De VanMoof S3 & X3 zijn de nieuwe standaard voor e-bikes, voor slechts € 1998

Een perfecte rijervaring dankzij een versterkte boost en aanpasbaar elektronisch schakelsysteem met vier versnellingen 

De VanMoof S3 & X3 hebben een verbeterde motor en futuristische features voor een lagere introductieprijs van € 1998 

Amsterdam, 21 april 2020 – Vandaag onthulde VanMoof hun nieuwe generatie e-bikes. De fietsen zijn geoptimaliseerd om wereldwijd iedereen op de fiets te krijgen. De hoogstaande VanMoof S3 & X3 zit vol verbeterde technologie en is verkrijgbaar voor een toegankelijk prijs van € 1998. VanMoof lanceert de nieuwe serie als fietsen van de toekomst, in een tijd waarin social distancing de dagelijkse realiteit is en fietsen steeds vaker worden gezien als veilige vorm van mobiliteit.

Nieuwe VanMoof S3 & X3 highlights:

  • Opnieuw ontworpen Power Assist voor een snellere, soepelere rit.
  • Slimme Smart Cartridge reageert op realtime feedback van de motor, waardoor je meer bereik hebt met één keer opladen. 
  • Vernieuwde Turbo Boost levert dubbele kracht met één druk op de knop. 
  • Automatische e-shifter met vier versnellingen en instelbare slimme standen voor een perfecte rijervaring.
  • Kick Lock zet je fiets met één voetbeweging op slot, blokkeert het achterwiel en activeert de ingebouwde anti-diefstalbeveiliging.
  • Ingebouwde hydraulische remmen maken dit de eerste fietsen op de markt met een remsysteem dat is ontworpen voor de stad – duurzaam, krachtig en onderhoudsvrij.
  • Verbeterde app waarmee je verregaande details van de fiets instelt (waaronder het geluid van de bel) én met Rider Recognition, locatietracking, anti-diefstalfuncties en het op afstand vergrendelen van je fiets.

Krachtigere fiets

De motor van de VanMoof S3 & X3 is aangepast, zodat hij meer kracht levert en beter reageert op de trapkracht. De motor kan de trapkracht vier keer versterken tot een topsnelheid van 25 km/u. Dankzij een smallere en compactere behuizing draait de motor bijna geluidloos, zelfs op hoge snelheden. De geliefde Turbo Boost levert extra kracht on-demand. Druk op de knop op het stuur en schiet ineens vooruit – ontworpen voor als je snel weg moet komen, of als je gewoon even wilt opscheppen.

Tien jaar innovatie maken de S3 & X3 de slimste fietsen van VanMoof tot nu toe – en bij het ontwerp is rekening gehouden met toekomstige functies en onderhoud aan huis. De in het frame ingebouwde Smart Cartridge is het brein van de fiets. Zo stuurt het alle systemen van de fiets aan. Het reageert op realtime feedback van de motor en doseert het geleverde vermogen, zodat de radius van de fiets zo groot mogelijk is. Zelfs als er veel ondersteuning wordt gevraagd. Een fietser kan de Smart Cartridge zelf losmaken, zodat onderhoud aan de fiets makkelijk is zonder een brandstore te bezoeken. En de software wordt steeds slimmer, doordat nieuwe features beschikbaar komen via regelmatige software-updates

Aanpasbare e-shifter met 4 versnellingen

Het eerste schakelsysteem uit de industrie met vier versnellingen is ontworpen om elke heuvel en elke storm te verslaan. Na jaren testen hebben de engineers van VanMoof twee versnellingen toegevoegd, zodat fietsers voortaan altijd wind mee hebben. De Smart Cartridge stuurt de versnellingen automatisch aan en fietsers kunnen de niveaus zelf aanpassen via de VanMoof app.

Hydraulische remmen

De hydraulische remmen van de S3 & X3 zijn volledig ingebouwd, zodat ze veiliger, sterker en gestroomlijnder zijn. Dit zijn de eerste fietsen op de markt waar het stuur en de remmen één geheel vormen – en dat is net zo fijn om te gebruiken als dat het eruitziet. 

Onderscheidende anti-diefstaltechnologie

Na een succesvolle introductie bij de Electrified S2 & X2 is de Kick Lock ook weer te vinden op de VanMoof S3 & X3. Met één voetbeweging activeer je het ingebouwde slot, zodat het achterwiel niet meer kan bewegen en de alarmen worden geactiveerd. Dankzij de beveiligde bluetooth Rider Recognition is een sleutel niet langer nodig – tik simpelweg op het knopje op het stuur en fiets weg. De S3 & X3 bevatten ook VanMoofs anti-diefstaltechnologie, inclusief de beroemde locatietracking-tech en de meervoudige alarmen. Fietsers kunnen hun fiets op afstand vergrendelen via de VanMoof App. Zo activeren ze de locatietracking en deactiveren ze alle andere systemen. Met de optionele Peace of Mind Theft-service staan VanMoofs Bike Hunters garant voor het terugvinden van je fiets – en anders krijgt je een nieuwe.

Test rides

Test rides van de S3 & X3 zijn alleen op afspraak beschikbaar bij VanMoofs brand stores in Amsterdam, Berlijn, Londen, San Francisco en New York. Met een optie voor mobiele testritten voor je eigen deur in Amsterdam en Berlijn. Pop-ups in Rotterdam en Utrecht verschijnen vanaf 28 april, met plannen voor verdere pop-ups wereldwijd wanneer het veilig is om dit te doen. Een zeer strikt Corona-protocol zal te allen tijde worden gevolgd op alle locaties om de veiligheid van de medewerkers en rijders te garanderen.

Online beschikbaar

De hoogstaande VanMoof S3 & X3 maken baanbrekende technologie voor het grote publiek beschikbaar voor slechts € 1998. Vanaf 21 april zijn de fietsen wereldwijd verkrijgbaar via vanmoof.com. Vanaf mei worden de fietsen thuis bezorgd.

Zie hier de media kit.

Zie hier de S3 & X3 pers informatie decks.

Zie alle product omschrijvingen en specs voor de S3 hier & X3 hier.