VanMoof onthult de nieuwe generatie e-bikes en lokt miljoenen stedelingen uit hun auto’s

De nieuwe VanMoof S3 & X3 zitten vol met vernieuwende technologie en hebben een 40% lagere introductieprijs

De VanMoof S3 & X3 bevatten een reeks nieuwe features, waaronder vier elektronische versnellingen, ingebouwde hydraulische remmen en twee keer zoveel kracht.

Amsterdam, 21 april 2020 – VanMoof, het Nederlandse bedrijf dat fietsen volstopt met de nieuwste technologie, heeft vandaag haar nieuwe generatie e-bikes gelanceerd via een livestream voor pers en fans. De hoogstaande VanMoof S3 & X3 kregen een update met vernieuwende technologie. Met de introductieprijs van slechts € 1998 wil VanMoof wereldwijd stedelingen op de fiets krijgen. Sinds het begin van de pre-order op 6 april hebben al meer dan 3.000 mensen de fietsen gekocht voordat ze er zelfs maar een in het echt konden rijden of zien.

Perfecte stadsfiets

In het aluminium frame van de VanMoof S3 & X3 zit tien jaar innovatie. Met een krachtigere motor, vernieuwde Turbo Boost voor instant versnellen, automatisch elektronisch schakelen, ingebouwde hydraulische remmen, een sleutelloze Kick Lock én unieke anti-diefstal technologie, bieden de VanMoof S3 & X3 de ultieme rijervaring die het woon-werkverkeer in de stad zoals wij die kennen, zal veranderen. VanMoof lanceert de fietsen in een tijd waarin social distancing de nieuwe realiteit is en waarin e-bikes worden gezien als een steeds belangrijkere, veilige vorm van mobiliteit.

Hqdefault

Meer fietsers

Nu een kwart van de wereld vanwege corona-maatregelen beperkte bewegingsvrijheid heeft, is het opvallend om een vlaggenschip te lanceren. Maar VanMoof is nog nooit zo gebrand en zo overtuigd geweest van haar missie om iedereen op de fiets te krijgen – we lanceren een revolutionaire fiets die de toekomst van fietsen gaat veranderen, op een moment dat de wereld het zo hard nodig heeft. Het is tijd voor schonere steden met gezondere mensen. Het begin van de omslag kun je al zien, nu in steden wereldwijd een onverwachte stijging in het aantal fietsers is en gezondheidsorganisaties de fiets aanraden als alternatief voor openbaar vervoer. 

“Covid-19 stelt alles wat wij voor lief namen op de proef – van onze gezondheid en veiligheid tot onze samenleving en verbondenheid. We zien dat stedelingen zoeken naar alternatieven die ze hun vrijheid teruggeven. En we geloven dat de VanMoof S3 en X3 echt de auto en het openbaar vervoer kunnen vervangen. Ze zijn het begin van een nieuwe standaard in mobiliteit.” 

Taco Carlier, mede-oprichter VanMoof

Grote prestaties, kleine prijs

VanMoofs nieuwe serie bevat enorm verbeterde technologie voor maar 60% van de prijs van haar voorganger, de Electrified S2 & X2. Deze radicale introductieprijs is het resultaat van schaalvergroting en de optelsom van 10 jaar innovatie. Bij de S3 en X3 heeft VanMoof de volledige supply chain in eigen handen genomen, zodat ze nu haar eigen extreem efficiënte productie- en distributiesysteem heeft. Dat zorgt er in combinatie met haar directe verkoop aan consumenten voor dat VanMoof de e-bikes kan produceren voor de voordeligste prijs ooit. De e-bikes van VanMoof hebben daarom een disruptieve introductieprijs. Zo deelt VanMoof de voordelen van haar succes met haar fietsers en brengt het bedrijf de beste technologie naar het grote publiek.

Hoogwaardige tech, lage prijzen

“We zien dat mensen wereldwijd de kracht van fietsen ontdekken. We zijn trots dat wij onze meest geavanceerde fietsen een introductieprijs kunnen geven die tot nu toe onmogelijk was. Omdat de vraag naar onze fietsen de afgelopen jaren snel is gestegen, konden wij enorm opschalen. Die voordelen geven wij door aan de volgende generatie fietsers.” 

Ties Carlier, mede-oprichter VanMoof

Highlights:

  • Opnieuw ontworpen Power Assist voor een snellere, soepelere rit.
  • Slimme Smart Cartridge reageert op real-time feedback van de motor, waardoor je meer bereik hebt met één keer opladen. 
  • Vernieuwde Turbo Boost levert dubbele kracht met één druk op de knop. 
  • Automatische e-shifter met vier versnellingen met aanpasbare intelligente schakelniveaus voor een naadloze rijervaring.
  • Kick Lock zet je fiets met één voetbeweging op slot, blokkeert het achterwiel en activeert de ingebouwde anti-diefstalbeveiliging.
  • Ingebouwde hydraulische remmen maken dit de eerste fietsen op de markt met een remsysteem dat is ontworpen voor de stad – duurzaam, krachtig en onderhoudsvrij.
  • Verbeterde app waarmee je verregaande details van de fiets instelt (waaronder het geluid van de bel) én met Rider Recognition, locatietracking, anti-diefstalfuncties en het op afstand vergrendelen van je fiets.

Test rides

Test rides van de S3 & X3 zijn alleen op afspraak beschikbaar bij VanMoofs brand stores in Amsterdam, Berlijn, Londen, San Francisco en New York. Met een optie voor mobiele testritten voor je eigen deur in Amsterdam en Berlijn. Pop-ups in Rotterdam en Utrecht verschijnen vanaf 28 april, met plannen voor verdere pop-ups wereldwijd wanneer het veilig is om dit te doen. Een zeer strikt Corona-protocol zal te allen tijde worden gevolgd op alle locaties om de veiligheid van de medewerkers en rijders te garanderen.

Online beschikbaar

De hoogstaande VanMoof S3 & X3 maken baanbrekende technologie voor het grote publiek beschikbaar voor slechts € 1998. Vanaf 21 april zijn de fietsen wereldwijd verkrijgbaar via vanmoof.com. Vanaf mei worden de fietsen thuis bezorgd.

Zie hier de media kit.

Zie hier de S3 & X3 pers informatie decks.

Zie alle product omschrijvingen en specs voor de S3 hier & X3 hier.