• Company

VANMOOF’S BONCHO GROOT SUCCES OP KICKSTARTER

Ruim 500% gefinancierd

Amsterdam, 12 januari 2016 – Met nog acht dagen te gaan is het stadsfietsenproducent VanMoof gelukt om via het crowdfunding platform Kickstarter een bedrag van ruim € 80.000,- gefinancierd te krijgen voor haar Boncho project. Dat is ruim vier keer meer dan het vooraf gestelde streefbedrag. Boncho behoort daarmee tot één van de top trending design campagnes binnen Kickstarter. Boncho is een bike poncho die je in een handomdraai uitvouwt en die tijdens een fikse regenbui zorgt dat je écht van top tot teen droog blijft. De bike poncho past op elke fiets en is nog ruim een week via Kickstarter (https://www.kickstarter.com/projects/boncho/boncho-the-bike-poncho) vanaf € 55,- verkrijgbaar.

Binnen drie dagen na de start van de crowdfunding campagne werd het streefdoel van € 15.000,- al behaald. Met nog acht dagen te gaan staat de teller inmiddels op €83.748,-.Ties Carlier, een van de oprichters van VanMoof, over het Kickstarter-succes:

“Bij VanMoof zijn we continue bezig met het verwijderen van barrières die mensen ervan weerhouden om op de fiets te stappen. Regen is een van de grootste barrières en daarom de leukste uitdaging om aan te pakken. Met de Boncho maken we nu een geweldige stap en kunnen we fietsers helpen om écht droog van A naar B te komen. Dat we wereldwijd zoveel support krijgen geeft aan dat men overal ter wereld naar oplossingen zoekt om vaker de fiets te kunnen pakken. Daar ondersteunen we graag bij!”, aldus Carlier. Wereldwijd noemen gerenommeerde media als Tech Insider, Inhabitat en Hypebeast de Boncho een unieke uitkomst voor fietsers om droog op bestemming aan te komen.

Productontwikkeling door backers

VanMoof besloot de Boncho via Kickstarter te lanceren om investeerders écht te betrekken bij het designproces en het product voor een eerlijke prijs aan te kunnen bieden. Na de lancering stroomden de reacties en ideeën van betrokken ‘backers’ binnen. Een aantal genoemde punten worden op dit moment door het designteam al doorgevoerd. Zo zal de Boncho worden voorzien van reflectoren, zodat je in het donker beter zichtbaar bent.

Boncho: de bike poncho

Traditionele regenkleding heeft vaak een slechte pasvorm, het is een crime om aan te trekken en het plakt aan je huid als je door de regen fietst. VANMOOF dacht daarom samen met het designduo Vicky en Shane uit Tapei na over een praktische oplossing om écht droog op bestemming aan te kunnen komen. De twee jonge designers ontwierpen een poncho met een inventief vouwsysteem (vergelijkbaar met de pop up tent) waardoor je de Boncho tot een klein pakketje opvouwt en het vrijwel in iedere tas past. Boncho is gemakkelijk uit te vouwen, heeft betere ventilatie door het gebruik van kwalitatief ademend outdoormateriaal en houdt je van top tot teen droog.

Invouwbare paraplu

Het design duo in Taipei had al interessante designs gemaakt voor een invouwbare paraplu. Samen met VanMoof kwamen zij tot het idee om deze techniek toe te passen voor een bike poncho, waaruit Boncho is voortgekomen. Het is niet de eerste keer dat VanMoof de samenwerking opzoekt. In het verleden heeft VanMoof samengewerkt met o.a. Phillips, ABUS en Vodafone.

Over VanMoof

VanMoof is in 2009 opgericht door de Nederlandse broers Ties en Taco Carlier en is in zes jaar tijd uitgegroeid tot een succesvol internationaal stadsfietsenproducent. Het team van VanMoof ontwerpt stadsfietsen met een totale focus op functionaliteit. VanMoof speelt in op de groeiende populariteit van de stadsfiets in steden zoals New York en Tokyo en verkoopt inmiddels elk uur, in 39 landen over de hele wereld, een fiets. Het internationale ontwerpteam van VanMoof staat voor continue interactie met gebruikers en het toepassen van moderne technieken in een eeuwenoud concept. Het functionele ontwerp werd bekroond met diverse internationale prijzen, waaronder de EUROBIKE award, de Nederlandse Dutch Design Award, de Fast Company Innovation by Design award en de RED DOT design award. Meer informatie over VanMoof via www.vanmoof.com.

Einde persbericht

Kijk je uit naar meer informatie over Boncho, neem dan contact op met Karlijn Marchildon via press@vanmoof.com. Het beeldmateriaal binnen deze pressroom is rechtenvrij te gebruiken.

191170 boncho 01 516d61 large 1450691754