• Company

Fietsers krijgen voorrang in de tweede investeringsronde van VanMoof

VanMoof nodigt zijn fietsers uit om € 2,5 miljoen te investeren en te profiteren van snelle groei dankzij wereldwijd stijgende vraag naar e-bikes

Amsterdam, 12 Juni 2019 - VanMoof start vandaag een tweede crowdfundingactie voor zijn fans. Het hightech fietsbedrijf nodigt zijn eigen fietsers uit mee te liften op de populariteit van e-bikes en te profiteren van de snelle groei van het bedrijf. De financiering wordt gebruikt om de productie op te schalen zodat VanMoof kan voldoen aan de ongekend hoge vraag, en de verovering van de internationale markt kan voortzetten. Daarmee wordt crowdfunding een essentieel onderdeel van de groeistrategie van VanMoof.

Fietsers belonen voor het versnellen van de groei

De nieuwe crowdfundingcampagne past bij VanMoofs reputatie als een van ’s werelds meest innovatieve en onconventionele fietsenmerken. Deze campagne volgt op de eerste ronde, die in 2017 alle Nederlandse records verbrak en waarbij het wettelijk toegestane maximum van € 2,5 miljoen in slechts viertien dagen werd bereikt. Door die eerste campagne kon VanMoof zijn internationale groei versnellen en vier brand stores openen in Europa, de VS en Azië.

“VanMoof-fietsers kennen ons als geen ander en dat maakt ze de ideale investeerders. Met crowdfunding geven we onze fietsers voorrang, belonen we ze voor hun trouw en laten we ze meeliften op het succes van het bedrijf. Zij krijgen de eerste kans om een zo groot mogelijk deel van de beoogde € 2,5 miljoen te investeren en daarmee de duurzame groei van VanMoof in ons tiende levensjaar te bevorderen.” 

Taco Carlier, medeoprichter van VanMoof.

Fietsers als voorvechters van verandering

Het doel is om in 2019 een totaal van € 7,5 miljoen te werven via crowdfunding, verdeeld in een portie van € 2,5 miljoen van personen die tussen de € 250 en € 80.000 investeren, en een portie van € 5 miljoen van personen die € 100.000 of meer investeren. VanMoof heeft dit bedrag nodig voor de verdere verovering van de internationale markt, die op dit moment bijna 70% van de bedrijfsinkomsten vertegenwoordigt. Het geworven kapitaal wordt gebruikt om de productie op korte termijn radicaal op te schalen, zodat het bedrijf kan voldoen aan de stijgende vraag naar VanMoofs abonnementservice op de Smart S en Smart X fietsen, die sinds april 2018 verkrijgbaar zijn.

Omslagpunt voor e-bikes

2019 is nu al een recordjaar voor VanMoof. De inkomsten van januari t/m april zijn al hoger dan het totaal van 2018 en groeien naar verwachting van € 11 miljoen tot € 40 miljoen einde jaar. Na de lancering van de Electrified S2 en X2 in juni 2018, de grootste pre-order voor fietsen ooit, is de vraag nu al ruim een jaar groter dan het aanbod.

“Met deze kapitaalinjectie kunnen we snel investeren in R&D, de nieuwe generatie van onze slimme, vooruitstrevende fietsen ontwikkelen en ze zo snel mogelijk bij de fietser krijgen.”  

Ties Carlier, medeoprichter van VanMoof.

Inmiddels investeren steden overal ter wereld miljarden in de fietsinfrastructuur om letterlijk de weg vrij te maken voor een e-bikerevolutie. VanMoof is koploper in deze omslag. Londen alleen al investeert in de komende drie jaar bijna € 1 miljard om meer mensen uit de auto en op de fiets te krijgen. Parijs ligt zelfs op koers om dat bedrag te overstijgen in een poging het aantal fietsforenzen te verhogen. Deze trend betekent een explosieve groei van de wereldwijde fietssector. Naar verwachting stijgt de sectorwaarde in de komende vijf jaar tot € 62 miljard, waarbij e-bikes verantwoordelijk zijn voor meer dan de helft van deze groei. Door al deze factoren worden e-bikes in de komende jaren de meest aantrekkelijke optie voor forenzen.

Crowdfunding nu gestart

De campagne loopt via het Europese crowdfundingplatform Oneplanetcrowd via vanmoof.com/opcnl. Investeerders hebben de optie hun lening om te zetten in aandelen in VanMoof. Fietsers kunnen investeren vanaf € 250 tot meer dan € 100.000.