• Company

VanMoof transformeert bedrijfsstrategie door pre-order marketing

SmartBike brengt 250.000 euro op binnen 24 uur

Amsterdam, 16 juni 2016 – Fietsers over de hele wereld zijn fietsdiefstal meer dan zat. Dit blijkt uit verkoopcijfers van de SmartBike, de nieuwste innovatie van VanMoof. Vanaf 1 juni was de fiets te bestellen via vanmoof.com en binnen 24 uur verkocht de bekende stadsfietsenproducent al voor een kwart miljoen euro aan SmartBikes, terwijl de revolutionaire fiets pas vanaf oktober verwacht wordt. Door de SmartBike, de fiets die niet gestolen kan worden, via een pre-order systeem aan te bieden, zijn early adopters in staat om de primeur van deze fiets te claimen voor een scherpe prijs (€1.098,-) en wordt een belangrijk deel van het productieproces op voorhand gefinancierd. Een fraaie marketingtool waar ook automerk Tesla steeds vaker op inzet.

De VanMoof SmartBike is wereldwijd de eerste slimme fiets waarbij recente innovaties en meerdere anti-diefstaleigenschappen in het frame zijn geïntegreerd. De SmartBike is voorzien van de nieuwste tracking technologie, op basis van GSM en Bluetooth. Daarnaast heeft de fiets een elektronisch slot dat volledig in het frame is weggewerkt. Mocht een fietsendief tóch zo slim zijn om daar omheen te werken dan heeft VanMoof daar een unieke oplossing voor: ‘peace-of-mind’ garantie. VanMoof heeft een speciaal recovery team  -bike hunters- aangesteld om een gestolen SmartBike terug te halen. Lukt dat niet binnen 14 dagen, dan voorziet VanMoof in een vervangende fiets. Met deze duurzame en moderne aanpak betreedt VanMoof een veelbesproken terrein, waar geen andere fabrikant ooit is geweest. 

Early birds uitverkocht

Vanaf december komt de fiets officieel in de verkoop in de brandstores van VanMoof en via vanmoof.com voor €1.798,-. Toch ontvangt VanMoof al honderden bestellingen van fans over de hele wereld, bijvoorbeeld Japan en Spanje. Wie de SmartBike voor een scherpe prijs wil aanschaffen moet snel zijn. Inmiddels is de speciale early bird aanbieding van €1.098,- uitverkocht en is er nog een klein aantal fietsen beschikbaar vanaf € 1.198,-.

 

Voordeel voor fan en VanMoof dankzij pre-order marketing

De SmartBike is het derde product dat VanMoof middels pre-order marketing in de markt zet. Eerder lanceerden zij succesvol de Electrified S (de elektrische fiets van de toekomst) en de Boncho (een slimme bike poncho). Taco Carlier, mede-oprichter VanMoof zegt hierover: “Voorverkoop campagnes blijken ideaal om onze fans te belonen. Wij kunnen hen een aantrekkelijke korting geven én de garantie bieden dat zij de fiets als eerste in huis hebben. Daarbij hebben deze campagnes een positieve invloed op de verkoop van al onze modellen. Onze online sales verbreekt op dit moment alle records en ook de verkoop in onze winkels in Amsterdam, Berlijn en Brooklyn gaat door het dak!”

----------------------------------

Noot voor de redactie, niet voor publicatie.

 

Wil je meer informatie over het succes van de pre-order campagne, een testrit maken of een van de oprichters van VanMoof interviewen aangaande de SmartBike? Neem dan contact op met Karlijn Marchildon via [email protected] Het beeldmateriaal in deze pressroom is rechtenvrij te gebruiken.