NOOIT MEER ZORGEN OVER FIETSDIEFSTAL MET DE VANMOOF SMARTBIKE

Amsterdam, 26 mei 2016 - Fietsdiefstal. Laten we je kort bijpraten: per dag wordt er in Nederland meer dan 311 keer aangifte gedaan van een gestolen fiets*, Amsterdammers zijn samen al meer dan 700.000 fietsen kwijtgeraakt door dit frustrerende fenomeen** en de kans dat je die fiets terug ziet is nihil: maar 4,2% van de fietsdiefstallen in Nederland wordt opgelost. Tot nu. De nieuwe VanMoof SmartBike is namelijk te slim voor fietsdieven. Daarbij is VanMoof wereldwijd de eerste fietsproducent die een unieke garantie biedt waardoor je je nooit meer zorgen hoeft te maken over diefstal.

Vandaag presenteert VanMoof haar eerste slimme fiets waarin alle recente innovaties en meerdere anti-diefstaleigenschappen van de bekende producent samenkomen: de fiets komt met de nieuwste tracking technologie op basis van GSM en Bluetooth en is voorzien van een elektronisch slot, helemaal weggewerkt in het frame. Mocht een dief toch slim genoeg zijn om hier omheen te werken dan heeft VanMoof daar een unieke oplossing voor. De SmartBike is de eerste fiets ter wereld met een ‘peace-of-mind’ garantie: VanMoof heeft een speciaal recovery team -de bike hunters- aangesteld. Zij krijgen twee weken de tijd om de gestolen fiets terug te halen. Wanneer de fiets niet binnen de gestelde tijd is teruggevonden, wordt de fiets door VanMoof vervangen.

Het team van VanMoof is met de SmartBike vastbesloten een einde te maken aan fietsdiefstal. Taco Carlier, mede-oprichter VanMoof: “De beste oplossing tegen fietsdiefstal tot nu was het fietsen op een oude roestbak of een goedkope wegwerpfiets van de bouwmarkt. Dat hoeft niet meer. Je kan vanaf vandaag weer investeren in een goede fiets, die jaren meegaat. Wat er uiteindelijk voor zorgt dat nog meer mensen kiezen voor de fiets in plaats van andere manieren van vervoer. Wij geloven dat de SmartBike die beweging kan voortzetten.”

De nieuwe VanMoof SmartBike is vanaf vandaag per pre-sale verkrijgbaar via vanmoof.com en heeft features als:

Twee jaar peace-of-mind garantie

Zodra de fiets via de app als gestolen wordt opgegeven zet VanMoof haar bike hunters in om de fiets terug te vinden. Je betaalt hiervoor eenmalig een recovery fee van €98,-, zodra de fiets is teruggevonden of vervangen.  

Android and iOs connectiviteit

De lichten worden automatisch geactiveerd en in de touchpad display, geïntegreerd in het frame, lees je je snelheid af.

Geïntegreerd elektrisch slot

Plaats je hand op de fiets, of gebruik de VanMoof app om het slot open te maken. Dankzij de Bluetooth connectie herkent de SmartBike zijn eigenaar meteen.

Premium, lichtgewicht en anti-diefstalonderdelen

Alle onderdelen zijn krasbestendig, de fiets heeft een geanodiseerd frame waarin alle kabels en technologie perfect in zijn geïntegreerd. Toch weegt de fiets minder dan 15 kilo.

Charger free

Ondanks alle geïntegreerde technologie hoef je de fiets nooit op te laden, alle energie wordt geleverd door de dynamo in het voorwiel. 

Pre-order de SmartBike vanaf dinsdag 31 mei

De SmartBike bestel je vanaf dinsdag 31 mei via vanmoof.com met leveringen vanaf oktober. De SmartBike is de hele maand juni verkrijgbaar in 3- en 8-speed modellen in het antracietgrijs en matzwart voor speciale pre-order prijzen van €1.098,- tot €1.298,-. Vanaf december komt de fiets officieel in de verkoop voor €1.798,- in de brandstores en via vanmoof.com. Wie zich wil verzekeren van een SmartBike moet er snel bij zijn, de eerste pre-order campagne van VanMoof voor haar Electrified S was binnen 24 uur uitverkocht. En voor wie echt niet kan wachten, je kan vanaf nu een testrit maken bij de brandstore aan de Mauritskade in Amsterdam.

* http://www.parool.nl/binnenland/aangiftes-fietsendiefstal-in-amsterdam-in-vier-jaar-met-50-procent-gestegen~a4058758/

** http://www.iamexpat.nl/read-and-discuss/expat-page/news/amsterdam-bike-thieves-stealing-request

Noot voor de redactie, niet voor publicatie. 

Wil je meer informatie over de nieuwe SmartBike, een testrit maken of een van de oprichters van VanMoof interviewen? Neem dan contact op met Karlijn Marchildon via press@vanmoof.com. Het beeldmateriaal in deze pressroom is rechtenvrij te gebruiken.