• Company

Jonathan Hum start bij VanMoof als Global Chief Marketing Officer

VanMoof voegt Masterclass VP & Head of Marketing toe aan haar managementteam

Amsterdam, 15 Februari 2022 – VanMoof heeft een belangrijke nieuwe aanstelling aangekondigd met Jonathan Hum als Global Chief Marketing Officer. Hum zal leiding geven aan alle aspecten van de marketingoutput van het merk om daarmee de positie als wereldleider in de snel ontwikkelende en groeiende e-bikesector te versterken.

Hum heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van brand agency en marketing en vervulde eerder functies als Global Senior Director of Brand Marketing bij Nike en Managing Director bij het gerenommeerde design- en communicatiebureau AKQA. Hum's leiderschap bij MasterClass als VP, Marketing was cruciaal in een periode van enorme doorbraakgroei toen het EdTech-platform zijn waardebepaling in minder dan twee jaar verdrievoudigde. Hum stapt nu op een vergelijkbaar cruciaal moment voor de e-bike pioniers in: als 's werelds snelst groeiende merk van e-bikes is van VanMoof het afgelopen jaar explosief gegroeid. Het bedrijf biedt een hightech en featurerijke ervaring voor een community van bijna 200.000 riders wereldwijd. 

“2022 wordt een ongelooflijk belangrijk jaar voor VanMoof. Dit is een merk en een product dat stedelijke mobiliteit opnieuw definieert en echte verandering inluidt. Ik ben trots om daar onderdeel van te zijn en klaar om VanMoof's volgende golf van groei te leiden.” 

Jonathan Hum, CMO VanMoof

"Jonathan's benoeming geeft VanMoof een enorme impuls van expertise uit het hoogste level van internationale brand building. Zijn creatieve visie en scherpe marketing knowhow zullen ons helpen de marketingcapaciteiten van VanMoof naar een hoger niveau te tillen."

Taco Carlier, CEO en medeoprichter VanMoof

"Met zijn ongeëvenaarde en veelzijdige ervaring in brand agency en marketing, kunnen we niet wachten om te zien wat Jonathan in 2022 en daarna voor VanMoof zal betekenen.” 

Ties Carlier, CEO en medeoprichter VanMoof