arrow-large arrow-slider arrow-small arrow basket-next basket check close electrified facebook info vanmoof_instagram_stylized_icon_03 instagram lock pinterest smartphone usp-obsession usp-price usp-ready usp-return usp-shipping usp-sizing usp-support usp-warranty warning
trashbin edit

VanMoof presenteert Boncho: De bike poncho!


VANMOOF PRESENTEERT BONCHO: DE BIKE PONCHO!

Écht droog van A naar B

Amsterdam, 22 december 2015 – Stadsfietsenproducent VANMOOF presenteert dé wereldwijde oplossing voor fietsers die (keer op keer) regen moeten trotseren: Boncho. Een hippe bike poncho die je in een handomdraai uitvouwt en die tijdens een fikse regenbui ervoor zorgt dat je écht van top tot teen droog blijft (zelfs je handen!). Boncho past op elke fiets en is vanaf vandaag via Kickstarter vanaf €45,- verkrijgbaar.

Fietsen in de regen is alles behalve leuk. Het begint al voordat je naar buiten stapt. Want iedereen heeft wel een regenjas, maar waar is dat ding wanneer je hem nodig hebt? Daarbij is er nog een nadeel van het fietsen in een oude, vertrouwde regenjas: zweet! Daarom bedacht VANMOOF, samen met designduo ME uit Taipei, een praktische oplossing voor het trotseren van al dat hemelwater. De twee jonge designers ontwierpen een poncho met een inventief vouwsysteem (vergelijkbaar met de pop up tent) waardoor je de Boncho tot een klein pakketje opvouwt en in vrijwel elke tas mee kan nemen. Het ademende outdoormateriaal en de open onderkant zorgen ervoor dat zweetoksels verleden tijd zijn. Halleluja!

“Bij VANMOOF zijn we continue bezig met het verwijderen van de barrières die mensen ervan weerhouden op de fiets te stappen. Regen is een grote barrière en daarom een van onze leukste uitdagingen om aan te pakken. Met de Boncho maken we nu een geweldige stap en kunnen we (toekomstige) fietsers wereldwijd helpen die écht droog van A naar B willen komen”

Dave Schoemack, Marketing Director VANMOOF
191170 boncho 01 516d61 large 1450691754

Over VANMOOF

VANMOOF is in 2009 opgericht door de Nederlandse broers Ties en Taco Carlier en is in zes jaar tijd uitgegroeid tot een succesvol internationaal stadsfietsenproducent. Het team van VANMOOF ontwerpt stadsfietsen met een totale focus op functionaliteit. VANMOOF speelt in op de groeiende populariteit van de stadsfiets in steden zoals New York en Tokyo en verkoopt inmiddels elk uur, in 39 landen over de hele wereld, een fiets. Het internationale ontwerpteam van VANMOOF staat voor continue interactie met gebruikers en het toepassen van moderne technieken in een eeuwenoud concept. Het functionele ontwerp werd bekroond met diverse internationale prijzen, waaronder de EUROBIKE award, de Nederlandse Dutch Design Award, de Fast Company Innovation by Design award en de RED DOT design award. Meer informatie over VANMOOF via www.vanmoof.com.

Einde persbericht

Kijk je uit naar meer informatie over Boncho, neem dan contact op met Karlijn Marchildon via [email protected] Het beeldmateriaal binnen deze pressroom is rechtenvrij te gebruiken.

Download PDF

Over VanMoof

VanMoof is in 2009 opgericht door de Nederlandse broers Ties en Taco Carlier en is sindsdien uitgegroeid tot een succesvol internationaal fietsenproducent. De broers Carlier startten VanMoof met het doel de perfecte stadsfiets te creëren. Dit zagen zij als de eerste stap om de Hollandse fietscultuur wereldwijd te laten doorbreken. Omdat zij geloven dat de fiets het ideale, meest duurzame vervoersmiddel is in de moderne stad. Waar ook ter wereld. Acht jaar later bestaat het VanMoof team uit ruim 70 personen, verspreid over drie continenten en staat het merk bekend om haar design, focus op functionaliteit en de innovaties die ze introduceerde om de fiets rijklaar te maken voor de 21ste eeuw. Inmiddels is de VanMoof fiets bekroond met diverse internationale prijzen, waaronder EUROBIKE award, Fast Company Innovation By Design Award, de Nederlandse Dutch Design Award en de prestigieuze RED DOT design award. Voor het laatste nieuws, volg ons via Facebook, Instagram en Twitter.

Press contact

Contactpersoon
Contactinformatie

VanMoof HQ Amsterdam
Mauritskade 55
1092 AD Amsterdam
The Netherlands
+31 (0)20 33 07 401
[email protected]