• Company

VANMOOF PRE-ORDER CAMPAGNE GROOT SUCCES

De Internationale fietsenproducent VanMoof heeft ervoor gekozen om via een pre-order campagne haar nieuwste Electrified S te promoten. We spraken oprichter Taco Carlier (38) over het enorme succes van deze campagne.

1. Waarom is er gekozen voor een pre-order campagne?

We kijken naar tech merken, maar ook naar Tesla bijvoorbeeld, die veelvuldig gebruik maken van pre-order campagnes om buzz te genereren. Maar, nog belangrijker, om early adopters te belonen. We hebben meer dan drie jaar aan de ontwikkeling van de Electrified S gewerkt, een pre-order campagne was daarom voor ons de beste manier om te ontdekken hoe groot de vraag naar de fiets zou zijn voordat we officieel in productie zouden gaan. Business wise heeft het ook grote voordelen. Aangezien de aanvragen en betalingen veilig gesteld zijn, geeft het ons de ruimte te focussen op productie en ervoor te zorgen dat de fiets zo snel mogelijk bij de nieuwe eigenaar bezorgd kan worden.

2. Wat waren jullie verwachtingen van de pre-order campagne en in hoeverre is aan deze verwachtingen voldaan?

Twee jaar geleden hebben we een pre-order campagne geïnitieerd voor de introductie van de Electrified. Toen verkochten we zestig stuks. Voor de Electrified S hebben we onszelf een hoger doel gesteld: wereldwijd 200 stuks verkopen binnen 1 maand (€450.000,-). We dachten dat we hiermee de lat vrij hoog hadden gelegd maar binnen zes uur waren we los! Het was een waanzinnige dag voor VanMoof! De campagne loopt nu iets langer dan een week en we hebben inmiddels meer dan een miljoen euro omzet gemaakt en de aanvragen blijven maar binnenstromen.  De fiets is onder Nederlandse fans waanzinnig populair maar we zien bestellingen binnenkomen van over de hele wereld, met name vanuit de VS en Duitsland. Wij durven inmiddels te zeggen dat het de meest succesvolle Nederlandse pre-order campagne  ooit is, en we hebben zelfs nog drie weken te gaan!

3. Wat is volgens jou de reden dat de pre-order campagne zo’n groot succes is?

Wij zijn het meest verrast door het succes van het referral programma dat we in de campagne hebben ingebouwd. Iedereen die de Electrified S koopt tijdens de pre-order periode krijgt een persoonlijke link met een kortingscode, die zij kunnen delen met vrienden en familie. Diegene die de link heeft gedeeld krijgt vervolgens 100 euro korting voor elke fiets die via die link wordt verkocht. Dat lijkt een soort sneeuwbaleffect te veroorzaken. Sommige fans hebben op deze manier al bijna het hele bedrag van de fiets gefinancierd! Daarnaast is het simpelweg een fantastisch product voor een hele mooie prijs. Er is geen enkele e-bike vergelijkbaar met de Eelectrified S en mensen erkennen dat. In de VS heeft de fiets daarom ook heel veel exposure gekregen. Iedereen is gefascineerd door de futuristische specificaties van de Electrified; hij is bijvoorbeeld key-less en door je smartphone te bedienen.

 

4. Wat kan je vertellen over de mensen die de fiets nu al hebben gekocht en wie verwacht je dat de Electrified S nog gaan kopen?

De ebike wordt algemeen gezien gelinkt aan babyboomers maar wij krijgen juist veel enthousiaste reacties van jongere VanMoof fans, 30’ers en 40’ers. Het zijn de typische early adaptors die als eerste zo’n revolutionaire fiets willen hebben. Ook horen we van Nederlandse en Amerikaanse fans dat ze nu lekker de fiets naar werk pakken in plaats van de auto. Zo besparen ze tijd en geld, en verbranden ze calorieën on the way.

5. In hoeverre gaan jullie in de toekomst gebruik maken van pre-order campagnes?

Door het huidige succes beginnen we te snappen wat het effect van een goede pre-order campagne kan zijn. Het is een krachtige combinatie met onze brandstores in Nederland, Duitsland, Amerika en Taiwan waar je een testrit kan maken en het echte VanMoof gevoel ervaart.  Ook leren we door deze campagnes exact hoeveel vraag er naar welk product is. Dit helpt ons bij een strakke levering, wat uiteindelijk betekent dat we ons helemaal kunnen focussen op de ontwikkeling van fiets zelf. Zo krijgen fans nog meer waar voor hun geld!

De beelden in deze press room zijn rechtenvrij te gebruiken.