Hmm, we kunnen niet vinden wat je zoekt...

Geef niet op! Controleer de spelling, of probeer iets minder specifiek.

Zoeken op
Bike Hunters

VanMoof Bike Hunt Report: juli

VanMoof Bike Hunt Report – juli

Het loopt gesmeerd voor de Bike Hunters deze maand – in Amsterdam en San Francisco spoorden ze maar liefst twee vermiste Electrifieds op. Onze welbekende SF Hunter Ryan leert dat hij altijd op zijn gevoel moet vertrouwen, terwijl het Amsterdamse team de tijd neemt om van de schaarse zonnestralen te genieten.

Wij zijn de eerste die toegeven dat de jacht op gestolen fietsen best moeilijk is. En ook wij hebben onze portie ‘gemiste kansen’ gehad de afgelopen jaren. Maar soms valt alles plotseling samen en lijken de gestolen fietsen zichzelf terug te vinden. Tenminste, zo voelde dat deze maand voor onze Bike Hunters aan beide kanten van de Atlantische oceaan.

Onze veteraan-Hunter Ryan ging op jacht naar een vermiste Electrified S2. Hij had net een anonieme tip ontvangen dat iemand een fiets verkocht die overeenkwam met de beschrijving, dus hij ging er snel op af voor onderzoek.

Zijn zoektocht duurde niet lang. Ryan spotte de fiets aan de overkant van de straat, met de ‘eigenaar’ in zijn klassieke ‘deze fiets is echt niet gestolen’-houding ernaast. Ryan vroeg de verdachte van wie de fiets was, en die zei dat de fiets van zijn vriend was – een vriend die toevallig nergens te bekennen was.

Ryan belde Folkert om het framenummer van de fiets door onze database te halen, maar had inmiddels al gezien dat de fiets niet op slot stond. Die kans kon hij niet laten schieten en dus besloot hij snel op zijn eigen fiets te springen, terwijl hij de X2 achter zich aan sleepte. En net terwijl hij ‘de eigenaar’ ontvluchtte, kwam de bevestiging al door – de fiets was 100% gestolen. Ryans timing was perfect, want de echte eigenaar van de fiets was nog in de stad en in de wolken dat hij weer met zijn vermiste fiets kon worden herenigd.

In ons Amsterdamse hoofdkantoor waren de jongens zich ondertussen aan het voorbereiden op een lange Bike Hunt middag. Geen wolkje aan de lucht en een felle zon, maakte dit de perfecte dag voor een Bike Hunt. En de gestolen Electrified leek zich ook nog te bevinden in het centrum van de stad, beter kan niet toch?

Een vals alarm zorgde er even voor dat de teamspirit wat leek in te zakken, maar toen Brice zich bij hen voegde als back-up kamden de Bike Hunters het hele gebied uit met het sterkste locatie-signaal. En uiteraard vonden ze de fiets. Je hoort ons niet klagen over een makkelijke Bike Hunt, maar deze dief had niet eens de moeite genomen om zijn fiets op slot te zetten – er was alleen een kapot ringslot over het achterwiel gehangen. Het enige dat het team dus hoefde te doen, was de fiets terug te brengen naar kantoor en contact op te nemen met de eigenaar. En de Bike Hunters? Die konden gelukkig nog langer van de zon genieten.

Bezorgt de gedachte dat iemand je VanMoof S3 of X3 zou stelen je angstzweet? Peace of Mind: Diefstaldekking helpt je ervanaf! Met deze garantie zorgen wij ervoor dat je je fiets weer veilig terug krijgt wanneer deze wordt gestolen.

Hoe de Peace of Mind: Diefstaldekking werkt? Simpel. Wanneer je je fiets als gestolen meldt in de VanMoof-app, schakelen we ons meedogenloze Bike Hunter-team in om hem terug te vinden. Als we je fiets niet binnen twee weken terugvinden, vervangen we hem door een exemplaar van dezelfde leeftijd en conditie.

Peter Gigg

Over deze auteur

Peter Gigg is VanMoof's resident Brit. He enjoys writing, running, and remaining in the EU.