VANMOOF PRESENTEERT BONCHO: DE BIKE PONCHO!

Écht droog van A naar B

Amsterdam, 22 december 2015 – Stadsfietsenproducent VANMOOF presenteert dé wereldwijde oplossing voor fietsers die (keer op keer) regen moeten trotseren: Boncho. Een hippe bike poncho die je in een handomdraai uitvouwt en die tijdens een fikse regenbui ervoor zorgt dat je écht van top tot teen droog blijft (zelfs je handen!). Boncho past op elke fiets en is vanaf vandaag via Kickstarter vanaf €45,- verkrijgbaar.

Fietsen in de regen is alles behalve leuk. Het begint al voordat je naar buiten stapt. Want iedereen heeft wel een regenjas, maar waar is dat ding wanneer je hem nodig hebt? Daarbij is er nog een nadeel van het fietsen in een oude, vertrouwde regenjas: zweet! Daarom bedacht VANMOOF, samen met designduo ME uit Taipei, een praktische oplossing voor het trotseren van al dat hemelwater. De twee jonge designers ontwierpen een poncho met een inventief vouwsysteem (vergelijkbaar met de pop up tent) waardoor je de Boncho tot een klein pakketje opvouwt en in vrijwel elke tas mee kan nemen. Het ademende outdoormateriaal en de open onderkant zorgen ervoor dat zweetoksels verleden tijd zijn. Halleluja!

“Bij VANMOOF zijn we continue bezig met het verwijderen van de barrières die mensen ervan weerhouden op de fiets te stappen. Regen is een grote barrière en daarom een van onze leukste uitdagingen om aan te pakken. Met de Boncho maken we nu een geweldige stap en kunnen we (toekomstige) fietsers wereldwijd helpen die écht droog van A naar B willen komen”

Dave Schoemack, Marketing Director VANMOOF
191170 boncho 01 516d61 large 1450691754

Over VANMOOF

VANMOOF is in 2009 opgericht door de Nederlandse broers Ties en Taco Carlier en is in zes jaar tijd uitgegroeid tot een succesvol internationaal stadsfietsenproducent. Het team van VANMOOF ontwerpt stadsfietsen met een totale focus op functionaliteit. VANMOOF speelt in op de groeiende populariteit van de stadsfiets in steden zoals New York en Tokyo en verkoopt inmiddels elk uur, in 39 landen over de hele wereld, een fiets. Het internationale ontwerpteam van VANMOOF staat voor continue interactie met gebruikers en het toepassen van moderne technieken in een eeuwenoud concept. Het functionele ontwerp werd bekroond met diverse internationale prijzen, waaronder de EUROBIKE award, de Nederlandse Dutch Design Award, de Fast Company Innovation by Design award en de RED DOT design award. Meer informatie over VANMOOF via www.vanmoof.com.

Einde persbericht

Kijk je uit naar meer informatie over Boncho, neem dan contact op met Karlijn Marchildon via press@vanmoof.com. Het beeldmateriaal binnen deze pressroom is rechtenvrij te gebruiken.