• Company

Een blik op 's werelds meest succesvolle fietslancering

VanMoof heeft alle records verbroken met de Electrified S2 & X2 pre-order campagne: er is reeds 15 miljoen euro aan bestellingen geplaatst en de teller loopt nog door.

AMSTERDAM, 4 oktober 2018 – Het Amsterdamse high-tech fietsenmerk VanMoof heeft een wereldwijde beweging gecreëerd. De VanMoof pre-order campagne voor de  VanMoof Electrified S2 en X2 e-bike die in juni van start ging, heeft geleid tot meer dan 6000 reserveringen wereldwijd, een absoluut record in de geschiedenis in fietsgeschiedenis. Maar wat maakt deze lancering nou zo’n hit?

1.   Het e-bike tijdperk

Het succes van VanMoof’s lancering sluit naadloos aan bij de groeiende mondiale vraag near almaar sneller en groener stadsvervoer. Daarnaast is de fiets, en dan met name de elektrische fiets, aan een opmars bezig in steden over de hele wereld: niet alleen brengt de e-bike je in no time van A naar B, het kost de gebruiker ook slechts minimale inspanning. De verwachting is dat tegen 2025 de wereldwijde verkoop van e-bikes met 60% gegroeid is naar $8.5 miljard (bron: Persistence).

"Met de nieuwe Electrified hebben we een fiets ontworpen die de auto uiteindelijk overbodig maakt in de stad. Wij zien Tesla en BMW dan ook als onze concurrent, niet andere fietsenmerken. Echter, om op dat niveau concurrerend te zijn en te blijven, is het zaak om betere, snellere, simpelere en comfortabelere fietsen te maken dan de rest.” 

Ties Carlier, mede-oprichter VanMoof

2. Mensen kiezen voor kwaliteit

VanMoof zet de toon door hoogwaardige producten te maken met een sterke focus op klantgerichtheid. Vergelijk het met Tesla’s model 3, Apple’s iPhone en Sonos. Het mooie van de Electrified is dat deze gelanceerd werd nog voor de productie moest starten. Met een early bird-korting in ruil voor wat extra wachttijd was het klaarblijkelijk voor kopers de moeite van het wachten waard.

Lanceringen als deze zijn kenmerkend voor hoe moderne bedrijven hun producten tegenwoordig ontwerpen, ontwikkelen en verkopen. Fietsmerken doen er dan ook goed aan zich te realiseren dat veel mensen eerst online zoeken naar de beste fiets die past bij hun wensen, in plaats van dat ze langsgaan en afgaan op het aanbod bij de plaatselijke fietsendealer.  

“Er zijn vergelijkbare businessmodellen in de tech-industrie. Hoe win het down is ongekend binnen de al meer dan 100 jaar oude fietsindustrie. Van ontwerp tot productie, als ook de gehele klantervaring: we hebben alles op de schop gegooid. We streven ernaar zoveel mogelijk te investeren in het product om het vervolgens rechtstreeks af te leveren bij de koper. Alles vanuit het principe ‘meer fiets, minder bullshit’.”

Ties Carlier, co-founder VanMoof.

3. Klantgerichte innovatie

VanMoof heeft waar het aankomt op het bedenken van de meest ingenieuze oplossingen, een lange en indrukwekkende geschiedenis. Van de vernuftige matrix display en de snel oplaadbare batterijen tot de Turbo Boost voor on-demand versnelling: alles maar dan ook alles, is erop gericht om het fietsen van A naar B zo leuk en makkelijk mogelijk te maken.

De S2 & X2 komen ook met ’s werelds eerste verborgen slot, een zo goed als onzichtbaar sleutelloos systeem dat je fiets gegarandeerd beveiligt en automatisch ontgrendelt bij terugkomst. Gecombineerd met het ingebouwde antidiefstalsysteem en een gefaseerd alarmsysteem zorgt dit alles voor een compleet nieuwe vorm van fietsbeveiliging − en allemaal in-house ontworpen door  VanMoof.

Specificaties van de VanMoof Electrified S2 & X2

 • Slimme motor – Slimme en krachtige ingebouwde front hub motor die trapaandrijving biedt tot 32km/h. Heeft een bereik tot 150km.
 • Krachtige batterij – De capaciteit neemt tot wel 20% toe tot 504Wh. VanMoof Li-ON, 36V, geïntegreerde LG cellen die waar nodig te verwijderen zijn voor onderhoudsbeurten e.d.
 • Turbo boost – Gebruik de handgreep voor on-demand acceleratie; heuvels en bergen bestijgen wordt een makkie.
 • Razendsnelle oplaadtijd – Gaat van leeg naar vol in slechts 4 uur. Is al tot 50% opgeladen in minder dan 80 minuten.
 • Verborgen slot – Een sleutelloos ingebouwde module die je e-bike in een handomdraai vergrendelt en wanneer nodig weer automatisch activeert. Een onbetwiste wereldprimeur, ontworpen en geproduceerd door VanMoof.
 • Het ultieme diefstalpreventiesysteem – Wanneer een dief je fiets aanraakt, reageert je fiets automatisch met een indringend gefaseerd alarmsysteem. En mocht dat de dief nog niet afgepoeierd hebben, dan  schakelt de fiets over op het uitzenden van opzichtige SOS-flitssignalen. Knappe dief die het dan nog waagt ‘m te jatten.
 • Persoonsherkenning – Versleutelde bluetooth-technologie zorgt ervoor dat als de eigenaar dichtbij is, de fiets automatisch ontgrendelt en het diefstalpreventiesysteem deactiveert.
 • Slimme cartridge – Het meesterbrein van de fiets zit vakkundig verstopt in een verwijderbare (en tevens vervangbare) cilinder. Dit maakt online kopen al helemaal een zorgeloze optie.
 • Matrix display – Meer dan 160 LEDs verlichten het frame van de fiets. Alsof dat nog niet genoeg is, geeft een geïntegreerd display ook nog de snelheid, het batterijniveau, en de power stand weer.
 • App tracking – De handige applicatie onthoudt waar je je fiets geparkeerd hebt, checkt alle lichten en controleert tevens de power stand en het diefstalpreventiesysteem. Door deze updates wordt je fiets met de dag nog slimmer dan ‘ie al was.
 •  Nieuw frame design – VanMoof’s iconische voor- en achterlichten passen naadloos in het her-ontworpen frame dat nu nog slimmer en krachtiger is.
 • De Tokyo-geïnspireerde X Frame – Oorspronkelijk was het uniseks X-frame alleen in Japan te koop. Daar is echter verandering in gekomen: de fiets is nu wereldwijd verkrijgbaar en geschikt voor alle fietsers tussen de 155 en 200cm lang.

Reserveer nu het nog kan

Vanaf 4 oktober staan in VanMoof brand stores wereldwijd de eerste S2’s in de startblokken om gereden te worden (de X2 volgt in november). Geïnteresseerden kunnen de VanMoof Electrified S2 & X2 reserveren bij vanmoof.com voor slechts €100. Bezorging volgt dan in december-januari. Early bird-fietsers krijgen een korting van maar liefst €800 op de retailprijs van €3398, wat de slotsom tot €2498 brengt.