De nieuwe VanMoof Electrified is zo slim dat hij geen slot nodig heeft

AMSTERDAM, 30 mei 2018 – fiets- en techbedrijf VanMoof lanceert vandaag een nieuwe reeks e-bikes met de nieuwste technologie tegen diefstal. De Electrified S2 & X2 zijn beide gewapend met een bijna onzichtbaar slot, persoonsherkenning en een gefaseerd alarmsysteem: een next-level strijdplan tegen fietsendieven. Daar komt bij dat de fietsen een intelligente motor hebben die krachtiger en efficiënter is, met een groter bereik van 150 km en een turboknop die een lach op je gezicht tovert. Vroege vogels reserveren er eentje voor slechts €100, vanaf 7 juni. De fietsen zullen vanaf september bezorgd worden.

Features:

 • Intelligente motor – Slimmere, krachtigere pedal-assist, tot 32 km/u.
 • Turboknop – Druk de knop op het stuur in voor on-demand acceleratie, zodat heuvels een eitje worden en je bij groen licht als eerste uit de massa bent.
 • Matrix Display – 166 interactieve ledlichten brengen het frame tot leven, en tonen de snelheid, het batterijniveau en power-assistniveau.
 • Snel opladen – Capaciteit en bereik nemen met meer dan 20% toe naar respectievelijk 504Wh/150km. Volledig opladen duurt slechts vier uur, met een ‘turbo charge’-mogelijkheid van 50% in 80 minuten.
 • Bijgeleverde app – Onthoud je parkeerplaats, stel je geluiden in, bestuur de lichten en beheer de instellingen voor het diefstalsysteem. Gratis updates per download zorgen ervoor dat de fiets met de tijd slimmer wordt.
 • Smart Cartridge – Het brein van de fiets zit verstopt in een afneembare (en vervangbare) cilinder, zodat je niet de zorgen rondom sercice en reparaties hebt die normaal gepaard gaan met het online kopen van een fiets.
 • Nieuw frame-ontwerp – De iconische voor- en achterlichten van VanMoof passen nu naadloos in het vernieuwde gestroomlijnde frame, wat volgepakt is met tech en batterijvermogen.
 • Persoonsherkenning – Veilige Bluetooth-technologie zorgt ervoor dat de fiets reageert zodra de eigenaar in de buurt is, zodat de diefstalbescherming zich automatisch ontgrendelt en ontwapent.
 • Stealth lock – Een kleine geïntegreerde module (gepatenteerd door VanMoof) die met een druk op de knop de fiets uitschakelt en het anti-diefstalsysteem inschakelt.
 • Ultieme diefstaldefensie – De fiets heeft een alarmsysteem met licht en geluid dat in drie fasen waarschuwt wanneer er met de fiets geknoeid wordt, zodat potentiële dieven zich wel een paar keer bedenken voordat ze ‘m stelen.
 • Op Tokio geïnspireerd X-frame – Dit pittige uniseks frame was oorspronkelijk ontworpen voor de Japanse markt. Nu is het wereldwijd beschikbaar, en geschikt voor fietsers tussen de 155 en 200 centimeter.

Ultieme diefstalbescherming

De Electrified S2 & X2 hebben een revolutionair (en bijna onzichtbaar) stealth lock dat zorgt dat de wielen stoppen met draaien en dat het beschermingssysteem meteen activeert. Het ontgrendelt direct wanneer de eigenaar in de buurt is. Gecombineerd met het geïntegreerde alarm en vergrendelsysteem zorgt dit ervoor dat de fiets onmogelijk te berijden is door een vreemde (laat staan te verkopen). Het is een compleet nieuwe manier om over fietsveiligheid na te denken –waarbij de fietseigenaar zich nergens zorgen over hoeft te maken.

“We kunnen grotere en betere sloten bouwen, of we lossen het probleem écht op door te zorgen dat onze fietsen schrikbarend moeilijk te stelen zijn. Met gebruik van smart technology hebben wij een fiets ontwikkeld die prima voor zichzelf kan zorgen, zodat de fietser geen zorgen meer heeft.”

Taco Carlier, mede-oprichter VanMoof 

En mocht een fietsendief ondanks alles toch de fiets weten te stelen, dan kan de eigenaar dit via de app aangeven bij de Bike Hunters van VanMoof. Zij komen meteen in actie om de gestolen fiets terug te vinden. Deze optionele service garandeert vervanging van de fiets wanneer de Hunters hem niet binnen twee weken terugvinden.

De ultieme e-bike

De nieuwe motor zorgt voor maximaal vermogen en minimaal energieverlies, met de grootste batterij die VanMoof ooit gemaakt heeft. Het maximumbereik wordt vergroot naar 150 km. De Turboknop is zo afgestemd dat deze 50% meer on-demand-acceleratie geeft, zodat de fietser snel weg is bij stoplichten en makkelijk heuveltjes oprijdt. De nieuwe Matrix display in de bovenbuis zorgt voor een hoog niveau van interactie tussen fiets en fietser, maar toch verdwijnt de display volledig wanneer deze wordt uitgezet.

“Alles wat je nodig hebt voor de perfecte fietsrit is geïntegreerd, zodat jij je makkelijk door de stad kunt bewegen. De nieuwe generatie motor én batterij zorgen dat je verder kunt dan ooit, en de nieuwe turboknop is belachelijk snel – probeer maar eens niet te lachen!”

Ties Carlier, medeoprichter VanMoof 

Reserveren vanaf 7 juni

Fietsers kunnen de VanMoof Electrified S2 & X2 voor slechts €100 reserveren, vanaf 7 juni om 14.00 uur CET, op vanmoof.com/electrified. De eerste 2000 kopers krijgen een early bird-korting van €1000 op de verkoopprijs van €3398. Er wordt vanaf september bezorgd.

Hqdefault