• Company

VanMoof haalt binnen 48 uur 1 miljoen euro op bij haar fans

Rijders grijpen massaal de kans om te profiteren van internationale groei VanMoof. Het fietsenmerk bereikt razendsnel haar streefdoel via crowdfunding campagne.

246377 ties%20and%20taco%20carlier%20medium%20in%20front%20of%20warehouse 9fe20d large 1493993904

AMSTERDAM, donderdag 12 oktober 2017 - Amper twee dagen nadat VanMoof haar crowdfunding campagne voor het grote publiek bekend maakte, haalt het fietsenmerk al het minimale doelbedrag van €1 miljoen. VanMoof besloot via crowdfunding haar fans de kans te geven om onderdeel te worden van de internationale groei van het bedrijf. Het blijft mogelijk om te investeren tot 13 november, of totdat het limiet van €2,5 miljoen is bereikt.

Groeikapitaal

Het is voor het eerst dat oprichters Taco en Ties Carlier financiering van buitenaf accepteren. Met het extra kapitaal kan het snelgroeiende fietsenmerk op dit cruciale moment opschalen en haar technologische voorsprong op de markt behouden. Sinds de doorbraak van de Electrified S, de eerste connected city e-bike op de markt, maakt VanMoof een ware internationaliseringsslag mee. Daar waar de omzet in 2015 net boven de €3 miljoen uitkwam, verwacht VanMoof dit jaar met gemak de €11 miljoen te halen.

Als je zo'n snelle groei meemaakt, kan je bedrijf instabiel worden. Dankzij dit kapitaal kunnen we ons momentum op een gezonde manier benutten en onze voorlopers-positie in de markt behouden. 

Taco Carlier, mede-oprichter VanMoof.

Relatie

VanMoof heeft altijd een bijzondere relatie met haar klanten proberen op te bouwen. De eerste honderd VanMoof prototypen werden aan het eigen netwerk vrienden en relaties gegeven om de fiets samen met haar eerste rijders te kunnen verbeteren. Tegenwoordig werkt het merk samen met haar rijders om nieuwe techniek uit te proberen. Door de crowdfunding campagne eerst exclusief beschikbaar te maken voor haar fans alvorens het open te stellen voor het publiek, wist VanMoof al de eerste €400.000 op te halen.

Timing

Dinsdagmorgen 10 october om 06:00u ging de campagne live voor het publiek. Op 12 october ging rond 04:00u de teller de miljoen euro voorbij. De campagne volgt kort nadat Slingshot vorige maand € 4 miljoen in het bedrijf heeft geïnvesteerd. Zo kan de crowd profiteren van het grondige boekenonderzoek dat door deze partij is uitgevoerd. Dat maakt deze campagne een unieke kans.

De crowdfundingcampagne, die door Oneplanetcrowd wordt uitgevoerd, blijft open tot 13 november, met een limiet van € 2,5 miljoen. Het Nederlandse crowdfunding record ligt op €2 miljoen. De campagne is te vinden via www.oneplanetcrowd.com/nl/project/199750

264246 vanmoof.electrifieds.berlin.lifestyle 02 5c53e6 large 1510756685

Lees hier het originele persbericht: