Hmm, we kunnen niet vinden wat je zoekt...

Geef niet op! Controleer de spelling, of probeer iets minder specifiek.

Zoeken op
Cities & Cycling

VanMoof x Eike König: Elektrisch plezier ontdekken op The Ground Festival

VanMoof x Eike König: Elektrisch plezier ontdekken op The Ground Festival

Berlijn staat bekend als de hedonistische hoofdstad van Europa. Dus het is makkelijk te zeggen dat Berlijners redelijk goed thuis zijn in het hebben van een leuke tijd. En niets is zo leuk als door de straten van de stad te vliegen op een VanMoof, en elke hoek van Berlijn te ontdekken. Met dit idee in gedachten kwamen we naar The Ground festival in Berlijn en namen artiest Eike König mee voor deze rit.

The Ground brengt mode, lifestyle, cultuur en diverse perspectieven samen gedurende drie dagen in juli. Het festival is ontstaan vanuit het idee om door middel van vieringen een betere toekomst op te bouwen, dus onze pop-up 'Pitstop: Pleasure' - die helemaal in het teken stond van de overstap naar een e-bike voor in ritjes in de stad - paste daar precies in.

En we waren er niet alleen. De in Berlijn gevestigde kunstenaar Eike König was aanwezig bij de pop-up om limited-edition VanMoof S3's te schilderen in zijn iconische, gewaagde, typografische stijl, live voor festival gangers. Onze pop-up 'Pitstop: Pleasure' bestond uit drie delen: Eike's Atelier, waar hij gedurende het hele evenement aan ontwerpen heeft gewerkt, een ruimte voor festivalgangers om onze fietsen van dichtbij te bekijken, en een testbaan om ze op de proef te stellen.

Als wereldberoemde kunstenaar en creatief directeur van het Berlijnse creatieve collectief HORT, verkent König complexe thema's zoals consumptie en gentrificatie door ze te vangen in tot nadenken stemmende modewoorden. Königs creatieve werk in samenwerking met VanMoof legt de link tussen het rijden op een VanMoof om dichter bij de stad te komen. Het beschrijft de fiets als het hulpmiddel om het echte plezier van de stad te onthullen: "Ik voel me erg verbonden met de straten, de stad en de mensen om me heen", legt hij uit. "Alleen als je rijdt, krijg je dat echt." Zijn ontwerpen brengen tot leven wat het betekent om één te zijn met de stad op een manier die alleen kan worden ervaren tijdens het fietsen:

“Ik zie mijn VanMoof als mijn funky body extension op wielen. Al mijn zintuigen worden geactiveerd en ik ben direct in het moment.”

Wil je een kijkje nemen naar de fietsen die als Eike's blanco canvas fungeerden?

Ontdek de VanMoof S3 & X3.