arrow-large arrow-slider arrow-small arrow basket-next basket check close electrified facebook info vanmoof_instagram_stylized_icon_03 instagram lock pinterest smartphone usp-obsession usp-price usp-ready usp-return usp-shipping usp-sizing usp-support usp-warranty warning
trashbin edit

De VanMoof Electrified S: Krachtig, slim en stijlvol


DE VANMOOF ELECTRIFIED S: KRACHTIG, SLIM EN STIJLVOL

Amsterdam, 5 april 2016 - Het Amsterdamse VanMoof start vandaag met de voorverkoop van de elektrische fiets van de toekomst; nog net niet zelfsturend, maar een slimmere fiets bestaat niet! De Electrified S heeft een praktisch onzichtbare, maar krachtige motor en alle techniek -inclusief batterij- is volledig geïntegreerd in het lichtgewicht frame. Het elektrische slot maakt sleutels overbodig en met één druk op de knop, binnen de speciale VanMoof app, vind je een gestolen Electrified S gemakkelijk terug. De fiets is vanaf vandaag exclusief te bestellen via preorder.vanmoof.com en volop te testen in de brandstores in Amsterdam, New York en Taipei.

Het ontwerpteam van VanMoof heeft meer dan drie jaar gewerkt aan de nieuwe Electrified. “Een fiets waarin alle innovaties van de afgelopen zeven jaar samenkomen,” aldus Taco Carlier, medeoprichter van VanMoof. “Onze ontwerpfilosofie is zoveel mogelijk onderdelen en techniek integreren in het frame. Dat maakt de fiets mooier maar -nog belangrijker- ook robuuster. Door de technologie van de Electrified S veilig op te bergen in het frame, is het ons gelukt een geavanceerde ebike te maken die je toch gewoon veilig kunt achterlaten op straat.”

Krachtig, slim en stijlvol. Wat betekent dat precies?

●       De Electrified S laad je op met een adapter. Al hoef je dat niet vaak te doen, want met een volle batterij heb je 120 km ondersteuning met een snelheid tot  25 km/h (in de VS zelfs tot 32 km/h!). De batterij (418Wh capaciteit) is volledig in het frame verwerkt.

●       De super stille voorwielmotor is door VanMoof zelf ontwikkeld. Met een knopje op het stuur krijg je een extra power boost, handig als je een heuvel over moet of als eerste weg wilt zijn bij een stoplicht.

●      Het frame is volledig gemaakt van geanodiseerd aluminium, daardoor weegt de fiets slechts 18,4 kilo en is de Electrified S een van de lichtste ebikes ter wereld.

●       De elektronica die in de fiets is verwerkt, is volledig in eigen huis ontwikkeld. Met behulp van de speciale VanMoof applicatie pas je de verlichting en snelheidsinstellingen on the go aan. En mocht je fiets gestolen worden, dan activeer je het GSM en het Bluetooth trackingsysteem met één druk op de knop.

●      Nooit meer zoeken naar je sleutels! Kom je in de buurt van de fiets, dan herkent hij zijn baasje meteen en springt de Electrified S automatisch aan. Één vinger op het digitale touchpad dashboard is genoeg om het slot te openen. In het frame is een scherm geïntegreerd, waarop je de snelheid afleest en de status van de batterij en motor checkt.

Presale vandaag van start

Vandaag start online de wereldwijde, exclusieve pre-sale van de Electrified S via http://preorder.vanmoof.com. Voor een hele kleine groep kopers is de Electrified S beschikbaar voor een speciale prijs van €1.998,-. Daarna is de fiets te bestellen voor €2298,- en vanaf juni dit jaar bij je geleverd. Vanaf augustus is de fiets ook in de brandstores verkrijgbaar voor €2.998,-.

Grote vraag naar Electrified S in Amerika

VanMoof verwacht veel vraag vanuit Amerika, waar de Electrified met groot enthousiasme is ontvangen. De fiets werd dit jaar door Google gebruikt voor de inmiddels beroemde “April fools’ day” inhakers van het bekende bedrijf. De film waarin de Electrified S van VanMoof de hoofdrol speelt is meer dan vier miljoen keer bekeken en heeft voor een enorm aantal aanvragen gezorgd. De leveringen zullen verlopen volgens het “first come first serve” systeem, met de eerste leveringen in juni 2016. 

Download PDF

Over VanMoof

VanMoof is in 2009 opgericht door de Nederlandse broers Ties en Taco Carlier en is sindsdien uitgegroeid tot een succesvol internationaal fietsenproducent. De broers Carlier startten VanMoof met het doel de perfecte stadsfiets te creëren. Dit zagen zij als de eerste stap om de Hollandse fietscultuur wereldwijd te laten doorbreken. Omdat zij geloven dat de fiets het ideale, meest duurzame vervoersmiddel is in de moderne stad. Waar ook ter wereld. Acht jaar later bestaat het VanMoof team uit ruim 70 personen, verspreid over drie continenten en staat het merk bekend om haar design, focus op functionaliteit en de innovaties die ze introduceerde om de fiets rijklaar te maken voor de 21ste eeuw. Inmiddels is de VanMoof fiets bekroond met diverse internationale prijzen, waaronder EUROBIKE award, Fast Company Innovation By Design Award, de Nederlandse Dutch Design Award en de prestigieuze RED DOT design award. Voor het laatste nieuws, volg ons via Facebook, Instagram en Twitter.

Press contact

Contactpersoon
Contactinformatie

VanMoof HQ Amsterdam
Mauritskade 55
1092 AD Amsterdam
The Netherlands
+31 (0)20 33 07 401
[email protected]