• Company

VanMoof breidt managementteam uit met twee nieuwe gezichten

321553 2019 vanmoof morocco 021 065 3 f41e15 large 1562148961

VanMoof trekt nieuwe topmanagers aan: Pascal Duval, creatief directeur bij ASOS, en Frank Goovaerts, COO bij Sungevity Europe.

Amsterdam, 28 januari 2020 - VanMoof, de Nederlandse e-bike-innovator, kondigt de indiensttreding aan twee belangrijke nieuwe directieleden. Als onderdeel van deze ambitieuze stap is Pascal Duval aangesteld als de eerste CCO van VanMoof. Hij zal de creatieve activiteiten aansturen terwijl het bedrijf een nieuwe groeifase ingaat. Frank Goovaerts is benoemd tot de nieuwe COO en wordt verantwoordelijk voor de verdere snelle uitbreiding van VanMoof. Duval en Goovaerts geven het managementteam van VanMoof nieuwe diepte en structuurin een periode waarin het bedrijf verder werkt aan de versterking zijn reputatie als toonaangevend e-bikemerk.

De toekomst van stedelijke mobiliteit is nu

Er is een belangrijk decennium aangebroken voor e-bikes en deze nieuwe leden van het managementteam bieden een stevig fundament als het gaat om expertise en innovatie. In 2019 vond de transitie van start-up naar scale-up plaats en nam het bedrijf meer dan 100 nieuwe mensen aan. Pascal Duval gaf recent leiding aan de creatieve teams van twee mondiale merken - ASOS en G-Star RAW - in de periodes dat beide een autoriteit werden in de modewereld. Voor zijn werk ontving hij meerdere Cannes Lions en D&AD-awards.

Dit is een ongelooflijk spannend moment om bij VanMoof te gaan werken. Ik kijk ernaar uit om het merk naar het volgende creatieve niveau te tillen. Om fietsers te inspireren, combineert VanMoof functionaliteit met stijl. Het is hét moment om gedurende de hele levensduur van ons product een hechtere band te smeden met de fietsers

Pascal Duval, CCO, VanMoof.

Frank Goovaerts heeft een achtergrond in private equity. Hij begeleidde bedrijvenin het traject van start-up naar scale-up, meest recentelijk als COO bij het zonne-energiebedrijf Sungevity Europe.

Ik vind het geweldig om tijdens zo'n cruciale fase in de groei van VanMoof binnen te komen.In de komende tien jaar zullen e-bikes de beste keus blijken voor woon-werkverkeer in de stad. Meer mensen zo snel mogelijk op slimmere fietsen krijgen is een uitdagende missie die het komende decennium een zichtbare impact zal hebben op steden

Frank Goovaerts, COO, VanMoof.

VanMoof is een snelgroeiend bedrijf waar fietsen en technologie samenkomen. De omzet is gestegen van 10 miljoen in 2018 tot bijna 40 miljoen in 2019. Het high-tech assortiment elektrische fietsen van VanMoof, de Electrified S2 en X2, isverantwoordelijk voor de groei van het bedrijf. In 2020 zullen er meer VanMoof-winkels worden geopend en er zal een aantal interessante ontwikkelingen plaatsvinden.

Het is een nieuw jaar en deze nieuwe ervaring geeft VanMoof een nieuwe injectie van organisatorische expertise en creatieve visie. Frank en Pascal vertegenwoordigen de toekomst en zullen ons helpen om verder te bouwen op het succes van vorig jaar

Taco Carlier, CEO and co-founder VanMoof.