• Company

VanMoof belooft voor 2020 een einde te maken aan fietsendiefstal

VanMoof lanceert radicale campagne die binnen anderhalf jaar een einde moet maken aan de diefstal van hun fietsen.

Amsterdam, 7 Augustus 2019 - VanMoof-oprichters Ties en Taco Carlier hebben een drastische wending aangekondigd in hun aanhoudende strijd tegen fietsendieven. In een vandaag uitgezonden video boodschap belooft Taco de diefstal van VanMoof-fietsen wereldwijd voor eind 2020 een halt toe te roepen.

Diefstal belangrijke barriere

In de komende maanden zal iedereen weten dat VanMoof-fietsen niet te stelen zijn, dankzij een aantal gewaagde initiatieven en technologische innovaties - VanMoof staat hiermee nog steeds aan het voorfront van een anti-diefstal revolutie. Hun belofte komt op het moment dat de angst voor diefstal wereldwijd mensen ervan weerhoudt om massaal voor een fiets te kiezen. Een enquête, uitgevoerd in samenwerking met marktonderzoeksbureau IPSOS, onthult hoe serieus het probleem eigenlijk is.

  • 72% van de Nederlandse stadsbewoners heeft te maken met fietsdiefstal van hun fiets of een onderdeel ervan.
  • 4 in 10 Nederlandse stadsbewoners, zeggen vaker de fiets te pakken in of naar de stad, als zij niet of minder bezorgd waren over fietsendiefstal.
  • 6 op de 10 Nederlanders zouden meer geneigd zijn om een fiets van hogere kwaliteit te kopen als ze zich geen zorgen zouden maken over fietsendiefstal.
  • Nederlanders beschouwen de aankoop van een tweedehands fiets van onzekere herkomst als minder illegaal of ongepast dan door rood licht lopen.

Mensen leggen hun auto ook niet aan de ketting als ze de stad in gaan. Je parkeert het en gaat verder met je dag. Wij vinden dat het met fietsen net zo zou moeten gaan. 

Ties Carlier, medeoprichter VanMoof.

Anti-diefstal integraal aan het design

VanMoof-fietsen zijn al sinds 2016 voorzien van slimme anti-diefstal technologie. Denk aan toonaangevende technische hoogstandjes als een ingebouwd alarm, een blokkeersysteem dat op afstand bediend kan worden, en een Diefstal Slot dat al met één schopje tegen het achterwiel een fiets compleet beveiligt. Daarnaast doet het wereldwijde netwerk van Bike Hunters er alles aan om gestolen VanMoof-fietsen op te sporen en terug te halen, met een succespercentage van bijna 80%! Een kleine vergelijking: de politie vindt in slechts 4% van de gevallen de gestolen fietsen terug. De VanMoof ‘peace of mind’ garantie belooft dat de Bike Hunters iedere gestolen fiets binnen twee weken vinden en terugbrengen. Lukt dat niet, dan krijg je een nieuwe.

We willen aan dieven, fietsers, en de hele fietsindustrie laten zien dat we het compleet zinloos hebben gemaakt om een VanMoof te stelen. 

Taco Carlier, medeoprichter VanMoof.

Sorry dieven

Volgens de campagne website, die vandaag live is gegaan, is het bericht van VanMoof niet alleen een belofte, maar ook een verontschuldiging tegenover alle fietsendieven die hierdoor failliet zullen gaan. In de komende maanden zal VanMoof meerdere nieuwe projecten en initiatieven bekendmaken onder de noemer #sorrythieves. Elk concept zal een ander aspect van fietsendiefstal bij de horens vatten: van de kopers van gestolen fietsen in de spotlight zetten, tot het onmogelijk maken om een gestolen VanMoof door te verkopen.

Door fietsen te produceren die bijna niet gestolen kunnen worden, maakt een nieuwe generatie fietsers opnieuw kennis met de voordelen van fietsen in de stad. Met onze fietsen kom je verder, ze zijn duurzaam, en zitten bomvol smart tech om het de stadsfietser zo aangenaam mogelijk te maken. 

Ties Carlier, medeoprichter VanMoof

De VanMoof-belofte is te vinden op sorrythieves.com.

Meer informatie over de ‘peace of mind’ garantie van VanMoof vind je hier.

Bekijk de videoboodschap hier.