOF haar eigen stadsfietsen. Het in eigen beheer distribueren van de fiets, lijkt daarmee een logische stap.

“Onze klanten zijn specialisten, consumenten met een duidelijke mening over de producten die zij aanschaffen. Die mening horen wij graag uit eerste bron, zodat we daar snel en effectief op kunnen inspelen. Voor de klant betekent de nieuwe strategie dat zij direct met onze experts in contact staan. Ook voor hen is dat prettig, want niemand weet meer over onze fietsen dan wijzelf ”.

Taco Carlier, CEO

De nieuwe flagshipstore in Amsterdam wordt alles behalve een doorsnee fietsenwinkel. Het hoge plafond, de bike doctors, de koffiebar, het ruimtelijke aspect; alles draagt eraan bij dat klanten zich er thuis gaan voelen. De ‘customer first’ strategie is 360 graden doorgevoerd.

Over VANMOOF

VANMOOF is in 2009 opgericht door de Nederlandse broers Ties en Taco Carlier en is in zes jaar tijd uitgegroeid tot een succesvol internationaal fietsenproducent. Het team van VANMOOF ontwerpt stadsfietsen met een totale focus op functionaliteit. VANMOOF speelt in op de groeiende populariteit van de stadsfiets in steden zoals New York en Tokyo en verkoopt inmiddels elk uur, in 39 landen over de hele wereld, een fiets. Het internationale ontwerpteam van VANMOOF staat voor continue interactie met gebruikers en het toepassen van moderne technieken in een eeuwenoud concept. Het functionele ontwerp werd bekroond met diverse internationale prijzen, waaronder EUROBIKE award, de Nederlandse Dutch Design Award en RED DOT design award.

- EINDE PERSBERICHT / PERSUITNODIGING -

Op 30 april wordt de VANMOOF flagshipstore officieel geopend. Gelijktijdig zullen oprichters en broers Taco en Ties Carlier meer uitleg geven over het wijzigen van het distributiekanaal en is er aandacht voor de nieuwste VANMOOF series. Wil je graag bij de feestelijke opening aanwezig zijn, stuur dan een e-mail naar Kim Kerver ([email protected]) of bel met 06 – 3601 2880.

Contact

Kijk je uit naar meer informatie over de nieuwe flagshipstore, neem dan contact op met Merktroubadour Kim Kerver, via telefoonnummer 06 – 3601 2880 of per e-mail via [email protected] Aangehangen beeldmateriaal is rechtenvrij te gebruiken.

Relevante links

Citaten

"Onze klanten zijn specialisten, consumenten met een duidelijke mening over de producten die zij aanschaffen. Die mening horen wij graag uit eerste bron, zodat we daar snel en effectief op kunnen inspelen. Voor de klant betekent de nieuwe strategie dat zij direct met onze experts in contact staan. Ook voor hen is dat prettig, want niemand weet meer over onze fietsen dan wijzelf"

Taco Carlier, CEO