• Company

VanMoof breekt Nederlands record met equity crowdfundingcampage

Het stadsfietsenmerk haalt binnen 14 dagen het maximale crowdfunding bedrag van €2,5 miljoen op. Nooit eerder is zoveel financiering opgehaald in een equity crowdfunding campagne op een Nederlands platform.

AMSTERDAM, dinsdag 24 oktober 2017 – Stadsfietsenmerk VanMoof heeft ruim voor de einddatum van haar crowdfundingcampagne het maximale bedrag van €2,5 miljoen binnen gehaald. Eerder bereikte het bedrijf al binnen 48 uur het streefbedrag van €1 miljoen. De campagne startte op 10 oktober via Europa’s grootste duurzame crowdfundplatform OnePlanetCrowd. In totaal hebben meer dan 1,000 fans in VanMoof geïnvesteerd.

“Het resultaat van de crowdfundingcampagne heeft onze verwachtingen overtroffen. Nu kunnen we de volgende stap in onze internationale groei waarmaken.”

Taco Carlier, co-founder VanMoof.

Met dit bedrag kan VanMoof op volle kracht haar internationale groei realiseren. We zijn trots dat we dit recordbedrag met meer dan duizend mensen hebben opgehaald.

OnePlanetCrowd medeoprichter Maarten de Jong.

De campagne volgde kort op de eerste externe investering van €4 miljoen in VanMoof door Slingshot. Hierdoor konden fans profiteren van het grondig uitgevoerde boekenonderzoek dat door de durfinvesteerder is gedaan.

“Wij zien een enorme potentie in de innovatieve fietsen van Taco en Ties, waar elke wereldstad van kan profiteren. Het is fantastisch om te zien dat VanMoof zoveel fans heeft die nu kunnen deelnemen in hun succes.”

Slingshot medeoprichter Tom Kist.

In totaal heeft VanMoof € 6.5 miljoen opgehaald om haar internationale ambities te realiseren. Met het kapitaal kan het snelgroeiende fietsenmerk opschalen en haar technologische voorsprong op de markt behouden.