Hmm, we kunnen niet vinden wat je zoekt...

Geef niet op! Controleer de spelling, of probeer iets minder specifiek.

Zoeken op
Bike Hunters

VanMoof Bike Hunt Report: September

VanMoof Bike Hunters are famous for never giving up. But this month the Berlin team went above and beyond the call of duty in an epic four-day bike hunt. Abandoned buildings, spooky basements, last-minute discoveries – this hunt has it all, and took our team to the four corners of the German capital.

Het begon als elke andere Bike Hunt: Daniel en Daisy-May werden getipt over een vermiste Smart Bike uit 2016. De Hunters hadden al snel een verdachte advertentie op een online fietsverkoopplatform in het vizier en wisten dat ze nu snel moesten handelen voordat ze de fiets voorgoed uit het oog zouden verliezen.

De fiets zond gelukkig nog sterke locatiedata uit, die in de richting van de andere kant van de stad wezen. Het team verspilde geen tijd, en haastte zich naar het centrum van het locatiesignaal: een enorm gebouw dat werd bewoond door een commune. Met enorm veel appartementen en studio’s binnen, wisten de Hunters dat het hen niet makkelijk zou worden gemaakt. Maar in een afgesloten ruimte was het slechts een kwestie van tijd voordat ze hun buit zouden binnenhalen.

Het uitgestrekte gebouw bleek een ware hooiberg te zijn, en de Smart Bike de ongrijpbare naald. Tegen het midden van de middag had het team alle beschikbare kamers uitgekamd, wat maar één ding betekende: het was tijd om de kelder aan te pakken. De Bike Hunters zijn niet snel geschrokken, maar deze specifieke kelder lag op het randje van het territorium van de horrorfilm - alle spinnenwebbenplafonds en net-dark- genoeg om te verstoppen in de hoeken. Knipperend met het stof van de ogen keerde het team terug naar de oppervlakte.

Tenminste, dat dachten ze. Het enorme gebouw bleek een ware hooiberg te zijn, en de Smart Bike de ongrijpbare naald. Halverwege de middag had het team alle beschikbare kamers uitgekamd, en dat betekende dat ze nog maar 1 optie hadden: de kelder. De Bike Hunters zijn niet snel van hun stuk gebracht, maar deze kelder kwam redelijk in de buurt van de set van een horrorfilm – het hele plafond zat onder het spinnenrag en was net donker genoeg om je in een hoek te verstoppen. Het-stof-uit-de-ogen-knipperend, keerde het team weer terug naar boven zonder fiets.

De Bluetooth-scanner was nog steeds aan het pingen, maar toen het gebouw werd ontruimd, moesten de Hunters hun tocht vervolgen. Het begon te schemeren en er was nog weinig tijd over om het naastgelegen appartementencomplex te controleren. Aldaar werd de zoektocht gelukkig makkelijker. De tracker leidde Daniel en Daisy-May naar een specifieke vergrendelde deur - met een bepaalde botanische geur die in de gang te ruiken was.

Nu hadden de fiets te pakken, dachten ze, en de Bike Hunters besloten de politie te bellen. Die was al snel ter plaatse, maar met niets anders dan een knipperend Bluetooth-signaal en half high van de lucht, wilden ze het terrein niet betreden. De Bike Hunters accepteerden deze tijdelijke tegenvaller, en keerden terug naar hun thuisbasis.

Verfrist en opnieuw bepaald, kwamen de Jagers 's morgens terug. Maar hun zelfvertrouwen werd afgekapt toen ze de Bluetooth-scanner in de fik staken... en niets vonden. Ook het volgsignaal van de motor was plotseling offline. Het was duidelijk van de ene op de andere dag verplaatst. - Maar waar? Met hun optimisme verbrijzeld, brachten de Bike Hunters een vruchteloze dag door met patrouilleren in de buurt, in de hoop op een gelukkig Bluetoothsignaal om de scanner te ontsteken. Maar het geluk was niet aan hun kant, en ze rondden dag twee zo met lege handen af als ze gefrustreerd waren.

