arrow-large arrow-slider arrow-small arrow basket-next basket check close electrified facebook info vanmoof_instagram_stylized_icon_03 instagram lock pinterest smartphone usp-obsession usp-price usp-ready usp-return usp-shipping usp-sizing usp-support usp-warranty warning
trashbin edit

Eerste online sale VanMoof breekt alle records


Eerste online sale VanMoof breekt alle records

Amsterdam, 12 april 2017 – Met nog dertien dagen te gaan is het VanMoof gelukt om via haar allereerste outlet sale een bedrag van ruim € 400.000,- op te halen. Dat is ruim vier keer meer dan het vooraf gestelde streefbedrag. 

Binnen een kwartier na de start van de campagne werd het streefdoel van € 100.000,- al behaald. Mede-oprichter Taco Carlier over het succes: "Het nieuws verspreidde zich razend snel online. We zijn weggeblazen door de populariteit." Nooit eerder maakte VanMoof het mogelijk hun stads fietsen te kopen met korting.

'Luckyyou'

De sale vond alleen online plaats via een speciale website outlet.vanmoof.com. De promotie van het event werd eveneens alleen via de eigen social kanalen van VanMoof uitgevoerd. Onder de noemer 'Your chance to get it on with a VanMoof for a ridiculous price' werd het verhaal verspreid in aanloop op de sale.

Geïnteresseerden konden early bird access krijgen tot de sale door van tevoren hun email adres achter te laten. Twintig minuten voor de officiële opening kreeg deze groep fans een wachtwoord (Luckyyou) waarmee ze als eersten konden profiteren van de gelimiteerde oplage VanMoof SmartBikes, Electrified S en Standard Series.

Uitprobeersel

Wie snel was kon de nieuwe eigenaar worden van een VanMoof SmartBike of Electrified S voor de helft van de prijs. Het ging voornamelijk om surplus voorraad, outlet fietsen met minimale schade en show modellen. Nog nooit in de acht jaar sinds haar oprichting, verkocht VanMoof haar fietsen tegen een korting. "Het nieuwe fiets seizoen staat op het punt te beginnen. Doordat we steeds meer fietsen verkopen, moesten we snel ruimte maken in onze loodsen. Daarom besloten we bij hoge uitzondering een outlet sale te houden." Aldus Carlier.

De sale van VanMoof was alleen toegankelijk voor klanten uit de EU. Het bedrijf sluit niet uit dat er in de toekomst vergelijkbare acties ondernomen worden in de andere markten waar ze actief zijn.

Aftrap van het fiets seizoen

VanMoof schrijft het succes van de sale vooral toe aan de timing. Hierover zegt Carlier: "We weten dat begin april de tijd is mensen vaker de fiets beginnen te pakken. Wanneer ze hun oude barrel hebben afgestoft, overwegen ze een upgrade naar een betere stads fiets."

Meer mensen op de fiets

VanMoof probeert z'n steentje bij te dragen aan een leefbare stad van door wereldwijd fietsen toegankelijker te maken voor iedereen. Dat begint bij het maken van de aller beste stadsfiets.

De outlet sale van VanMoof loopt nog tot 24 april, zolang de voorraad strekt. Klik hieronder om het actuele aanbod te bekijken:

243285 screen%20shot%202017 04 12%20at%2016.14.34 0427c1 large 1492006496

Over VanMoof

VanMoof is in 2009 opgericht door de Nederlandse broers Ties en Taco Carlier en is in acht jaar tijd uitgegroeid tot een succesvol internationaal fietsenproducent. Het team van VanMoof ontwerpt stadsfietsen met een totale focus op functionaliteit. VanMoof speelt in op de groeiende populariteit van de stadsfiets in steden zoals New York en Tokyo en verkoopt inmiddels elk uur, in 39 landen over de hele wereld, een fiets. Het internationale ontwerpteam van VanMoof staat voor continue interactie met gebruikers en het toepassen van moderne technieken in een eeuwenoud concept. Het functionele ontwerp werd bekroond met diverse internationale prijzen, waaronder EUROBIKE award, de Nederlandse Dutch Design Award en RED DOT design award.

Download PDF

Over VanMoof

VanMoof is in 2009 opgericht door de Nederlandse broers Ties en Taco Carlier en is sindsdien uitgegroeid tot een succesvol internationaal fietsenproducent. De broers Carlier startten VanMoof met het doel de perfecte stadsfiets te creëren. Dit zagen zij als de eerste stap om de Hollandse fietscultuur wereldwijd te laten doorbreken. Omdat zij geloven dat de fiets het ideale, meest duurzame vervoersmiddel is in de moderne stad. Waar ook ter wereld. Acht jaar later bestaat het VanMoof team uit ruim 70 personen, verspreid over drie continenten en staat het merk bekend om haar design, focus op functionaliteit en de innovaties die ze introduceerde om de fiets rijklaar te maken voor de 21ste eeuw. Inmiddels is de VanMoof fiets bekroond met diverse internationale prijzen, waaronder EUROBIKE award, Fast Company Innovation By Design Award, de Nederlandse Dutch Design Award en de prestigieuze RED DOT design award. Voor het laatste nieuws, volg ons via Facebook, Instagram en Twitter.

Press contact

Contactpersoon
Contactinformatie

VanMoof HQ Amsterdam
Mauritskade 55
1092 AD Amsterdam
The Netherlands
+31 (0)20 33 07 401
[email protected]