• Company

VANMOOF WINT PRESTIGIEUZE INNOVATION BY DESIGN AWARD 2015

‘Bike sharing’ technologie wint van Adobe en Google innovaties

Amsterdam, 17 september 2015 – De recent geïntroduceerde VANMOOF Spinlister is deze week door het Amerikaanse Fast Company bekroond met de Innovation By Design Award 2015. Deze prestigieuze innovatie award wordt over 14 categorieën uitgereikt aan bedrijven en ontwerpers die het leven van mensen middels design makkelijker maken. Binnen de categorie ‘Product Design’ liet VANMOOF inzendingen van multinationals als Adobe, Google en Virgin achter zich. De award-jury ontving dit jaar 1500 inschrijvingen, een recordaantal. De Innovation By Design Award 2015 wordt in November in New York voor de 4e keer uitgereikt.

De innovatief ontworpen VANMOOF Spinlister maakt gebruik van Bluetooth en GSM technologie die communiceren met de Spinlister app. Via deze app – de AirBnB van fietsen – zoeken mensen die een fiets willen huren simpelweg een beschikbare VANMOOF Spinlister en ‘unlocken’ de fiets die het eerst beschikbaar of het dichtst bij hen in de buurt is. Tijdrovende communicatie met de verhuurder en ook fietsdiefstal wordt middels deze innovatie vermeden.

Technologie beïnvloed fietscultuur

Taco Carlier, oprichter van het uit Nederland afkomstige VANMOOF, vertelt over het winnen van de award: “Dat ’s werelds grootste innovatieplatform ons op het gebied van product design als winnaar aanstelt, is fantastisch. Het is een beloning voor de weg die wij met VANMOOF zijn ingeslagen. Wij geloven dat functioneel ontwerp gecombineerd met technologie de fietscultuur wereldwijd positief kan beïnvloeden. Voor ons is het zeker dat technologie een steeds grotere rol gaat spelen bij het ontwikkelen van de ideale stadsfiets.”, aldus VANMOOF oprichter Taco Carlier. Op het gebied van technische innovaties werkt de stadsfietsenproducent momenteel samen met internationale partners als Spinlister, ABUS en Vodafone.

Over de Innovation By Design Award

De Innovation By Design Award is een initiatief van het succesvolle mediaconcern Fast Company. De award eert ’s werelds meest innovatieve ontwerpen die zijn gericht op het oplossen van alledaagse problemen. Inzendingen worden beoordeelt op functionaliteit, originaliteit, uitstraling, duurzaamheid, gebruiksvriendelijkheid en op culturele- en zakelijke impact. Tot de inschrijvingen behoren de nieuwste innovaties van grote merken zoals Nike, Google en JetBlue, maar ook inzendingen van ontwerpbureaus en start-ups. Meer informatie over de award en de genomineerden is te lezen via www.fastcodesign.com.

Over VANMOOF

VANMOOF is in 2009 opgericht door de Nederlandse broers Ties en Taco Carlier en is in zes jaar tijd uitgegroeid tot een succesvol internationaal stadsfietsenproducent. Het team van VANMOOF ontwerpt stadsfietsen met een totale focus op functionaliteit. VANMOOF speelt in op de groeiende populariteit van de stadsfiets in steden zoals New York en Tokyo en verkoopt inmiddels elk uur, in 39 landen over de hele wereld, een fiets. Het internationale ontwerpteam van VANMOOF staat voor continue interactie met gebruikers en het toepassen van moderne technieken in een eeuwenoud concept. Het functionele ontwerp werd bekroond met diverse internationale prijzen, waaronder EUROBIKE award, de Nederlandse Dutch Design Award en RED DOT design award. Meer informatie over VANMOOF via www.vanmoof.com.