arrow-large arrow-slider arrow-small arrow basket-next basket check close electrified facebook info vanmoof_instagram_stylized_icon_03 instagram lock pinterest smartphone usp-obsession usp-price usp-ready usp-return usp-shipping usp-sizing usp-support usp-warranty warning
trashbin edit

Waarom het twee broers 100.000 uur kostte om de perfecte stadsfiets te creëren


Waarom het twee broers 100.000 uur kostte om de perfecte stadsfiets te creëren

VanMoof maakt minidocumentaire over de hobbelige weg naar de perfecte stadsfiets.

255198 ties%20and%20taco%20on%20the%20couch 654e0e large 1502370145

AMSTERDAM, 22 augustus 2017 - Er wordt wel gezegd dat het 10.000 uur kost om een vaardigheid te leren. Maak daar maar rustig 100.000 van. Want dat is de tijd die het VanMoof oprichters Ties en Taco Carlier kostte om de perfecte stadsfiets te ontwikkelen. Hun ontdekkingstocht is te volgen in de minidocumentaire die vandaag wordt uitgebracht ter ere van de lancering van de vierde generatie VanMoof Standard Straight-fiets. Bekijk het hele verhaal op www.vanmoof.coml/bikes/standard-straight.

Finishing touch

De nieuwe editie van de Standard Straight heeft allerlei verbeteringen die de finishing touch vormen voor de fiets die de gebroeders Carlier in 2009 in gedachten hadden. Volledig geïntegreerde bekabeling, slimme verlichting en een briljante automatische kettingspanner zijn slechts een paar voorbeelden van de nieuwste VanMoof-uitvindingen waarmee de Standard Straight de strijd met de asfaltjungle aangaat. Het is voor het eerst dat VanMoof ons een kijkje achter de schermen biedt en laat zien welke problemen ze onderweg tegenkwamen. Taco Carlier: ‘Voor elke goede oplossing hebben we zeker negen fouten gemaakt. Als we terugkijken, lijkt het soms wel een wonder dat deze prachtige fiets er überhaupt is gekomen.

Absolute obsessie

Doorzettingsvermogen en obsessie vormen de rode draad in het verhaal. Ties en Taco werden gedreven door de ambitie om de ideale stadsfiets te ontwikkelen. Daarom waren ze eindeloze uren bezig met het ontwerpen en herontwerpen van onderdelen die nog niet bestonden. In plaats van te wachten tot de fietsindustrie eindelijk met die onderdelen kwam, besloten ze om dan maar zelf te maken wat ze nodig hadden. Ties vertelt:

‘Toen we begonnen, was eigenlijk niemand in de fietsindustrie bezig met vernieuwing. Bijna elk merk gebruikte alleen kant-en-klare onderdelen. Wij besloten om het anders te doen. Het zadel, de kettingkast, het stuur, de verlichting, de handgrepen van onze fietsen hebben we allemaal zelf uitgevonden. Aan elk onderdeel hebben we ongeveer vier jaar gewerkt.’ 

Ties Carlier, co-founder VanMoof

Vandaag de dag bestaat meer dan 80% van een VanMoof-fiets uit onderdelen die door VanMoof zijn verzonnen, uitgevogeld en in elkaar geknutseld, een unicum in de fietsindustrie.

Nog een lange weg te gaan

De lancering van de New Standard Series is het derde hoogtepunt in een heel succesvol jaar voor VanMoof. Na de lancering van de op Tokio geïnspireerde Electrified X in mei in Japan en de onthulling van een nieuwe, verbeterde Electrified S in juni is VanMoof al druk bezig met nog grotere plannen voor 2018.

New Standard Straight nu verkrijgbaar

De nieuwe Standard Straight is verkrijgbaar via vanmoof.com en in VanMoof brandstores, vanaf € 598.

Hqdefault
Download PDF

Over VanMoof

VanMoof is in 2009 opgericht door de Nederlandse broers Ties en Taco Carlier en is sindsdien uitgegroeid tot een succesvol internationaal fietsenproducent. De broers Carlier startten VanMoof met het doel de perfecte stadsfiets te creëren. Dit zagen zij als de eerste stap om de Hollandse fietscultuur wereldwijd te laten doorbreken. Omdat zij geloven dat de fiets het ideale, meest duurzame vervoersmiddel is in de moderne stad. Waar ook ter wereld. Acht jaar later bestaat het VanMoof team uit ruim 70 personen, verspreid over drie continenten en staat het merk bekend om haar design, focus op functionaliteit en de innovaties die ze introduceerde om de fiets rijklaar te maken voor de 21ste eeuw. Inmiddels is de VanMoof fiets bekroond met diverse internationale prijzen, waaronder EUROBIKE award, Fast Company Innovation By Design Award, de Nederlandse Dutch Design Award en de prestigieuze RED DOT design award. Voor het laatste nieuws, volg ons via Facebook, Instagram en Twitter.

Press contact

Contactpersoon
Contactinformatie

VanMoof HQ Amsterdam
Mauritskade 55
1092 AD Amsterdam
The Netherlands
+31 (0)20 33 07 401
[email protected]