• Company

VanMoof neemt het op tegen wereldwijde wegwerpeconomie

VanMoof lanceert abonnementsservice met een twist voor haar nieuwe collectie hightech-fietsen.

AMSTERDAM, 10 April 2018 – Je hoeft zometeen geen VanMoof fiets meer te kopen om er een te rijden. Dat maakt VanMoof vandaag bekend met de lancering van VanMoof+ Subscriptions. De abonnementsdienst gaat samen met de nieuwe collectie Smart en Elektrische fietsen die deze lente gelanceerd worden. Het abonnement is er vanaf €19 euro per maand, en is VanMoof's initiatief om de wegwerpeconomie te bestrijden door kwaliteitsfietsen toegankelijk te maken voor een breder publiek van stadsbewoners wereldwijd.

Drempels wegnemen

Sinds de oprichting van VanMoof, tien jaar geleden, is de missie van het bedrijf geweest om meer mensen op de fiets te krijgen. Ze vonden de fiets opnieuw uit, innoveerden de verlichting, sloten, de verkoop, en integreerden smart technology in de fietsen. Nu keert het bedrijf haar businessmodel ondersteboven door drie belangrijke drempels weg te nemen: kosten, onderhoud en diefstal.

“De wereld vraagt ergens om en wij kunnen dat bieden. Mensen zijn het zat om wegwerpspullen te kopen. Wij laten zien dat fietsen die langer meegaan, op de lange termijn ook beter te betalen zijn - zelfs als dit betekent dat we vanaf het begin alle risico’s moeten omarmen. We geloven in een businessmodel dat ons stimuleert om nog betere producten te maken, en dat ons verplicht om verantwoordelijk te zijn voor de complete levenscyclus van de fiets.” 

Ties Carlier, medeoprichter VanMoof

Zorgeloos, pay as you go

Anders dan bij andere fietsdeelsystemen zonder vaste standplaats die zich richten op korte fietsritten, zullen VanMoof+-gebruikers exclusieve toegang hebben tot hun fiets voor zolang als zij willen. Inbegrepen bij de dienst is al het fietsonderhoud, reparaties en toegang tot de Peace of Mind- anti-diefstal service van VanMoof, waarmee het bedrijf gestolen VanMoofs opspoort en vervangt.

“Als we kwaliteitsfietsen toegankelijker maken, krijgen we mensen uit de auto of metro en op de fiets. Daarmee werken we tegen verkeersdrukte op straten over de hele wereld. De kwaliteit van onze fietsen, gecombineerd met slimme technologie, zorgt ervoor dat we dit kunnen doen.” Taco Carlier, medeoprichter VanMoof.

Koop de sleutels, maar niet de fiets

Met VanMoof+ betalen gebruikers vooraf de ‘key fee’, waarmee ze de sleutels krijgen tegen een fractie van de aankoopprijs van de fiets. Wanneer de gebruiker klaar is met het abonnement, kan deze de sleutel doorverkopen aan een andere gebruiker die het maandbedrag overneemt. Met dit plan stimuleert VanMoof fietsers om goed voor hun fiets te zorgen, en zorgt het bedrijf ervoor dat haar fietsen op de weg blijven.

Fiets wereldwijd

VanMoof heeft brand stores in de grootstee wereldsteden, van New York tot Tokio, en van Berlijn tot Londen. Met VanMoof+ hebben abonnees het bijkomend voordeel dat ze gratis gebruik kunnen maken van een Smart of Electrified VanMoof wanneer ze naar een van deze steden reizen.

“We begonnen VanMoof na een bezoek aan New York, waar we ontdekten hoe tof het is om een nieuwe stad per fiets te ontdekken. Die ervaring kunnen we nu met zo veel mogelijk mensen delen.” 

Taco Carlier, medeoprichter VanMoof

Abonnementen beschikbaar vanaf 24 april

VanMoofs nieuwe collectie wordt in twee delen uitgebracht. De nieuwe Smart bike staat gepland op 24 april, en de nieuwe Electrified komt eind mei uit. Fietsers kunnen zich inschrijven voor VanMoof+ op vanmoof.com/plus of in een van de zeven wereldwijde VanMoof-winkels.