VanMoof maakt opladen makkelijker en levert extra bereik met haar allereerste PowerBank

Nederlands e-bike merk introduceert nieuw accessoire, als resultaat op feedback van riders en next-level product innovatie.

Amsterdam, 20 april, 2021 - Vandaag kondigt VanMoof haar populairste innovatie ooit aan – een uitneembare PowerBank die riders tot wel 100 kilometer extra bereik geeft op hun VanMoof S3 of X3. Als uitneembaar accessoire, dat gemakkelijk binnenshuis kan worden opgeladen, verlengt de PowerBank niet alleen je rit, maar maakt deze het ook makkelijker voor fietsers om hun fiets op te laden. Het accessoire maakt VanMoof's e-bikes nu nog toegankelijker, omdat je voor lange ritten naar werk nu maar één keer hoeft op te laden. Het brengt het bereik van de VanMoof S3 & X3 daarnaast dichter bij het bereik van de gemiddelde elektrische auto, wat het e-bike merk nog aantrekkelijker maakt als vervanger van de auto. De PowerBank kan de hoofdaccu van de fiets zowel tijdens stilstand als tijdens het rijden opladen, en biedt een enorme upgrade aan bereik – de accucapaciteit van de fiets wordt bijna verdubbeld.

Verder dan de horizon

Wat onze riders het liefst wilden, was de optie om langer op hun fiets te kunnen rijden en deze makkelijker op te kunnen laden. De introductie van de PowerBank laat zien dat VanMoof oog heeft voor de wensen van haar groeiende community. Daarnaast is het een voorbeeld hoe het e-bike merk haar product continu in eigen beheer verfijnt om de beste resultaten te krijgen. De PowerBank is daarmee een aanvulling op de integratie-gerichte aanpak van VanMoof en biedt fietsers de mogelijkheid om nog langere afstanden te kunnen overbruggen en hun fiets makkelijker op te laden.

‘Dit is een van onze belangrijkste innovaties tot nu toe. Het is een samenkomst van onze kernwaarden integratie en toegankelijkheid, waardoor onze riders dubbel kunnen profiteren: ze kunnen hun VanMoof nu makkelijker opladen en ze krijgen flink wat extra bereik om van stad naar stad te kunnen fietsen.’  

Ties Carlier, mede-oprichter van VanMoof

VanMoof S3 & X3, verfijnd tot in het kleinste detail

De aankondiging van vandaag omvat ook een reeks verbeteringen aan de prijswinnende VanMoof S3 & X3, gebaseerd op feedback van de rider-community. De kleine verfijningen van het product staan centraal in VanMoofs unieke ‘de-fiets-is-nooit-af’-filosofie. Naast de recente aankondiging dat de nieuwe VanMoof S3 & X3 e-bikes werken met Apple’s Find My-app, werkte VanMoofs getalenteerde R&D-team van productontwerpers en ingenieurs ook aan het optimaliseren van de rijervaring. Geoptimaliseerde functies op de nieuwste e-bikes zijn: verbeterde zichtbaarheid van het Matrix Display, opnieuw ontworpen spatborden en pedalen, en verbeterde interne bedrading. Daarnaast hebben VanMoofs beruchte fietsdozen nu een compacter ontwerp, met 70% minder plastic. Deze kleine aanpassingen zijn er allemaal op gericht om een nog soepelere en completere rijervaring te bieden.

‘Sinds we de S3 en X3 hebben gelanceerd, hebben we goed geluisterd. Feedback van de rider staat centraal bij het ontwikkelen van nieuwe technologie. Ons vermogen om dat snel in te bouwen is wat VanMoof uniek maakt. We lanceren alleen als we iets ontwikkeld hebben wat een stap vooruit is ten opzichte van wat er nu in productie is. Dat is onze iteratieve ontwerpcyclus en dat is hoe we de manier waarop mensen zich door steden verplaatsen opnieuw vorm zullen geven,’ 

Taco Carlier, mede-oprichter van VanMoof

De industrie opnieuw uitvinden en steden veranderen

VanMoof heeft alles in eigen beheer, van ontwerp tot productie, en van componenten tot distributie. Dat betekent dat het de enige e-bike producent is die de flexibiliteit en het vermogen bezit om haar product voortdurend te vernieuwen, en zo supersnel te kunnen reageren op feedback. Gelijktijdig aan de nieuwe productlancering rolt VanMoof ook haar nieuwe service-netwerk uit, waarmee ze haar fysieke aanwezigheid drastisch uitbreidt – van 8 naar 50 steden in de komende zes maanden – en een vernieuwd ecosysteem biedt dat volledig rond haar community is opgebouwd.

Ride the future together 

De PowerBank is verkrijgbaar als optioneel accessoire en kan de accu van de fiets zowel bij stilstand als tijdens het rijden opladen. De prijs bedraagt €348 (plus €25 voor verzending indien niet besteld op hetzelfde moment als een nieuwe fiets), hij laadt in drie uur van 0 – 100% op, en weegt 2.8 kg. De PowerBank geeft elke VanMoof S3 & X3-rider een extra bereik van 45-100 km, afhankelijk van het gebruikte trapondersteuningsniveau. De VanMoof PowerBank is wereldwijd verkrijgbaar vanaf 20 april op vanmoof.com. Verzonden vanaf juni 2021.

-------------------------------------

Over VanMoof

VanMoof is in 2009 opgericht door Taco en Ties Carlier, twee Nederlandse broers met een visie voor de perfecte stadsfiets. Nu veranderen hun fietsen steden en ze de drijvende kracht achter de huidige golf mensen die kiezen voor e-bikes. De elegante, meermaals bekroonde fietsen van VanMoof bieden een high-tech ervaring voor een groeiende wereldwijde community van 150.000 gepassioneerde fietsers. De iconische geïntegreerde frames weerspiegelen een volledig geïntegreerd end-to-end bedrijf dat de fietsindustrie heeft ontwricht door de hele operatie in eigen hand te nemen, van ontwerp tot productie, van verkoop tot service. Als een van Europa's snelst groeiende bedrijven is VanMoof hard op weg om de toekomst van stedelijke mobiliteit opnieuw te definiëren en de volgende miljard mensen op de fiets te krijgen. VanMoof Brand Stores zijn te vinden in Amsterdam, Berlijn, Londen, New York, Parijs, San Francisco, Seattle en Tokio. Tegen het einde van 2021 zal het merk naar verwachting uitbreiden naar 50 steden wereldwijd met speciale Service Hubs. Verkrijgbaar bij vanmoof.com.