• Company

E bike markt piekt, VanMoof rapporteert 48% stijging van de online verkoop

Nederlands e bike merk rapporteert een piek in de verkoop en online bezoekersaantallen nu mensen kijken naar alternatieve woon-werkverkeer opties.

Het Nederlandse e bike merk VanMoof heeft een sterke stijging van de verkoop gezien, gelijktijdig met de Covid-19 uitbraak die een ravage aanrichtte in Europa. De online e bike verkoop is sinds begin februari met 48% gestegen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Een prijsdaling op 18 maart heeft de vraag verder aangewakkerd en heeft geleid tot 200 verkochte e-bikes in 24 uur tijd. Ook het bezoek aan de website is gestegen, met bijna 80% meer nieuwe bezoekers op VanMoof.com van februari tot maart van dit jaar. En de acht wereldwijde merkwinkels van VanMoof registreerden afgelopen weekend, 14/15 maart, de hoogste bezoekersaantallen van het jaar, met een stijging van 40%.

Het perfecte sociale afstandsvervoer 

Met de maatschappelijke afstand die tot de nieuwe realiteit behoort en het openbaar vervoer dat wereldwijd gesloten of sterk ingeperkt wordt, wordt de fiets nu gezien als een steeds betrouwbaardere en gezondere mobiliteitsoptie. Er zijn tekenen van een golf van fietsgebruikers in New York doordat de warmere temperaturen en de aanbevelingen van volksgezondheid instanties en overheidsfunctionarissen bijdragen aan een "nieuw normaal". 

"Op dit voor ons allen ongekende moment, nu mensen gedwongen worden om na te denken over hun dagelijks vervoer, zien we dat velen zich wenden tot e bikes. Ze zijn echt een ideale optie om veilig en snel in de stad te komen. En dit is nu belangrijker dan ooit." 

Taco Carlier, co-founder en CEO van VanMoof.

Een jaar-op-jaar vergelijking 

  • 48% stijging van de online e bike verkoop (feb-maart)
  • 10% verhoging testrit aanvragen (maart)
  • 80% meer websiteverkeer (feb-maart)

Veiligheid voorop 

Op dit moment is COVID-19 in ieders gedachten en passen we ons als bedrijf aan de omstandigheden aan. We doen alles wat we kunnen om de curve af te vlakken. De veiligheid van rijders en medewerkers staat voorop en we zijn overgegaan op 100% online verkoop en alle brandstores zijn nu gesloten. Voor meer info zie onze Covid-19 updates blog.