Hmm, we kunnen niet vinden wat je zoekt...

Geef niet op! Controleer de spelling, of probeer iets minder specifiek.

Zoeken op
Cities & Cycling

Het gevreesde woon-werkverkeer, maar dan anders: Hoe een e-bike je personeel weer naar kantoor kan krijgen

Het gevreesde woon-werkverkeer, maar dan anders:  Hoe een e-bike je personeel weer naar kantoor kan krijgen

De e-mail van Elon Musk waarin hij zijn Tesla-medewerkers maande de hele werkweek naar kantoor te komen viel niet zo in de smaak. En zonder voldoende parkeerplaatsen of werkplekken, hoe kon je ze dat kwalijk nemen? De discussie kantoor of thuis heeft velen na de opheffing van de coronabeperkingen verdeeld.

Met de voordelen van een flexibelere werkaanpak nog vers in het geheugen, is personeel op zoek naar meer dan alleen gratis ijsjes, onbeperkte cappuccino's en Taco Happy Hours als upgrade van de flexibiliteit van thuiswerken voor de 9-5 op kantoor. Hier komt dus ons bedrijfsfietsprogramma om de hoek kijken. Door de mensen op een andere manier naar hun werk te laten komen, slaan we twee vliegen in één klap: hun welzijn en hun houding tegenover werken vanuit kantoor.

Sommige bedrijven kiezen voor een flexibelere hybride aanpak. En als onderdeel van hun inspanningen om de terugkeer naar kantoor gemakkelijker te maken voor hun personeel, promoten vooruitstrevende werkgevers zoals Google en Amazon e-biken als een manier om de rit van en naar het werk te verbeteren. Domino-effect? Gelukkiger medewerkers en een hogere kantooropkomst. Door hun medewerkers te stimuleren met zero-emissie e-bikes te komen in plaats van met de auto, is van doorslaggevende betekenis voor bedrijven om hun duurzaamheidsdoelen te bereiken.

Houd greep op je woon-werkverkeer

In de VS, waar de overgrote meerderheid (meer dan 80%) met de auto naar het werk gaat, zijn de stijgende benzineprijzen een grote afknapper. En wie in 2019 naar het werk reed, zat gemiddeld 54 uur in de file te niksen. In Londen zagen de bus- en metrotarieven de grootste stijging in tien jaar en met de grootste spoorwegstaking in 30 jaar die in juni voor grote chaos zorgde in de stad, is het geen verrassing dat forenzen niet langer slaaf willen zijn van het openbaar vervoer. Maar onderzoek (zoals dit in opdracht van Harvard) heeft uitgewezen dat mensen die één of twee dagen per week op kantoor werken het meest productief zijn. Hoe nu kunnen bedrijven deze terugkeer het best stimuleren? Wel, één ding is zeker – als je wilt dat je personeel enthousiast is over een paar dagen per week op kantoor zitten, dan moet je ze iets bieden dat echt een positieve impact op hun gewone dagelijkse leven zal hebben.

En dat begint al ruim voordat ze aan hun bureau zitten. De reden nummer één waarom werknemers over de hele wereld zeggen dat ze balen van de terugkeer naar het kantoor, is de tijd, de kosten en het ongemak om elke dag van en naar hun werk te reizen. Met de e-bike naar het werk gaan is een welkome verademing op het verwenste woon-werkverkeer en geeft je meteen de macht over het stuur. Niet langer de speelbal van dienstregelingen, jij bepaalt de tijden en maakt de regels. En als je gewend was met de auto naar je werk te rijden, kun je vanaf nu de stressvolle files en hectische zoektocht naar een parkeerplaats vergeten. Je kunt heel simpel tijd én geld besparen door over te stappen op een e-bike. Riders voelen zich minder gestrest, gelukkiger en over het algemeen gezonder door elke dag te fietsen. Laten we dat eens nader bekijken...

Boooooost de tevredenheid en productiviteit van je personeel

Uit een onderzoek van woon-werkverkeer en persoonlijk welzijn is gebleken dat elke minuut extra in woon-werkverkeer van invloed is op angst, geluk en algemeen welzijn. Je zult in het centrum gemiddeld 50% minder in het verkeer zitten omdat e-bikes sneller zijn dan auto's in drukke straten. Regelmatig fietsen heeft eindeloos positieve effecten op lichaam en geest, waaronder een betere conditie, een betere hersenfunctie, minder stress en een hoger energieniveau. En onderzoek heeft uitgewezen dat e-bike riders ongeveer fysiek even actief zijn als 'gewone fietsers' – met gemak grotere afstanden kunnen fietsen is iets waar forenzen snel aan verslaafd raken.

E-bike-abonnementen hebben keer op keer bewezen een innovatief hulpmiddel te zijn om werknemers te vinden en te behouden – dus waarom probeer jij het niet? In steden als Austin en Parijs is de keuze voor een e-bike toegankelijker en aantrekkelijker geworden voor stadsbewoners dankzij de invoering van financiële stimulansen en verbeterde infrastructuur, zoals fietspaden en fietsenrekken in de hele stad. En niet alleen steden over de hele wereld gaan anders denken over fietsen. Progressieve bedrijven, zoals Ace & Tate, gaan over op e-bike-abonnementenprogramma's om de keuze voor deze nieuwe, duurzame vorm van mobiliteit nog gemakkelijker te maken. En jij zou ook een van hen kunnen zijn. Als je wilt weten hoe VanMoof je kan helpen, neem dan contact met ons op en we hebben je in een mum van tijd op de fiets.