arrow-large arrow-slider arrow-small arrow basket-next basket check close electrified facebook info vanmoof_instagram_stylized_icon_03 instagram lock pinterest smartphone usp-obsession usp-price usp-ready usp-return usp-shipping usp-sizing usp-support usp-warranty warning
trashbin edit

VanMoof transformeert bedrijsfsstrategie door pre-order-marketing


VanMoof transformeert bedrijfsstrategie door pre-order marketing

SmartBike brengt 250.000 euro op binnen 24 uur

Amsterdam, 16 juni 2016 – Fietsers over de hele wereld zijn fietsdiefstal meer dan zat. Dit blijkt uit verkoopcijfers van de SmartBike, de nieuwste innovatie van VanMoof. Vanaf 1 juni was de fiets te bestellen via vanmoof.com en binnen 24 uur verkocht de bekende stadsfietsenproducent al voor een kwart miljoen euro aan SmartBikes, terwijl de revolutionaire fiets pas vanaf oktober verwacht wordt. Door de SmartBike, de fiets die niet gestolen kan worden, via een pre-order systeem aan te bieden, zijn early adopters in staat om de primeur van deze fiets te claimen voor een scherpe prijs (€1.098,-) en wordt een belangrijk deel van het productieproces op voorhand gefinancierd. Een fraaie marketingtool waar ook automerk Tesla steeds vaker op inzet.

De VanMoof SmartBike is wereldwijd de eerste slimme fiets waarbij recente innovaties en meerdere anti-diefstaleigenschappen in het frame zijn geïntegreerd. De SmartBike is voorzien van de nieuwste tracking technologie, op basis van GSM en Bluetooth. Daarnaast heeft de fiets een elektronisch slot dat volledig in het frame is weggewerkt. Mocht een fietsendief tóch zo slim zijn om daar omheen te werken dan heeft VanMoof daar een unieke oplossing voor: ‘peace-of-mind’ garantie. VanMoof heeft een speciaal recovery team  -bike hunters- aangesteld om een gestolen SmartBike terug te halen. Lukt dat niet binnen 14 dagen, dan voorziet VanMoof in een vervangende fiets. Met deze duurzame en moderne aanpak betreedt VanMoof een veelbesproken terrein, waar geen andere fabrikant ooit is geweest. 

Early birds uitverkocht

Vanaf december komt de fiets officieel in de verkoop in de brandstores van VanMoof en via vanmoof.com voor €1.798,-. Toch ontvangt VanMoof al honderden bestellingen van fans over de hele wereld, bijvoorbeeld Japan en Spanje. Wie de SmartBike voor een scherpe prijs wil aanschaffen moet snel zijn. Inmiddels is de speciale early bird aanbieding van €1.098,- uitverkocht en is er nog een klein aantal fietsen beschikbaar vanaf € 1.198,-.

 

Voordeel voor fan en VanMoof dankzij pre-order marketing

De SmartBike is het derde product dat VanMoof middels pre-order marketing in de markt zet. Eerder lanceerden zij succesvol de Electrified S (de elektrische fiets van de toekomst) en de Boncho (een slimme bike poncho). Taco Carlier, mede-oprichter VanMoof zegt hierover: “Voorverkoop campagnes blijken ideaal om onze fans te belonen. Wij kunnen hen een aantrekkelijke korting geven én de garantie bieden dat zij de fiets als eerste in huis hebben. Daarbij hebben deze campagnes een positieve invloed op de verkoop van al onze modellen. Onze online sales verbreekt op dit moment alle records en ook de verkoop in onze winkels in Amsterdam, Berlijn en Brooklyn gaat door het dak!”

----------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.

 

Wil je meer informatie over het succes van de pre-order campagne, een testrit maken of een van de oprichters van VanMoof interviewen aangaande de SmartBike? Neem dan contact op met Karlijn Marchildon via [email protected] Het beeldmateriaal in deze pressroom is rechtenvrij te gebruiken.

Download PDF

Over VanMoof

VanMoof is in 2009 opgericht door de Nederlandse broers Ties en Taco Carlier en is sindsdien uitgegroeid tot een succesvol internationaal fietsenproducent. De broers Carlier startten VanMoof met het doel de perfecte stadsfiets te creëren. Dit zagen zij als de eerste stap om de Hollandse fietscultuur wereldwijd te laten doorbreken. Omdat zij geloven dat de fiets het ideale, meest duurzame vervoersmiddel is in de moderne stad. Waar ook ter wereld. Acht jaar later bestaat het VanMoof team uit ruim 70 personen, verspreid over drie continenten en staat het merk bekend om haar design, focus op functionaliteit en de innovaties die ze introduceerde om de fiets rijklaar te maken voor de 21ste eeuw. Inmiddels is de VanMoof fiets bekroond met diverse internationale prijzen, waaronder EUROBIKE award, Fast Company Innovation By Design Award, de Nederlandse Dutch Design Award en de prestigieuze RED DOT design award. Voor het laatste nieuws, volg ons via Facebook, Instagram en Twitter.

Press contact

Contactpersoon
Contactinformatie

VanMoof HQ Amsterdam
Mauritskade 55
1092 AD Amsterdam
The Netherlands
+31 (0)20 33 07 401
[email protected]