Verfrist en met hun doel voor ogen, keerden de Hunters 's morgens terug naar het gebouw. Maar de moed zonk hun in de schoenen toen ze de Bluetooth-scanner opstartten... en niets vonden. Ook het tracking-signaal van de motor was plotseling offline. Het was duidelijk dat de fiets in de nacht was verplaatst. - maar naar waar? In iets minder optimistische staat brachten de Bike Hunters een vruchteloze dag door met patrouilleren in de buurt, in de hoop opnieuw een Bluetooth-signaal op te vangen. Maar ze hadden het geluk niet aan hun zijde, en ze rondden dag twee af met zowel lege handen af als flinke frustratie.

Met de tijd strakker dan ooit, bracht dag drie weer een verrassing. De fiets stuurde nu weer locatiegegevens, maar nu ver ten zuiden van Berlijn. De temperaturen waren hoog in het midden van de jaren dertig, maar het team hield het hoofd koel toen ze zich met de e-bike naar de stadsrand begaven. Hun schilderachtige omgeving ging al snel over in die vertrouwde Bike Hunt locatie - de buiten de stad gelegen bouwplaats.

Terwijl de tijd begon te tikken, begon dag drie met een verrassing. De fiets zond weer locatiedata uit, maar ditmaal ver in het zuiden van Berlijn. De temperaturen tikten de 35 graden aan, maar het team hield het hoofd koel toen ze zich met hun e-bikes naar de stadsrand begaven. Hun schilderachtige omgeving ging al snel over in een voor hen vertrouwde Bike Hunt locatie - de buiten-de-stad-gelegen-bouwplaats.

De verbijsterde bouwvakkers hielpen Daniel en Daisy-May graag met de zoektocht op hun werkplek. En er waren genoeg achtergelaten fietsen in de omgeving van het terrein, maar geen enkele met de bekende VanMoof-geometrie. Naarmate de zoektocht vorderde, zagen de Hunters dat het signaal hen naar één plek in het bijzonder leidde. De vuilnisbak.

Toen Daniel omhoog klauterde langs de zijkanten van de stalen container, zag hij zijn ergste angsten bevestigd. De fiets was bedolven onder een hoop schroot. Of in ieder geval: een deel van de fiets. De Smart Bike werd bijna in tweeën gezaagd, en uit beide wielen staken spaken. Deze VanMoof zou op geen enkele manier naar huis kunnen worden gereden, maar toch was het de aanleiding voor een klein feestje, en de Hunters deelden een overwinningsbiertje met het bouwteam.

Het enige wat we nog moesten doen was het herenigen van de fiets met de eigenaar. Gezien de staat van de fiets was die in een opvallend goede bui en was hij onder de indruk van het feit dat de Smart Bike nog steeds te traceren was. Het feit dat hij al lang geleden geüpgraded was naar een Electrified S2 moet hebben bijgedragen aan zijn stemming, maar toch had hij nog steeds een sentimentele band met zijn oudere fiets. Om de ongelukkige reis van zijn fiets te herdenken, stelde hij zelfs voor om hem te doneren aan een nieuwe instelling - ‘Het Museum van Teruggehaalde Fietsen van Klootzakken in Berlijn’.

Daar gaan we aan werken.

Bezorgt de gedachte dat iemand je VanMoof S3 of X3 zou stelen je angstzweet? Peace of Mind: Diefstaldekking helpt je ervanaf! Met deze garantie zorgen wij ervoor dat je je fiets weer veilig terug krijgt wanneer deze wordt gestolen.

Hoe de Peace of Mind: Diefstaldekking werkt? Simpel. Wanneer je je fiets als gestolen meldt in de VanMoof-app, schakelen we ons meedogenloze Bike Hunter-team in om hem terug te vinden. Als we je fiets niet binnen twee weken terugvinden, vervangen we hem door een exemplaar van dezelfde leeftijd en conditie.

Peter Gigg

Over deze auteur

Peter Gigg is VanMoof's resident Brit. He enjoys writing, running, and remaining in the EU.