arrow-large arrow-slider arrow-small arrow basket-next basket check close electrified facebook info vanmoof_instagram_stylized_icon_03 instagram lock pinterest smartphone usp-obsession usp-price usp-ready usp-return usp-shipping usp-sizing usp-support usp-warranty warning
trashbin edit

VanMoof breekt Nederlands record met 2,5 miljoen euro aan equity crowdfunding


VanMoof breekt Nederlands record met equity crowdfundingcampage

Het stadsfietsenmerk haalt binnen 14 dagen het maximale crowdfunding bedrag van €2,5 miljoen op. Nooit eerder is zoveel financiering opgehaald in een equity crowdfunding campagne op een Nederlands platform.

246376 taco%20and%20ties%20carlier%20medium%20shot%20riding  12536b large 1493993901

AMSTERDAM, dinsdag 24 oktober 2017 – Stadsfietsenmerk VanMoof heeft ruim voor de einddatum van haar crowdfundingcampagne het maximale bedrag van €2,5 miljoen binnen gehaald. Eerder bereikte het bedrijf al binnen 48 uur het streefbedrag van €1 miljoen. De campagne startte op 10 oktober via Europa’s grootste duurzame crowdfundplatform OnePlanetCrowd. In totaal hebben meer dan 1,000 fans in VanMoof geïnvesteerd.

“Het resultaat van de crowdfundingcampagne heeft onze verwachtingen overtroffen. Nu kunnen we de volgende stap in onze internationale groei waarmaken.”

Taco Carlier, co-founder VanMoof.

Met dit bedrag kan VanMoof op volle kracht haar internationale groei realiseren. We zijn trots dat we dit recordbedrag met meer dan duizend mensen hebben opgehaald.

OnePlanetCrowd medeoprichter Maarten de Jong.

De campagne volgde kort op de eerste externe investering van €4 miljoen in VanMoof door Slingshot. Hierdoor konden fans profiteren van het grondig uitgevoerde boekenonderzoek dat door de durfinvesteerder is gedaan.

“Wij zien een enorme potentie in de innovatieve fietsen van Taco en Ties, waar elke wereldstad van kan profiteren. Het is fantastisch om te zien dat VanMoof zoveel fans heeft die nu kunnen deelnemen in hun succes.”

Slingshot medeoprichter Tom Kist.

In totaal heeft VanMoof € 6.5 miljoen opgehaald om haar internationale ambities te realiseren. Met het kapitaal kan het snelgroeiende fietsenmerk opschalen en haar technologische voorsprong op de markt behouden. 

Download PDF

Over VanMoof

VanMoof is in 2009 opgericht door de Nederlandse broers Ties en Taco Carlier en is sindsdien uitgegroeid tot een succesvol internationaal fietsenproducent. De broers Carlier startten VanMoof met het doel de perfecte stadsfiets te creëren. Dit zagen zij als de eerste stap om de Hollandse fietscultuur wereldwijd te laten doorbreken. Omdat zij geloven dat de fiets het ideale, meest duurzame vervoersmiddel is in de moderne stad. Waar ook ter wereld. Acht jaar later bestaat het VanMoof team uit ruim 70 personen, verspreid over drie continenten en staat het merk bekend om haar design, focus op functionaliteit en de innovaties die ze introduceerde om de fiets rijklaar te maken voor de 21ste eeuw. Inmiddels is de VanMoof fiets bekroond met diverse internationale prijzen, waaronder EUROBIKE award, Fast Company Innovation By Design Award, de Nederlandse Dutch Design Award en de prestigieuze RED DOT design award. Voor het laatste nieuws, volg ons via Facebook, Instagram en Twitter.

Press contact

Contactpersoon
Contactinformatie

VanMoof HQ Amsterdam
Mauritskade 55
1092 AD Amsterdam
The Netherlands
+31 (0)20 33 07 401
[email protected]