• Company

VanMoof registreert recordaantallen met succes van het lanceringsevenement

VanMoof's nieuwe generatie e-bikes zijn ontworpen voor de stad van morgen

De VanMoof S3 & X3 zijn in een interactieve livestream onthuld aan pers en fans

Amsterdam, 28 april 2020 – Vorige week lanceerde VanMoof haar nieuwe generatie e-bikes tijdens een interactief online event. Het event trok wereldwijd duizenden kijkers. Met deze fiets van de toekomst wil VanMoof miljoenen stedelingen op de fiets krijgen. De hoogstaande VanMoof S3 & X3 maken baanbrekende technologie voor het grote publiek beschikbaar voor slechts € 1998. VanMoof's nieuwste generatie e-bikes markeert opnieuw een mijlpaal voor VanMoof, die de verkoop twee keer zo hard ziet stijgen vergeleken met voorgaande lanceringen. Met meer dan 120.000 VanMoof rijders wereldwijd, zet VanMoof haar internationale groei sterk door. In de eerste week zijn meer dan 6000 bestellingen geplaatst.

Zesduizend mensen, een combinatie van internationale pers en fans, keken live mee naar de lancering. Zij zaten bij de onthulling op de digitale eerste rij en hadden de kans om rechtstreeks in een Q&A vragen te stellen aan oprichters Ties en Taco Carlier.

Wereldwijd staan stedelingen op de vooravond van een explosie aan e-bikes nu bestellingen binnenkomen van San Francisco tot Tokyo.

“De e-bike zet de mobiliteit in steden op zijn kop. Vroeger waren fietsen vooral geschikt voor afstanden tot 5 kilometer, maar de e-bike is prima geschikt voor afstanden tot 30 kilometer. We hebben deze nieuwe serie speciaal ontworpen voor de reizende stedeling. Deze manier van fietsen gaat de stedelijke mobiliteit voorgoed veranderen.”

Taco Carlier, mede-oprichter VanMoof

Nu door de coronacrisis het gebruik van openbaar vervoer sterk terugloopt, lijken eerste onderzoeken aan te tonen dat wereldwijd steeds meer mensen overstappen op de fiets.

Hqdefault

Test rides

Test rides van de S3 & X3 zijn alleen op afspraak beschikbaar bij VanMoofs brand stores in Amsterdam, Berlijn, Londen, San Francisco en New York. Met een optie voor mobiele testritten voor je eigen deur in Amsterdam en Berlijn. Pop-ups in Rotterdam en Utrecht verschijnen vanaf 28 april, met plannen voor verdere pop-ups wereldwijd wanneer het veilig is om dit te doen. Een zeer strikt Corona-protocol zal te allen tijde worden gevolgd op alle locaties om de veiligheid van de medewerkers en rijders te garanderen.

Online beschikbaar

De hoogstaande VanMoof S3 & X3 maken baanbrekende technologie voor het grote publiek beschikbaar voor slechts € 1998. Sinds 21 april zijn de fietsen wereldwijd verkrijgbaar via vanmoof.com. Vanaf mei worden de fietsen thuis bezorgd.

Zie hier de media kit.

Zie alle product omschrijvingen en specs voor de S3 hier & X3 hier.