• Company

VanMoof lanceert allereerste TV commercial met oproep 'time to ride the future'

356693 vanmoof tvc shot01%20%280 00 00 00%29 8daa5f large 1591866458

De film daagt de kijker uit om te reflecteren op de hectische ratrace waarvan stadsbewoners zich juist nu van kunnen ontkoppelen.

Amsterdam, 11 Juni 2020 – VanMoof lanceerde afgelopen weekend haar allereerste TV commercial. Het is onderdeel van haar nieuwste internationale campagne die deze zomer in verschillende landen te zien is. Met de campagneregel 'time to ride the future' zet VanMoof aan om te breken met verouderde gewoontes.

Hqdefault

Ratrace

In de 45 seconde durende tv spot zien we weerspiegelingen van het industriële dagelijkse leven golven over het oppervlak van een auto, die een spiegel wordt voor de ratrace waaraan stadsbewoners worden blootgesteld. We zien files, horen het verkeer met haar ronkende uitlaten en we zien hordes mensen in het openbaar vervoer. Dan smelt de auto door middel van 3D simulaties. Uit de resten komt de VanMoof S3 e-bike tevoorschijn.

De campagne volgt op de succesvolle lancering van de nieuwe electrified VanMoof S3 & X3 die sinds eind april te koop is. De campagne is vanaf deze week op televisie in Nederland en Duitsland en gedurende de zomer volgen met Out Of Home en Online andere core markets zoals het Verenigd Koningkrijk, Frankrijk, de Verenigde Staten en Japan.

356694 vanmoof tvc shot04%20%280 00 01 07%29 3238ca original 1591866491

Groei

Vanaf haar oprichting in 2009 was de marketing van VanMoof hoofdzakelijk op online middelen en altijd zeer gefocussed rondom product lanceringen. Met success, want VanMoof groeit hard. Van 2018 op 2019 verviervouwdigde VanMoof haar omzet van €10 naar €40 Miljoen. Dit jaar gaat VanMoof af op de €80-100 miljoen omzet over 2020. Nu VanMoof vooral internationaal in bekendheid groeit, is voor het progressieve e bike merk voor VanMoof het moment aangebroken om haar missie 'to get the next billion on bikes' kracht bij te zetten.

Builders Club

Voor de uitwerking van de TVC heeft VanMoof samengewerkt met de Londonse Builders Club als creative partner. DCMN is sinds kort het mediabureau. Zie hier een interview met VanMoof's Creative Director Pascal Duval over de campagne.

To me it's more than just a bike advert. It’s a snapshot of our present moment, and the choices we have to make to move forward.

Pascal Duval, Creative Director

E bike momentum

In tijden van COVID-19 is de vraag naar e bikes wereldwijd enorm gestegen. Meer mensen dan ooit laten de auto of het overvolle ov achter zich, en kiezen voor een e bike. En dat is te merken in de omzet: VanMoof heeft in de afgelopen 2 maanden meer fietsen verkocht dan in de anderhalf jaar daarvoor.

Now is the time to define the future.

Time to change the way we move.

For better, greener and cleaner cities. 

It’s time for the next billion on bikes.

It's time to ride the future.

Zie hier de media kit.

Zie alle product omschrijvingen en specs voor de S3 hier & X3 hier.