Hmm, we kunnen niet vinden wat je zoekt...

Geef niet op! Controleer de spelling, of probeer iets minder specifiek.

Zoeken op
Design & Tech

Alle ins en outs op de VanMoof app: Dit is alles wat je moet weten

Alle ins en outs op de VanMoof app

Of je nu uitzonderlijk veel kennis hebt over technologie, of je hebt geen idee waar je moet beginnen - hoe dan ook, onze alles-wat-je-moet-weten gids leidt je door de VanMoof app en helpt je op weg met je fiets, de app en alles wat je nodig hebt. Van het inschakelen van de Touch Unlock (fiets of ruimteschip? Beslis jij maar) tot hoe je in contact komt met iemand van ons Support team - onze app is jouw go to.

Je fiets ontgrendelen

Je weet dus al dat je jouw fiets kan ontgrendelen via de app en via een back-up code, maar wist je dat er ook een touch unlock functie is? Als je de automatische ontgrendeling hebt geactiveerd, merkt je fiets wanneer je in de buurt bent - druk dan op één van de knopjes op het stuur om te ontgrendelen en weg ben je. Deze functie is te vinden op de Instellingenpagina van je app en is perfect voor riders die op maandagochtend haast hebben. En voordat we het vergeten, voor onze riders die iOS 16 gebruiken, hebben we twee woorden voor jullie: scherm widgets. Voeg de app toe aan je scherm widgets om je batterijniveau te zien en je fiets direct vanaf je toegangsscherm te ontgrendelen.

Boek een reparatie afspraak

De dagen dat je een laptop erbij moest pakken en inloggen op je My VanMoof account (of in sommige gevallen een goede 5 minuten moest spenderen om je wachtwoord te raden) om een reparatie afspraak te boeken zijn voorbij. Tegenwoordig - ja, je raadt het al - kun je een afspraak boeken via de app. Klik op de Hulp sectie en je wordt doorverwezen naar onze planningstool. Kies het type afspraak en de gewenste locatie en klaar ben je - binnen enkele seconden heb je een afspraak op de planning staan.

Pas je versnelling aan

Wij weten als geen ander dat niet alle stadsbeelden hetzelfde zijn. Sommigen hebben meer bruggen (Amsterdam, we see you) of hebben de meeste verkeerslichten ter wereld (what’s up, New York). Daarom moet het schakelen in handen zijn van onze riders. Bepaal zelf hoe je het liefst wilt schakelen, of laat de fiets al het werk voor je doen - bekijk en verander het in de Instellingen van de app.

Neem contact op met ons Support team

Ben je onderweg maar wil je in contact komen met ons Support team? Het enige wat je nodig hebt is je telefoon. Ga naar het gedeelte 'help' van de app, klik op 'chat starten' en volg de stappen om doorverbonden te worden met een collega van het team.

Mijn ritten

Wij kiezen geen favorieten, maar als we dat wel deden, zou dit het kunnen zijn. Of je nu elke rit en het aantal kilometers dat je hebt afgelegd wilt bijhouden, of geïnteresseerd bent in de algemene wekelijkse ritstatistieken van jouw stad, ga dan naar het tabblad Ritten.

Beta gebruiker worden

Wil je als eerste nieuwe app functies uitproberen en ons vertellen wat wel en niet werkt? Dat kan nu. Ga naar het profiel gedeelte van de app (klik op Garage en klik op het poppetje rechtsboven) en klik op 'Meld je aan als Beta gebruiker.’ We horen graag binnenkort van je.

Wil je meer tips, deep-dives en insider kennis over VanMoof? Meld je dan hier aan voor exclusief contact en aankondigingen.