• Company

VanMoof breidt leiderschap uit met Gillian Tans in de nieuwe rol van President

Voormalig Booking.com CEO luidt VanMoofs volgende fase van wereldwijde groei in

Amsterdam, 3 mei 2022 – VanMoof maakt vandaag bekend dat Gillian Tans de nieuwe rol van President binnen het bedrijf gaat vervullen. Tans start per direct in deze nieuwe functie en voegt zich op een belangrijk moment bij 's werelds snelst groeiende e-bikemerk.

Focus op opschaling en ervaring 

Gillian Tans was eerder CEO van Booking.com. Tijdens haar 20-jarige aansstelling zag Tans het bedrijf van een Nederlandse start-up tot 's werelds grootste online reisbureau groeien. Bij VanMoof zal ze helpen bij het realiseren van de visie om van elektrisch fietsen de standaard transportkeuze te maken voor mensen in steden wereldwijd. 

Als President zal Tans het managementteam van het bedrijf aansturen en toezicht houden op de bedrijfsactiviteiten om zo de positie van VanMoof als toonaangevende leider in de snel groeiende mobiliteitssector verder te versterken.

“Omdat ik praktisch op een fiets geboren ben, heb ik uit de eerste hand gezien hoe het steden opent. Als gepassioneerde VanMoof-rider heb ik de reis van Taco en Ties door de jaren heen gevolgd en ben ik zeer verheugd om een rol te spelen in de ontwikkeling van dit unieke merk.” 

Gillian Tans, President VanMoof

Oprichters Taco en Ties Carlier werken al enkele jaren nauw samen met Tans, sinds zij voor het eerst in het bedrijf investeerde. In de loop der jaren hebben de broers een diep respect ontwikkeld voor Tans' aanzienlijke management- en leidinggevende expertise. De benoeming van Tans zal de broers Carlier – die co-CEO blijven – in staat stellen zich te concentreren op de langetermijnstrategie. Ties zal zich blijven richten op productinnovatie en Taco zal zich toeleggen op de wereldwijde bedrijfsstrategie van de scale-up.

Uitbreiding van managementexpertise 

Het besluit om de rol van President te introduceren, is het resultaat van vele maanden operationele planning en markeert de volgende groeifase voor VanMoof. Tans' ervaring combineert jaren op het hoogste executive-niveau, het bouwen van teams van wereldklasse en het opschalen van wereldwijde operaties – allemaal factoren die van cruciaal belang zullen zijn in de volgende fase van groei voor het bedrijf.

“We zijn erg blij met de komst van Gillian. Ze is door de jaren heen een ongelooflijk waardevolle mentor geweest voor mij en Ties. Het is geweldig dat we nu samen kunnen bouwen aan het volgende hoofdstuk van VanMoof. De manier waarop we groeien is net zo belangrijk als hoe we ons product ontwikkelen. Door ons leiderschap uit te breiden met Gillian, zijn we in staat om onze ambitieuze doelen te realiseren in dit volgende hoofdstuk voor VanMoof." 

Taco Carlier, medeoprichter VanMoof

Succesvolle lancering van de VanMoof S5 & A5

Na een verdrievoudiging van de omzet in 2020 heeft VanMoof haar servicenetwerk het afgelopen jaar uitgebreid tot meer dan 50 locaties wereldwijd. Al vlak na bekendmaking van VanMoofs nieuwste generatie S5 & A5 e-bikes op 5 april, verkocht de eerste voorraad al direct uit. Met de huidige e-bikegolf die nog geen tekenen van stagnering vertoont, blijft VanMoof de drijvende kracht achter de verdere groei ervan in steden wereldwijd.

____________________________

Over Gillian Tans

Gillian Tans is een Nederlandse zakenvrouw en de voormalige CEO van Booking.com. Gedurende haar 20-jarige loopbaan hield Gillian toezicht op de enorme groei van de Nederlandse start-up tot 's werelds grootste online reisbureau. Tans staat bekend als een van de beste ondernemers in de tech-industrie en is een groot voorstander van diversiteit. Ze wordt genoemd als een van de meest inspirerende vrouwen in de Nederlandse tech-sector. 

Over VanMoof

VanMoof is in 2009 opgericht door Taco en Ties Carlier, twee Nederlandse broers die droomden van de perfecte stadsfiets. De stijlvolle, meermaals bekroonde e-bikes bieden een hightech ervaring voor een groeiende wereldwijde community van bijna 200.000 gepassioneerde riders. En de e-bikepioniers zijn nog maar net begonnen. Als 's werelds snelst groeiende en meest gefinancierde e-bikemerk is VanMoof op weg om de toekomst van stedelijke mobiliteit opnieuw te definiëren en de next billion on bikes te krijgen. VanMoof verkoopt haar e-bikes direct online aan riders, met Brand Stores in meer dan 20 steden wereldwijd, van Parijs en New York, tot San Francisco en Tokio. Het steeds groeiende servicenetwerk van Service Hubs en certified workshops strekt zich inmiddels uit over meer dan 50 steden.