• Company

VanMoof brengt 'het Nederlandse fietsen' naar de VS

Nederlandse stadsfietsen wereldwijd verkrijgbaar in eigen flagshipstores

07 MEI 2015, AMSTERDAM

Taco en Ties Carlier, oprichters van het stadsfietsenmerk VANMOOF, kondigen vandaag officieel de opening van hun eerste internationale flagshipstore in New York aan. Het openen van internationale flagshipstores is het eerst zichtbare gevolg van de recent gewijzigde bedrijfsstrategie. CEO Taco Carlier liet eerder weten hun fietsen enkel in eigen beheer te willen verkopen, om zo sneller op de behoefte van haar klant in te spelen. Binnen de flagshipstores wordt de collectie stadsfietsen op een moderne manier in een ruimtelijke omgeving gepresenteerd. Naast de eerder geopende store in Amsterdam, en nu New York, verwacht VANMOOF hun nieuwe winkelformule ook in Osaka, Taipei en Singapore te exploiteren. De flagshipstore in New York is gevestigd aan 269 Baltic street te Brooklyn.

Het openen van flagshipstores in Amsterdam en New York is enerzijds het gevolg van een gewijzigd distributiekanaal en heeft anderzijds te maken met de ambities van VANMOOF. Toen Taco Carlier in 2006 down town Manhattan op de fiets de stad ontdekte hervond hij zijn liefde voor het fietsen.

In New York realiseerde ik mij dat het verkennen van een wereldstad per fiets een bijzonder gevoel van vrijheid geeft. Een beleving die lijnrecht tegenover het reizen met openbaar vervoer staat, waarbij je vaak onder de grond duikt en een aantal kilometer later weer boven de grond uitkomt. Op de fiets maak je een stad écht mee, net als een local. Nederlanders doen dit al jaren en VANMOOF gunt dit gevoel iedereen. De opening van de eerste internationale flagshipstore in New York is daarin de eerste stap.

Taco Carlier

Verkoop in eigen beheer blijkt schot in de roos Sinds begin dit jaar distribueert VANMOOF haar robuuste stadsfietsen enkel nog in eigen beheer; via www.vanmoof.com en in de speciale stores. Het elimineren van de tussenhandel, voorheen goed voor circa 50 distributiepunten, blijkt een schot in de roos. De verkoopaantallen zijn in het eerste kwartaal van 2015 verdubbeld ten opzichte van diezelfde periode in 2014.

Over VANMOOF

VANMOOF is in 2009 opgericht door de Nederlandse broers Ties en Taco Carlier en is in zes jaar tijd uitgegroeid tot een succesvol internationaal fietsenproducent. Het team van VANMOOF ontwerpt stadsfietsen met een totale focus op functionaliteit. VANMOOF speelt in op de groeiende populariteit van de stadsfiets in steden zoals New York en Tokyo en verkoopt inmiddels elk uur, in 39 landen over de hele wereld, een fiets. Het internationale ontwerpteam van VANMOOF staat voor continue interactie met gebruikers en het toepassen van moderne technieken in een eeuwenoud concept. Het functionele ontwerp werd bekroond met diverse internationale prijzen, waaronder EUROBIKE award, de Nederlandse Dutch Design Award en RED DOT design award.

Relevante links