• Company

VanMoof ontvangt groeilening €12,5M van Rabobank voor internationale expansie

321554 2019 vanmoof morocco 021 118%29 576842 large 1562148968

Amsterdam, 26 juli 2019 - VanMoof maakt vandaag bekend een groeilening van 12,5 miljoen euro te hebben afgesloten bij Rabobank. Hiermee zal VanMoof haar snelle internationale uitbreiding extra kracht bijzetten. Deze financiering volgt kort op de eerder succesvol afgesloten crowdfunding campagne in juni, waarmee het snelgroeiende fietsenmerk in recordtijd 2,5 miljoen euro ophaalde bij haar rijders.

Internationale ambities

Het kapitaal dat vrijkomt dankzij de Rabobank lening zal onder andere worden gebruikt om op te schalen en om nieuwe innovaties te realiseren. Hierdoor kan het snel groeiende fietsenmerk haar technologische voorsprong op de markt behouden.

”We zijn ontzettend blij om een partner te hebben gevonden die met ons mee kan groeien en ons bijstaat internationaal op te schalen. Samen met de investering van onze rijders, vormt dit een goede basis voor de verdere groei van VanMoof.” 

Taco Carlier, CEO VanMoof 

VanMoof groeit hard. In 2018 opende het bedrijf zes nieuwe brand stores wereldwijd. VanMoof maakt de afgelopen jaren een enorme groei mee dankzij haar internationale uitbreiding. De internationale omzet vertegenwoordigt nu bijna 70% van alle bedrijfsinkomsten. Dit jaar groeien de totale inkomsten naar verwachting van 11 miljoen tot 40 miljoen euro.

Rabo Corporate Investments is trots om dit prachtige Nederlandse groeibedrijf de komende jaren verder te kunnen helpen met haar ambitieuze groeiplannen. VanMoof past perfect binnen onze portfolio van veelbelovende innovatieve scale-ups, die wij steunen met schaalbare en flexibele oplossingen.” 

Rogier Raaijmakers, Managing Director

VanMoof heeft dit jaar al 15 miljoen euro opgehaald via de Rabobank lening in combinatie met de eerder genoemde reeds gesloten crowdfunding campagne. Daarnaast loopt tot eind juli nog een speciale investeringsronde voor beleggers die 100.000 euro of meer willen investeren. Met 22 business angels staat de teller nu op 2,5 miljoen euro.

Crowdfunding records verbroken

VanMoof haalde in juni in 12 uur tijd al het wettelijke maximum van 2,5 miljoen euro op bij haar rijders. Hiermee brak VanMoof voor de tweede keer het Nederlandse equity crowdfunding record. De eerste keer was in oktober 2017 met haar allereerste crowdfunding campagne. Toen haalde het stadsfietsen merk binnen 14 dagen het maximale crowdfunding bedrag van €2,5 miljoen op.

De mogelijkheid om meer dan €100.000 te investeren is tot 31 juli beschikbaar via vanmoof.com/opcnl100, bij het crowdfundingplatform voor duurzame belegging, Oneplanetcrowd.