• Company

VanMoof breekt opnieuw crowdfunding records

In 12 uur tijd haalt VanMoof 2,5 miljoen op bij haar rijders.

Amsterdam, 13 juni 2019 - VanMoof heeft opnieuw het Nederlandse crowdfunding record verbroken door het wettelijke maximum van 2,5 miljoen euro in slechts 12 uur tijd op te halen. VanMoof heeft het bedrag opgehaald bij haar rijders.

Crowdfunding essentieel voor groeistrategie 2019

Bij een vorige crowdfundingsronde in 2017 duurde het veertien dagen om tot het maximum van 2,5 miljoen euro te komen. Deze crowdfunding ronde was zo succesvol dat het wettelijke maximum bedrag is opgehaald uitsluitend bij VanMoof's rijders en Oneplanetcrowd investeerders, die dinsdagochtend 12 juni voor het eerst hoorden van de crowdfunding via een exclusieve e-mail uitnodiging. Om 20:35 dezelfde dag bereikte de teller €2,5 Miljoen.

De nieuwe crowdfunding campagne bouwt voort op de reputatie van VanMoof als een van de meest innovatieve en onconventionele merken in de internationale fietsindustrie. De campagne volgt op de eerste ronde van de crowdfunding in 2017, die alle Nederlandse records brak en het wettelijke maximum van 2,5 miljoen euro in slechts zeven dagen tijd bereikte. Het directe resultaat was dat VanMoof zijn internationale expansie kon versnellen door het openen van vier brandstores in Europa, de VS en Azië.

"We zijn vereerd door de steun van onze rijders wereldwijd. Op basis van het succes van onze eerste crowdfunding campagne hadden we hoge verwachtingen, maar dit heeft alles overtroffen. Het getoonde niveau van steun geeft ons nog meer vertrouwen om de grenzen te blijven verleggen. Het maakt me zo trots om te zien dat onze rijders zich verenigen om een nog groter deel van VanMoof uit te maken". 

Taco Carlier, mede-oprichter VanMoof

In 2019 moet in totaal 7,5 miljoen euro worden ingezameld via crowdfunding. Dit is verdeeld over de huidige crowdfunding van 2,5 miljoen euro van investeerders die tussen de 250 en 80.000 euro investeren, en een crowdfundingcampagne van 5 miljoen euro voor investeerders die 100.000 euro of meer investeren.

VanMoof rijders worden changemakers

VanMoof heeft dit kapitaal nodig om de wereldwijde markt op te schalen en verder te veroveren - de internationale omzet vertegenwoordigt nu bijna 70% van alle bedrijfsinkomsten. De funding zal worden gebruikt om de productie van VanMoof's populaire e-bikes, de Electrified S2 en X2 radicaal op te schalen, om verder te investeren in hardware- en softwareontwikkeling en het wereldwijde netwerk van brandstores uit te breiden - met de ambitie om meer mensen wereldwijd aan het fietsen te krijgen.

De mogelijkheid om meer dan €100.000 te investeren is nog beschikbaar via Europese crowdfundingplatform Oneplanetcrowd via vanmoof.com/opcnl100.

.